how-to:Πως να σπάσετε κλειδιά ασυρμάτων δικτύων.

Θα σας δωσω το παρακατω tutorial. Εγώ άπλα το δημοσιεύω χωρίς να φέρω ευθύνη το πως θα το χρησιμοποιησετε...

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Χωρίς τέλος το κυνήγι του Pirate Bay

Έχουν περάσει μόνο λίγες ημέρες από τις δικαστικές αποφάσεις σε Ολλανδία και Μεγάλη Βρετανία που υποχρεώνουν τους παρόχους Internet να διακόψουν την πρόσβαση στο Pirate Bay, όμως ο διαβόητος torrent indexer αποδεικνύεται "πολύ σκληρός για να πεθάνει".

 Το Pirate Bay προσέθεσε πρόσφατα μια νέα IP address, κάτι που ανάγκασε την ολλανδική αντι-πειρατική ομάδα BREIN να προσφύγει εκ νέου στα δικαστήρια.

Η νέα IP address προστέθηκε στη λίστα των αποκλεισμών, αλλά όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει συνέχεια. "Ετοιμάζουμε την επόμενη IP", δήλωσε στέλεχος του Pirate Bay που φυσικά θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του. "Έχουμε εκατοντάδες (IP), ας δούμε λοιπόν πόσες φορές θα απαντήσουν", ανέφερε η πηγή του Pirate Bay.

 Να σημειωθεί ότι οι νέες IP δεν απευθύνονται στους τελικούς χρήστες που θέλουν να παρακάμψουν το μπλοκάρισμα, αλλά σε αυτούς που στήνουν proxy sites, μέσω των οποίων δίνεται πρόσβαση στο Pirate Bay. Είναι φανερό ότι το Pirate Bay δε θα εξαφανιστεί έτσι εύκολα από προσώπου γης, όσο κι αν προσπαθούν μέσω της δικαστικής οδού οι φορείς που πολεμούν την πειρατεία.





πηγη

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Μπλοκάρονται και στην Ελλάδα τα site ellinadikο.cοm και music-bazaar.cοm

Η απόφαση αφορά τα site ellinadikο.cοm και music-bazaar.cοm και θα γίνεται με δύο τρόπους:


 1) Εφαρμογή κατάλληλων φίλτρων στους δρομολογητές (routers) των ISPs ώστε να αποκλειστεί οποιαδήποτε κίνηση καταλήγει σε συγκεκριμένη IP.


 2) Εφαρμογή κατάλληλης ανακατεύθυνσης, μέσω τροποποίησης των DNS εγγραφών στους nameservers του κάθε ISP ώστε, ώστε τα αιτήματα προς συγκεκριμένα domains να καταλήγουν σε διαφορετικούς ιστοτόπους.

 Ήδη πάντως, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας με δελτίο Τύπου, πέρα από την καταδίκη της απόφασης, τόνισε ότι είναι έτοιμο να εφαρμόσει κάθε νόμιμο τεχνολογικό μέτρο, ώστε να διασφαλιστεί η ελευθερία της επικοινωνίας, του λόγου και της ανταλλαγής ιδεών στο Διαδίκτυο αλλά και στην κοινωνία.

 Στο ίδιο κείμενο αναφέρει επίσης ότι έχει θέση σε λειτουργία σύστημα ανακατεύθυνσης για την παράκαμψη του αποκλεισμού του PirateBay από τους Ολλανδικούς παρόχους (ISPs), σε συνεργασία με το κόμμα των Ολλανδών Πειρατών. Επισημαίνεται πάντως ότι η πιθανή εφαρμογή τεχνολογικών μέτρων από μέρους του Κόμματος Πειρατών δεν θα προσβάλλει τα συγκεκριμένα ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία αφορούν την παρεμπόδιση πρόσβασης από μέρους των παρόχων (ISPs) και όχι απαγόρευση επίσκεψης στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες.


 Το δελτίο Τύπου διευκρινίζει επίσης ότι το κόμμα δεν υποστηρίζει παράνομες ενέργειες, αλλά θεωρεί πιο σημαντικό το δικαίωμα πρόσβασης στην κοινωνία της πληροφορίας όπως αναφέρεται στο Σύνταγμα.

Κόβονται τα πειρατικά στην Ελλάδα!

Με δικαστική απόφαση.

 Ύστερα από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Αγγλίας για την...

 απαγόρευση του ThePirateBay στη Μ. Βρετανία, σειρά είχε και η χώρα μας. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας, με την απόφαση 4658/2012 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, έγινε δεκτό το αίτημα οργανισμών συλλογικής διαχείρισης δικαιωμάτων επί μουσικών και οπτικοακουστικών έργων (όπως είναι η ΑΕΠΙ κτλ.) ώστε να υποχρεωθούν οι Internet Service Providers της χώρας μας (Otenet, Forthnet, HOL κτλ.) να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να καταστεί αδύνατη η πρόσβαση των συνδρομητών τους σε sites μέσω των οποίων πραγματοποιείται παράνομη παρουσίαση και ανταλλαγή έργων.

