Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Επίσημες ανακοινώσεις για το Σωματίδιο «Θεός»

Το έχουν ονομάσει και Σωματίδιο " Θεός ".

 Είναι σίγουρα το Ιερό Δισκοπότηρο της Φυσικής και απομένουν λίγες ώρες για να επιβεβαιωθεί ή όχι η ύπαρξη του.

Η απάντηση θα βοηθήσει στην κατανόηση των μυστικών του σύμπαντος και θα προκύψει από το μεγαλύτερο πείραμα της ιστορίας στον επιταχυντή αδρονίων του CERN στη Γενεύη.

Οι δυο ομάδες ερευνητών που εργάζονται στα δυο πειράματα CMS και Ατλας του επιταχυντή αδρονίων στη Γενεύη, στο μεγαλύτερο πείραμα της ιστορίας, μπορεί σε λίγες ώρες να παρουσιάσουν σε ολόκληρο τον πλανήτη, τον εντοπισμό του σωματιδίου που θα βοηθήσει στην κατανόηση των μυστικών του σύμπαντος, αλλά πάνω απ όλα θα αποδείξει ότι η προσέγγιση που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες στην έρευνα του σύμπαντος είναι ορθή.

Όλα ξεκίνησαν πριν από 45 χρόνια όταν ο Βρετανός φυσικός Πίτερ Χιγκς αλλά και 5 ακόμα συνάδελφοι του ανά τον κόσμο, μίλησε για την ύπαρξη ενός πεδίου, του πεδίου Χιγκς, το οποίο λύνει το πρόβλημα: όσο μεγαλύτερη «αντίσταση» συναντά ένα σωματίδιο καθώς περνά μέσα από το πεδίο, τόσο μεγαλύτερη είναι η μάζα του.

Η επικύρωση της ύπαρξης του μποζονίου αναμένεται να κάνει αίσθηση αφού «όλη η φυσική από την αρχή του 20ού αιώνα βασίζεται σε αυτό», εξηγεί ο Βέλγος φυσικός, καθηγητής του Ελευθέρου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών (ULB) Φρανσουά Ενγκλέρ, ο οποίος μαζί με τον συνάδελφό του Ρόμπερτ Μπράουτ, που έχει πλέον πεθάνει, και τον Πίτερ Χιγκς είχαν εισηγηθεί το 1964 την ύπαρξη του «μηχανισμού του Χιγκς».

Ο CERN (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών), έχει ανακοινώσει ότι την Τετάρτη θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη για να ανακοινωθούν οι τελευταίες ανακαλύψεις από τα πειράματα για την αναζήτηση του μποζονίου του Χιγκς. Στην επιστημονική κοινότητα κυκλοφορούν ήδη φήμες ότι πρόκειται να γίνει μια πολύ σημαντική ανακοίνωση.

Δεδομένα που είχε ανακοινώσει το CERN τον περασμένο Δεκέμβριο έδειχναν ότι το επίπεδο βεβαιότητας για την ύπαρξη του μποζονίου περιοριζόταν στα 2 σίγμα (τυπική απόκλιση 2), συγκριτικά με τα 5 σίγμα που απαιτούνται συνήθως προκειμένου να αναγνωριστεί επίσημα μια ανακάλυψη στο χώρο της φυσικής. Όταν η στατιστική βεβαιότητα φτάνει τα 5 σίγμα, η πιθανότητα να είναι εσφαλμένο το τελικό συμπέρασμα είναι μία στο εκατομμύριο.

1 σχόλια:

  1. #2 ΝΕΑ ΦΥΣΙΚΗΣ, ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΒΙΒΛΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ Νο3

    ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ. ΝΕΑ ΘΕΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ.

    ΘΕΜΑΤΑ: Ελληνικής ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ «αφύσικης» ΦΥΣΙΚΗΣ από μηδενική βάση διαχρονική σελίδα.

    Δωρεάν γνώση για ανθρώπους υψηλής ποιότητος (HQ), έξω από το κατεστημένο και πέρα από αυτό.
    Επιστημονική ερευνητική γνώση αντικειμενικής πραγματικότητας.
    Ένας αφύσικος φυσικός γνωστοποίει: ΜΟΝΟΝ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΞΥΠΝΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΡΟΥΣ. Οι "άλλοι"

    ας τα πετάξουν, υποτιμούν την νοημοσύνη μου.

    ΦΥΣΙΚΗ φιλοσοφίες made in tzinis. Τυχαία αποστολή, με τυχαία επιλογή. Επισημάνσεις προβληματισμοί.
    Το λάθος του Άλμπερτ Αϊνστάιν για τον χρόνο και η απορία του Αϊνστάιν για το τι είναι χρόνος.

    Όλες οι θεωρίες φυσικής που περιλαμβάνουν (συμπαντικό χωρόχρονο) ΧΡΟΝΟ μέσα τους, είναι ΛΑΘΟΣ και

    πρέπει να αναθεωρηθούν, διότι ΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, είναι αίσθηση βίωμα.

    Κύριοι Ο χρόνος είναι αίσθηση (βίωμα) και επομένως ότι άλλο σχετίζεται με αυτόν είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ από φαντασιόπληκτους, και όχι σκληρή αντικειμενικότητα. Οργιάζει η φαντασία η ανευθυνότητα και ανακαλύπτουμε μαύρες τρύπες σκουληκότρυπες σκέτη βαρύτητα πύλες της φαντασίας κλπ.

    Όχι σενάρια φαντασίας. Οργιάζει η φαντασία η ανευθυνότητα και ανακαλύπτουμε μαύρες τρύπες σκουληκότρυπες σκέτη βαρύτητα πύλες της φαντασίας κλπ.

    Ο χρόνος είναι η έβδομη (7η) αίσθηση του ανθρώπου, είναι η διαδικασία που απαιτείται προς εκπλήρωση ανάγκης σκοπού επιθυμίας ενεργείας κλπ.

    Δεν υπάρχει ΧΡΟΝΟΣ, ΜΟΝΟΝ η ταχύτητα ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ και αναμονή ολοκληρώσεως της επιθυμίας.

    Ο χρόνος είναι το αντίστροφο της ταχύτητας, της συγκριτικής ταχύτητας διαδικασίας, σε ακαριαίες ταχύτητες χρόνος δεν υπάρχει. Πχ. το πετρέλαιο χιλιάδες χρόνια στα βάθη την γης δεν έπαθε τίποτα από τον χρόνο, αν το βάλουμε φωτιά σε δευτερόλεπτα θα μετατραπεί στα συστατικά του, λόγο της ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ που αυτή και μόνον παίζει ρόλο. Εδώ βλέπουμε πως ο χρόνος δεν παίζει κανέναν ρόλο αλλά μόνον η ταχύτητα διαδικασίας.

    Τι να πω για την λογική σας, την επιστήμη σας και στον ΕΓΩΙΣΜΟ σας, όταν δεν έχετε ανακαλύψει ότι δεν υπάρχει αντικειμενικός χρόνος, ή δεν μπορείτε να καταλάβετε τι λέγω. ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. (Όσοι έλαβαν γνώση βεβαίως).

    Μέχρι στιγμής δεν βρέθηκα κανένας φαντασιόπληκτος να μας μιλήσει και για αρνητικό χρόνο ή αντιχρόνο, αλλά μόνον πίσω στο χρόνο κλπ. ( Πολύ βολικά τα ΑΝΤΙ για την φαντασία μας).

    Περισσότερα έξω από το κατεστημένο στη σελίδα: http://users.otenet.gr/~tzinis/XRONOS.htm http://users.otenet.gr/~tzinis

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...