how-to:Πως να σπάσετε κλειδιά ασυρμάτων δικτύων.

Θα σας δωσω το παρακατω tutorial. Εγώ άπλα το δημοσιεύω χωρίς να φέρω ευθύνη το πως θα το χρησιμοποιησετε...

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Μεγάλο το ενδιαφέρον για την έκδοση beta του Photoshop CS6

Πριν από μία εβδομάδα, η Adobe ανακοίνωσε ότι η έκδοση beta του νέου Photoshop είναι διαθέσιμη για όλους, χωρίς βέβαια να υπάρχει κάποια χρέωση. Το κοινό απάντησε άμεσα στην είδηση και η δοκιμαστική έκδοση του Photoshop CS6 σημειώνει ήδη τεράστια επιτυχία.Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Adobe, η beta του Photoshop CS6 έχει ήδη γράψει μισό εκατομμύριο downloads, ένα νούμερο που φυσικά αυξάνεται διαρκώς. Η Adobe έδωσε τελευταία φορά ανοικτή, δημόσια beta για το Photoshop λίγο πριν την κυκλοφορία της έκδοσης CS3.Βέβαια, το ενδιαφέρον του κοινού δεν πρόκειται να μεταφραστεί σε ισοδύναμες πωλήσεις όταν κυκλοφορήσει στο εμπόριο το διάσημο πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών, δεδομένου ότι η τιμή του ξεκινά από τα 700 δολάρια. Ωστόσο, ο εντυπωσιακός αριθμός των downloads αποδεικνύει ότι το Photoshop εξακολουθεί να είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στο χώρο του photo editing.πηγη

H Microsoft μπλοκάρει συνδέσμους του The Pirate Bay στο MessengerΗ Microsoft αποφάσισε να μπλοκάρει την πρόσβαση στο The Pirate Bay από το Windows Live Messenger.

 Όταν οι χρήστες προσπαθήσουν να στείλoυν ένα άμεσο μήνυμα σε έναν φίλο με ένα σύνδεσμο από το Pirate Bay, το Windows Live Messenger εμφανίζει μια προειδοποίηση, λέγοντας ότι «η σύνδεση έχει μπλοκαριστεί, επειδή έχει αναφερθεί ως μη ασφαλής.»

Σύμφωνα με τη Microsoft τα άμεσα μηνύματα μπλοκάρονται εάν περιέχουν κακόβουλους συνδέσμους ή spam, ύστερα από την ανάλυσή τους μέσω ειδικών αλγορίθμων, τριτογενών πηγών ή παράπονα χρηστών. Τα URL του PirateBay έχουν ήδη επισημανθεί,με περισσότερους του ενός προαναφερθέντων τρόπων, ως κακόβουλοι σύνδεσμοι και γι’ αυτό αποκλείονται.

Το PirateBay έχει υπάρξει θέμα διαμάχης για χρόνια τώρα, με τους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων να κατηγορούν την ιστοσελίδα ότι παρέχει στους χρήστες δωρεάν πρόσβαση σε νομικά κατοχυρωμένο περιεχόμενό τους. Το επίκεντρο του Stop Online Piracy Act (SOPA), το περασμένο έτος, ήταν η διακοπή του Pirate Bay και άλλων παρόμοιων ιστοσελίδων, αλλά το Pirate Bay ακόμα καλά κρατεί.

Αν και ισχύει η απαγόρευση των τυπικών URL του Pirate Bay από το Live Messenger, οι χρήστες μπορούν εύκολα να μοιράζονται συνδέσμους, προσθέτοντας ένα κενό χαρακτήρα ή τροποποιώντας το link με άλλους τρόπους.
πηγη

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Γάντια με LED ειδικά για ποδηλάτες

Αν κάνετε ποδήλατο σε αστικές ή ημιαστικές περιοχές θα γνωρίζετε πολύ καλά ότι κάθε μέρα παίζετε τη ζωή σας κορώνα-γράμματα. Όπως και να το κάνουμε, τα αυτοκίνητα δεν προσέχουν ιδιαίτερα τα δίτροχα, πόσο μάλλον τα ποδήλατα που δεν έχουν τον όγκο ή τα φώτα της μοτοσυκλέτας.

Γιατί, λοιπόν, να μη βοηθήσουμε λίγο τους οδηγούς αυτοκινήτων να βλέπουν καλύτερα; Τα γάντια που βλέπετε είναι αυτή τη στιγμή σε φάση prototype, ωστόσο η designer που τα δημιούργησε λέει ότι σύντομα θα βρίσκονται στο εμπόριο.

Τα γάντια περιλαμβάνουν LED, τα οποία ανάβουν όταν το χέρι κλείνει σε γροθιά. Έτσι, σχηματίζεται ένα βέλος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φλας για να στρίβετε.