 Η απόφαση εφαρμόζει ουσιαστικά για πρώτη φορά το άρθρο 64Α του ν.2121/1993, που ενσωματώνει πρόβλεψη οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δυνατότητα λήψης ασφαλιστικών μέτρων κατά των ISP, οι υπηρεσίες των οποίων χρησιμοποιούνται από τρίτους για την προσβολή του δικαιώματος του δημιουργού ή συγγενικού δικαιώματος. Θα είμαστε πάντοτε σε αναμονή μέχρι την πλήρη εφαρμογή του νόμου απ' τους Internet Service Providers και θα σας ενημερώσουμε με νεότερα.

Προς το παρόν, το ThePirateBay είναι στον αέρα, αφότου ξεπέρασε το πρόσφατο DDOS Attack.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

«Έκοψε» το Twitter η πακιστανική κυβέρνηση

Υπό απαγόρευση έθεσε από νωρίς το πρωί της Κυριακής το Twitter η πακιστανική κυβέρνηση σε όλη την επικράτεια της χώρας, αποφασίζοντας ότι ένα από τα trending topics του κοινωνικού δικτύου «αποτελεί βλασφημία», σύμφωνα με δήλωση ανώτερου στελέχους του υπουργείου Τηλεπικοινωνιών στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Η σχετική εντολή δόθηκε νωρίτερα από το υπουργείο Πληροφοριών και Τεχνολογίας, σε εμάς έγινε απλά η κοινοποίηση της εντολής αυτής.

Αποφασίστηκε ότι ένα θέμα που έχει σήμερα το Twitter, αποτελεί βλασφημία», δήλωσε ο Μοχάμεντ Γιούνις Χαν. Κληθείς να γίνει σαφέστερος, απάντησε ότι «ένας διαγωνισμός γελοιογραφιών του Προφήτη Μωάμεθ και όλα τα συναφή με τη διοργάνωσή του» κρίθηκε από την κυβέρνηση ότι «αποτελούν βλασφημία».

 Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια του 2008 οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν μπροστά απ' την πρεσβεία της Δανίας στο Ισλαμαμπάντ από έκρηξη βόμβας, για την οποία ευθύνη ανέλαβε η Αλ Κάιντα. Στη Δανία είχαν δημοσιευθεί τη χρονιά εκείνη πολλές γελοιογραφίες του Προφήτη Μωάμεθ, που η οποιαδήποτε απεικόνισή του είναι για τη μουσουλμανική θρησκεία απολύτως απαγορευμένη.








  πηγη

Σε αγωγή εναντίον της Google θα προχωρήσει το Ιράν

Όπως είναι γνωστό το Google Maps δεν αναφέρει στους χάρτες του το όνομα του Περσικού Κόλπου.

Ο λόγος είναι ότι στο Ιράν και σε πολλά μέρη του κόσμου αναφέρεται μεν ως Περσικός Κόλπος αλλά οι αραβικές χώρες τον ονομάζουν Αραβικό Κόλπο.
 Προκειμένου λοιπόν να μην δυσαρεστήσει κανένα, η υπηρεσία αποφάσισε να μην γράψει τίποτε.

Όπως θα περίμενε κανείς όμως, η κυβέρνηση του Ιραν δυσαρεστήθηκε με την απόφαση αυτή. Ανακοίνωσε λοιπόν ότι θα στραφεί δικαστικά εναντίον της Google καθώς θεωρεί ότι υφίσταται σημαντική ζημιά από την συγκεκριμένη ενέργεια .

Μεγάλη Βρετανία: Το Pirate Bay φεύγει, το Κόμμα των Πειρατών έρχεται

Οι εταιρείες παροχής Internet στη Μεγάλη Βρετανία έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζουν τη δικαστική απόφαση που προβλέπει αποκλεισμό του Pirate Bay.


Η εξέλιξη αυτή, όμως, έχει μια ενδιαφέρουσα παρενέργεια, την οποία μάλλον δεν είχαν προβλέψει οι διώκτες των torrents.
 Μη μπορώντας να επισκεφθούν τη σελίδα του Pirate Bay, οι Βρετανοί ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους για να μπουν στο δίκτυο.
 Έτσι, στρέφονται στους σχετικούς proxy servers.
 Ένας από αυτούς είναι προσβάσιμος μέσα από τη σελίδα του βρετανικού Κόμματος των Πειρατών. Το site του συγκεκριμένου κόμματος είχε πολύ χαμηλή επισκεψιμότητα μέχρι πρόσφατα και ήταν έξω από τα 100.000 δημοφιλέστερα sites στη χώρα. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, όμως, βρίσκεται στη θέση 1.550 και ανεβαίνει διαρκώς.

