how-to:Πως να σπάσετε κλειδιά ασυρμάτων δικτύων.

Θα σας δωσω το παρακατω tutorial. Εγώ άπλα το δημοσιεύω χωρίς να φέρω ευθύνη το πως θα το χρησιμοποιησετε...

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Πρόστιμο-μαμούθ για τη Google στις ΗΠΑ

H Google βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ, σχετικά με την υπόθεση παράκαμψης των ρυθμίσεων ιδιωτικότητας χρηστών που χρησιμοποιούσαν τον Safari browser της Apple.

 Βάσει του ρεπορτάζ τής Wall Street Journal, η εταιρεία πρόκειται να πληρώσει το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει εισπραχθεί ποτέ, το οποίο φθάνει τα 22,5 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να κλείσει η υπόθεση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Google χρησιμοποίησε cookies για να ξεγελάσει τον Safari, με σκοπό να παρακολουθεί την online συμπεριφορά των χρηστών, έστω κι αν εκείνοι είχαν δηλώσει το αντίθετο στις σχετικές ρυθμίσεις. Η εταιρεία δήλωσε πως η παρακολούθηση των χρηστών της Apple ήταν ακούσια και δεν έβλαψε τους χρήστες.

Ανάλογες καταγγελίες είχαν δει το φως της δημοσιότητας πριν από μερικούς μήνες και αφορούσαν στην παράκαμψη ρυθμίσεων ασφαλείας στον Microsoft Internet Explorer.

H Google αντιμετωπίζει κατηγορητήρια και σε άλλες χώρες, ενώ έρευνα γίνεται και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σχετικά με το αν οι πρακτικές της εταιρείας είναι σύμφωνες με τους νόμους ιδιωτικότητας της ευρώπης.

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Επίσημες ανακοινώσεις για το Σωματίδιο «Θεός»

Το έχουν ονομάσει και Σωματίδιο " Θεός ".

 Είναι σίγουρα το Ιερό Δισκοπότηρο της Φυσικής και απομένουν λίγες ώρες για να επιβεβαιωθεί ή όχι η ύπαρξη του.

Η απάντηση θα βοηθήσει στην κατανόηση των μυστικών του σύμπαντος και θα προκύψει από το μεγαλύτερο πείραμα της ιστορίας στον επιταχυντή αδρονίων του CERN στη Γενεύη.

Οι δυο ομάδες ερευνητών που εργάζονται στα δυο πειράματα CMS και Ατλας του επιταχυντή αδρονίων στη Γενεύη, στο μεγαλύτερο πείραμα της ιστορίας, μπορεί σε λίγες ώρες να παρουσιάσουν σε ολόκληρο τον πλανήτη, τον εντοπισμό του σωματιδίου που θα βοηθήσει στην κατανόηση των μυστικών του σύμπαντος, αλλά πάνω απ όλα θα αποδείξει ότι η προσέγγιση που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες στην έρευνα του σύμπαντος είναι ορθή.

Όλα ξεκίνησαν πριν από 45 χρόνια όταν ο Βρετανός φυσικός Πίτερ Χιγκς αλλά και 5 ακόμα συνάδελφοι του ανά τον κόσμο, μίλησε για την ύπαρξη ενός πεδίου, του πεδίου Χιγκς, το οποίο λύνει το πρόβλημα: όσο μεγαλύτερη «αντίσταση» συναντά ένα σωματίδιο καθώς περνά μέσα από το πεδίο, τόσο μεγαλύτερη είναι η μάζα του.

Η επικύρωση της ύπαρξης του μποζονίου αναμένεται να κάνει αίσθηση αφού «όλη η φυσική από την αρχή του 20ού αιώνα βασίζεται σε αυτό», εξηγεί ο Βέλγος φυσικός, καθηγητής του Ελευθέρου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών (ULB) Φρανσουά Ενγκλέρ, ο οποίος μαζί με τον συνάδελφό του Ρόμπερτ Μπράουτ, που έχει πλέον πεθάνει, και τον Πίτερ Χιγκς είχαν εισηγηθεί το 1964 την ύπαρξη του «μηχανισμού του Χιγκς».

Ο CERN (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών), έχει ανακοινώσει ότι την Τετάρτη θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη για να ανακοινωθούν οι τελευταίες ανακαλύψεις από τα πειράματα για την αναζήτηση του μποζονίου του Χιγκς. Στην επιστημονική κοινότητα κυκλοφορούν ήδη φήμες ότι πρόκειται να γίνει μια πολύ σημαντική ανακοίνωση.

Δεδομένα που είχε ανακοινώσει το CERN τον περασμένο Δεκέμβριο έδειχναν ότι το επίπεδο βεβαιότητας για την ύπαρξη του μποζονίου περιοριζόταν στα 2 σίγμα (τυπική απόκλιση 2), συγκριτικά με τα 5 σίγμα που απαιτούνται συνήθως προκειμένου να αναγνωριστεί επίσημα μια ανακάλυψη στο χώρο της φυσικής. Όταν η στατιστική βεβαιότητα φτάνει τα 5 σίγμα, η πιθανότητα να είναι εσφαλμένο το τελικό συμπέρασμα είναι μία στο εκατομμύριο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...