how-to:Πως να σπάσετε κλειδιά ασυρμάτων δικτύων.

Θα σας δωσω το παρακατω tutorial. Εγώ άπλα το δημοσιεύω χωρίς να φέρω ευθύνη το πως θα το χρησιμοποιησετε...

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Συγχρονισμένα ρομπότ χορεύουν το Thriler του Michael Jackson

Τα ρομπότ σήμερα μπορούν να κάνουν σχεδόν τα πάντα. Από το να συμμετέχουν σε διαστημικές αποστολές μέχρι να χρησιμοποιούν φούρνους μικροκυμάτων. Γιατί λοιπόν να μην χορεύουν κιόλας;

 Μετά από προσπάθειες της εταιρείας Aldebaran Robotics, ακόμη και αυτό έγινε δυνατό. Το μεγάλο επίτευγμα όμως δεν είναι ότι απλά χορεύουν. Η επιτυχία της εταιρείας είναι ότι μπορούν να συγχρονιστούν πλήρως.

 Ακόμη δηλαδή και αν κάποιο απ' όλα χρειαστεί να σταματήσει για κάποιο λόγο, μπορεί αμέσως να δει πόσο έχουν προχωρήσει τα υπόλοιπα ώστε να συντονιστεί μαζί τους. Το γεγονός έχει ιδιαίτερη σημασία όχι τόσο για τις χορευτικές φιγούρες όσο για τη βιομηχανία.

 Ο πλήρης συγχρονισμός θα επιτρέψει στα ρομπότ να κάνουν πολύ πιο σύνθετες εργασίες. Επιπλέον δεν είναι απαραίτητο ότι όλα θα κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Το γεγονός όμως ότι θα μπορούν να συντονιστούν μεταξύ τους θα τους δώσει τη δυνατότητα δημιουργίας ακόμη και εξαιρετικά πολύπλοκων κατασκευών.


Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Το Voyager σε διαστρικό ταξίδι

Το αμερικανικό διαστημόπλοιο Voyager 1, που εκτοξεύθηκε το 1977, πρόκειται να εγκαταλείψει σύντομα τα όρια του ηλιακού μας συστήματος, ανακοίνωσε η ΝΑSA χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να δηλώσει σαφώς πότε το μικρό διαστημικό σκάφος θα διασχίσει την μεθόριο αυτή και θα γίνει το πρώτο αντικείμενο ανθρώπινης κατασκευής που θα ταξιδεύσει στο διαστρικό διάστημα.

 «Οι νόμοι της φυσικής συμβάλλουν ώστε μία ημέρα ο Voyager 1 θα γίνει το πρώτο αντικείμενο που κατασκευάσθηκε από ανθρώπινο χέρι να εισέλθει στο διαστρικό διάστημα, αλλά δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς», εξηγεί ο Εντ Στόουν, επιστημονικός υπεύθυνος του Voyager στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας στην Πασαντίνα.

 «Τα τελευταία δεδομένα που διαθέτουμε υποδεικνύουν πως το Voyager 1 βρίσκεται αναμφίβολα σε μία νέα περιοχή του ηλιακού συστήματος όπου το περιβάλλον μεταβάλλεται ταχύτατα», προσθέτει ο ίδιος στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Εργαστηρίου Προώθησης (JPL) της NASA, το οποίο είναι υπεύθυνο για την αποστολή.

 Το διαστημόπλοιο συναντά στην πορεία του όλο και περισσότερα σωματίδια με φορτία με ενέργεια πολύ μεγαλύτερης έντασης, τα οποία προέρχονται από σημεία επέκεινα του ηλιακού μας συστήματος, δείγμα του ότι πλησιάζει προς τα απώτατα όριά του. «Είναι πραγματικά απίστευτο, πλησιάζουμε στη μεθόριο του ηλιακού μας συστήματος», τονίζει έμπλεος χαράς ο επιστήμονας.