 Με άλλα λόγια, όχι μόνο αποδεικνύεται αναποτελεσματική η απόφαση για αποκλεισμό του Pirate Bay, αλλά ενισχύεται και η απήχηση που έχει το Κόμμα των Πειρατών. Βέβαια, το αν οι επισκέψεις στη σελίδα θα μεταφραστούν και σε σημαντική αύξηση της εκλογικής του δύναμης δεν είναι καθόλου βέβαιο, αλλά όπως και να το κάνουμε μόνο κέρδη μπορεί να έχει από αυτή την εξέλιξη. Τα κόμματα που μάχονται για ένα ελεύθερο Internet ενισχύονται σημαντικά τον τελευταίο καιρό. Το γερμανικό Κόμμα των Πειρατών κατέγραψε πριν από λίγες ημέρες το εντυπωσιακό ποσοστό του 7,8% στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, κερδίζοντας 20 έδρες στο τοπικό κοινοβούλιο.




  Πηγή

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Η Mozilla, η πρώτη μεγάλη εταιρεία που αντιτίθεται στο CISPA

Παρά την υποστήριξη από μεγάλες εταιρείες, όπως το Facebook, η Microsoft και η Oracle του αμφιλεγόμενου νομοσχέδιου επιτήρησης του Διαδικτύου (CISPA) που πέρασε στο Βουλή των Η.Π.Α. την περασμένη εβδομάδα, η Mozilla αντιτίθεται σε αυτό.

Εκπρόσωπος της Mozilla δήλωσε σε δημοσιογράφο του Forbes: «Ενώ στηρίζουμε τις προσπάθειες για ένα πιο ασφαλές Διαδίκτυο, ο νόμος CISPA επεκτείνεται ανησυχητικά πολύ πέρα από την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Το νομοσχέδιο παραβιάζει την ιδιωτική ζωή μας, περιλαμβάνει ασαφείς ορισμούς της ασφάλειας του κυβερνοχώρου και παρέχει ασυλία σε εταιρείες /οργανισμούς και κυβερνήσεις, να κάνουν κακή χρήση προσωπικών πληροφοριών». Η Mozilla είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας που μίλησε εναντίον του νομοσχέδιου CISPA. Την ημέρα που η αμερικανική Βουλή ενέκρινε το νομοσχέδιο με ψήφους 248-168, η Microsoft δήλωσε ότι θα αποσύρει την υποστήριξή της, γιατί όπως τόνισε σε δήλωσή της «κάθε νέος νόμος πρέπει να μας επιτρέπει να προστατεύουμε την ιδιωτική ζωή και την ασφάλεια των πελατών μας». Ωστόσο, ακόμη δεν έχει αποσύρει την υποστήριξή της στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Χωρίς υποστήριξη για αναπαραγωγή δίσκων DVD τα Windows 8!

Η Microsoft έδωσε στη δημοσιότητα κάποια επιπλέον στοιχεία για τα επερχόμενα Windows 8.

 Η ανακοίνωση περιλαμβάνει και μια παράγραφο, η οποία εκ πρώτης όψεως προκαλεί σοκ. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι τελικά τόσο άσχημα όσο ακούγονται.

 Πιο συγκεκριμένα, τα Windows 8 στις βασικές τους εκδόσεις δε θα δίνουν τη δυνατότητα για αναπαραγωγή (ούτε βέβαια για εγγραφή) δίσκων DVD.

Για να μπορέσει κάποιος να παίξει τα δισκάκια του σε έναν υπολογιστή με Windows 8 θα πρέπει να αγοράσει το Pro Pack ή το Media Center Pack, δηλαδή ένα επί πληρωμή add-on του λειτουργικού!

Η Microsoft δικαιολογεί την απόφασή της λέγοντας ότι θα έπρεπε να πληρώσει μεγάλα ποσά για δικαιώματα, προκειμένου να συμπεριλάβει την υποστήριξη DVD σε όλες τις εκδόσεις των Windows. Στην πράξη, βέβαια, τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά.

Τα DVD drives συνοδεύονται από το αντίστοιχο software με τους drivers, το οποίο προσθέτει τη δυνατότητα αναπαραγωγής και εγγραφής στα Windows. Ακόμα κι αν το drive δε συνοδεύεται από software, ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα multimedia -όπως, π.χ., ο VLC player- αναλαμβάνει να εγκαταστήσει τα απαραίτητα αρχεία.

 Εδώ που τα λέμε, τα DVD θα αποτελούν σύντομα παρελθόν και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα αντικατασταθούν από τα Blu-ray ή από κάποιο άλλο optical disc format. Από αυτή την άποψη, η απόφαση της Microsoft δεν είναι παράλογη, αν και μάλλον θα έπρεπε να την υλοποιήσει στα Windows 9.



Πηγή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...