πηγη

Αθώος δηλώνει ο ιδρυτής της διαβόητης υπηρεσίας Megaupload, Kim Dotcom

Ο ιδρυτής της διαβόητης υπηρεσίας Megaupload εξακολουθεί να βρίσκεται στη Νέα Ζηλανδία, με τις αρχές να του έχουν επιβάλει απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ο Kim Dotcom απέφευγε να μιλήσει δημοσίως για το θέμα, όμως αυτή τη βδομάδα "άστραψε και βρόντηξε".

Όπως θα περίμενε κανείς, ο Dotcom δεν είπε και πολύ κολακευτικά λόγια για τις αμερικανικές αρχές, οι οποίες ανακίνησαν το θέμα του Megaupload και προκάλεσαν τη σύλληψή του. Ο κατηγορούμενος αποκάλεσε το όλο ζήτημα "ανοησία" και δήλωσε ότι αυτό τον καιρό συγκεντρώνει στοιχεία που αποδεικνύουν την αθωότητά του.

Μια από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Dotcom είναι ότι έχει διαμοιραστεί και ο ίδιος μουσικά αρχεία μέσα από το Megaupload. Ωστόσο, ισχυρίζεται ότι επρόκειτο για αρχεία που έχει αγοράσει νόμιμα και η αποστολή τους μέσω του Megaupload έγινε για να δοκιμαστεί ένας μηχανισμός της υπηρεσίας. Επιπλέον, ο Dotcom κατηγορεί τις αμερικανικές αρχές για φαρισαϊσμό, λέγοντας ότι πάνω από 15.000 στρατιώτες (μέσω κρατικών υπολογιστών) και πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν χρησιμοποιήσει την -ανενεργή πλέον- υπηρεσία.

Οι δικαστικές αρχές της Νέας Ζηλανδίας θα εξετάσουν το αίτημα έκδοσης στις ΗΠΑ μέσα στο 2012. Σε περίπτωση που καταδικαστεί από αμερικανικό δικαστήριο, ο Dotcom αντιμετωπίζει ποινή πολυετούς κάθειρξης.
πηγη

Νέο spam μήνυμα προωθεί ψεύτικο Antivirus: Windows Risk Minimizer

Οι εγκληματίες του διαδικτύου εξακολουθούν να ξεγελούν τους χρήστες με ψεύτικο antivirus ή scareware, που υποτίθεται ότι θα αφαιρέσει ιούς από τον υπολογιστή τους.

Πρόσφατα, ερευνητής της Symantec εντόπισε ένα μήνυμα spam που προωθεί ένα πλαστό antivirus, το οποίο περιέχει συνδέσμους προς ένα από τα 300 domain που έχουν παραβιαστεί και στη συνέχεια
ανακατευθύνει τον χρήστη στην ιστοσελίδα με το ψεύτικο antivirus.

Όταν οι χρήστες επισκεφθούν τη σελίδα, τότε εμφανίζεται ένα μήνυμα προειδοποίησης JavaScript, το οποίο παρουσιάζει το ψεύτικο antivirus «Windows Secure Kit 2012″ και υποστηρίζει ότι ο υπολογιστής του χρήστη έχει «μολυνθεί». Κάνοντας κλικ στο κουμπί ‘OK’ το ψεύτικο antivirus θα ξεκινήσει την υποτιθέμενη σάρωση και θα ανιχνεύσει πολλούς ιούς.

Όταν η σάρωση ολοκληρωθεί, εμφανίζεται μια επιλογή στους χρήστες για την απομάκρυνση όλων των malware που εντοπίστηκαν. Εάν σε περίπτωση ο χρήστης προσπαθήσει να κλείσει τη σελίδα, η σελίδα προειδοποιεί το χρήστη σχετικά με τον κίνδυνο.

Το ψεύτικο antivirus θα ειδοποιεί συνεχώς τους χρήστες με ψευδείς ανακοινώσεις ενημερώνοντας ότι ένα πρόγραμμα έχει αποκλειστεί, ότι μια κλοπή δεδομένων βρίσκεται σε εξέλιξη ή ακόμα προσπαθεί να τους τρομάξει με ποινική δίωξη. Εάν ο χρήστης κάνει κλικ στο «prevent attack», το θύμα θα παροτρυνθεί να αγοράσει ένα ψεύτικο antivirus για 99,90 δολάρια.

Για να αποφύγουν οι χρήστες πιθανή «μόλυνση» με κακόβουλο λογισμικό θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι το λειτουργικό τους σύστημα, το πρόγραμμα περιήγησης στο Web και το λογισμικό προστασίας από ιούς είναι πλήρως ενημερωμένα και με όλα τα patches ασφαλείας εγκατεστημένα.


πηγη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...