 Ο Voyager βρίσκεται σε απόσταση περίπου 17,8 εκατ. χλμ από τη Γη. Τα σήματα που αποστέλλει απαιτούν 16 ώρες και 38 λεπτά για να φθάσουν στις τεράστιες κεραίες λήψης του δικτύου επικοινωνίας με το απώτερο διάστημα της NASA. «Από τον Ιανουάριο του 2009 έως τον Ιανουάριο του 2012 υπήρξε μία σταδιακή αύξηση περίπου 25% των γαλαξιακών ακτινοβολιών που συναντούσε το διαστημόπλοιο», τονίζει ο Εν Στόουν. «Πιο πρόσφατα παρατηρήσαμε μία ταχύτερη επιτάχυνση ενός τμήματος του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος και από τις 7 Μαΐου οι κοσμικές ακτινοβολίες αυξάνονται κατά 5% εβδομαδιαίως», πρόσθεσε ο ίδιος, τονίζοντας πως αυτό αποτελεί ένα επιπλέον τεκμήριο πως το διαστημικό σκάφος προσεγγίζει τα όρια του ηλιακού συστήματος. «Όταν οι δύο Voyager είχαν εκτοξευθεί (με διάλειμμα ενός μηνός) το 1977, η διαστημική εποχή δεν αριθμούσε παρά μόλις 20 χρόνια», τονίζει ο Στόουν.

Τα δύο διαστημόπλοια βρίσκονται σε καλή κατάσταση και το Voyager 2 σήμερα βρίσκεται σε απόσταση πάνω από 14,7 εκατ. χλμ από τον Ήλιο.

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Συνεργασία Huawei – Oktabit

Συμφωνία συνεργασίας για τη διανομή των προϊόντων της Huawei στην ελληνική αγορά από το δίκτυο της Oktabit υπέγραψαν οι δύο εταιρείες.

 Η συμφωνία εντάσσεται στη παγκόσμια στρατηγική που ακολουθεί η Huawei, ο κορυφαίος προμηθευτής τεχνολογικών λύσεων πληροφορικής και επικοινωνιών (ICT), για την ανάπτυξη της Δ/νσης Εταιρικών Πελατών της. To τμήμα Εταιρικών Πελατών της Ηuawei παγκοσμίως παρουσιάζει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 25% και στόχος της εταιρείας είναι τα επόμενα πέντε χρόνια ο τζίρος να ξεπεράσει τα 15 δισ. δολάρια με την παροχή καινοτόμων προϊόντων και λύσεων.

 Το δίκτυο συνεργατών της Huawei παγκοσμίως αποτελείται πλέον, από δύο κατηγορίες συνεργατών: α). Μεταπωλητές πρώτου επιπέδου (Tier-1): Διανομείς και συνεργάτες προστιθέμενης αξίας (value-added partners – VAPs) και β). Μεταπωλητές δευτέρου επιπέδου (Tier-2): «χρυσοί» και «αργυροί» συνεργάτες. Το δίκτυο συνεργατών της εταιρείας σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και Σκανδιναβία, όπου εντάσσεται και η Ελλάδα απαρτίζεται από 200 άμεσους συνεργάτες/ πρώτου επιπέδου, 2.000 έμμεσους συνεργάτες/δεύτερου επιπέδου και 5.000 πιστοποιημένους μηχανικούς.

 Ο Dr. Yang Weijun, Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei Technologies A.E., υπεύθυνος για την Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρο και Fyrom δήλωσε «Με την υπογραφή της συμφωνίας προχωράμε, όπως ήδη έχουμε σχεδιάσει, στην ανάπτυξη του δικτύου συνεργατών μας στην Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι η Oktabit θα βοηθήσει να προωθήσουμε ταχύτερα στην ελληνική αγορά τα προϊόντα και τις λύσεις μας. Στο πλαίσιο της παγκόσμιας στρατηγικής μας για την ανάπτυξη της Διεύθυνσης Εταιρικών Πελατών μας, το δίκτυο συνεργατών αποτελεί σημαντική προτεραιότητα, καθώς συμβάλλει σημαντικά στο «χτίσιμο» της εικόνας της Huawei, στη βέλτιστη κάλυψη των αναγκών της αγοράς και στην παροχή υπηρεσιών και λύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών».

 Ο κ. Δημήτρης Παπαϊωάννου, Διευθύνων Σύμβουλος της Oktabit AE από την πλευρά του τόνισε «η συμφωνία με την Huawei εντάσσεται στην γενικότερη στρατηγική της εταιρείας να ενισχύει συνεχώς το προϊοντικό της πορτφόλιο και τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες που προσφέρει στους τομείς της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών. Η συνεργασία θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική εάν λάβουμε υπόψη την κορυφαία θέση της Huawei στον παγκόσμιο χάρτη κατασκευαστών καινοτόμων & τεχνολογικά προηγμένων προϊόντων. H Oktabit που γιορτάζει τα 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην Ελληνική αγορά, ανταποκρίνεται στις ανάγκες των συνεργατών της και επενδύει με αισιοδοξία στο μέλλον»

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Το διαστημικό σκάφος μυστήριο των ΗΠΑ επιστρέφει στη Γη

Πρόκειται για ένα διαστημόπλοιο μυστήριο. Άλλωστε το αμερικανικό Πεντάγωνο δεν δίνει καμία πληροφορία γι' αυτό ή την αποστολή του.

Πρόκειται για το X-37B το οποίο είναι ένα είδος μη επανδρωμένου διαστημικού λεωφορείου και το οποίο έχει τη δυνατότητα να επαναχρησιμοποιείται. Όπως ανακοινώθηκε λοιπόν, αναμένεται να επιστρέψει στη Γη κάποια στιγμή μέχρι μέσα Ιουνίου, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και άλλους τεχνικούς παράγοντες. Ως προς για το τι ακριβώς κάνει, αυτό δεν το ξέρει κανείς.

Η ίδια η η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία αναφέρει απλώς ότι κάνει δοκιμές προκειμένου να αναπτύξει την διαστημική της τεχνολογία. Σε κάθε περίπτωση έχει ενδιαφέρον ότι αντί για τις 270 που είχαν ανακοινωθεί τελικά έμεινε σε τροχιά 455 ημέρες.

 Επίσης όπως επεσήμαναν ερασιτέχνες παρατηρητές, η πορεία του ήταν τέτοια που λογικά θα κατασκόπευε τον, επίσης μη επανδρωμένο, κινεζικό διαστημικό σταθμό Tiangong-1.

Υπάρχει όμως και μια τρίτη ακόμη πιο ενδιαφέρουσα εκδοχή. Υποστηρίζεται ότι τόσο το αμερικανικό σκάφος όσο και ο Tiangong-1 δεν έχουν λόγο να βρίσκονται στη συγκεκριμένη τροχιά. Η υπόθεση λοιπόν είναι ότι οι δύο υπερδυνάμεις μάλλον εντόπισαν «κάτι ενδιαφέρον» και το οποίο προσπαθούν να ερευνήσουν καλύτερα...

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Tο πρώτο ιδιωτικό διαστημόπλοιο ολοκλήρωσε ιστορικό ταξίδι

Το διαστημικό σκάφος της ιδιωτικής εταιρείας Space X, που φέρει την ονομασία «Δράκος», ολοκλήρωσε με επιτυχία το ιστορικό του ταξίδι στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και προσθαλασσώθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό.


 Ο «Δράκος» επέστρεψε στη Γη το μεσημέρι της Πέμπτης μετά την επιτυχή πτήση που πραγματοποίησε.

Το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού απελευθέρωσε το διαστημικό σκάφος από τον ρομποτικό βραχίονα που το κρατούσε, το πρωί της Πέμπτης. Το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο εισήλθε λίγο αργότερα στην ατμόσφαιρα της Γης και τελικά προσθαλασσώθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, νοτιοδυτικά των ακτών της Καλιφόρνια. Ο «Δράκος» αναχώρησε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έχοντας κατακτήσει τον τίτλο του πρώτου ιδιωτικού διαστημόπλοιου που παρέδωσε προμήθειες στο διαστημικό σταθμό.

 Η ΝΑΣΑ έχει έρθει σε συμφωνία με διάφορες ιδιωτικές εταιρείες για να αναλάβουν τα καθήκοντα του διαστημικού στόλου που παρόπλισε πρόσφατα. Οι ιδιωτικές εταιρείες έχουν αναλάβει να μεταφέρουν αρχικά προμήθειες και στην συνέχεια πληρώματα στο Διαστημικό Σταθμό. Η εταιρεία Space Exploration Technologies ή SpaceX όπως είναι γνωστή, έχει υπογράψει συμβόλαιο ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη ΝΑΣΑ για την μεταφορά προμηθειών στο Διαστημικό Σταθμό. Άλλη μια αμερικανική εταιρεία, η Orbital Sciences Corporation, που έχει την έδρα της στην πολιτεία της Βιρτζίνια, πρόκειται και αυτή να πραγματοποιήσει το παρθενικό της ταξίδι στο διάστημα, αργότερα φέτος.









 πηγη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...