how-to:Πως να σπάσετε κλειδιά ασυρμάτων δικτύων.

Θα σας δωσω το παρακατω tutorial. Εγώ άπλα το δημοσιεύω χωρίς να φέρω ευθύνη το πως θα το χρησιμοποιησετε...

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Επίθεση δέχτηκε το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

Σε επίθεση χάκερ φαίνεται ότι οφειλόταν η μεγάλη ταλαιπωρίας που υπέστησαν την Μεγάλη Παρασκευή οι ασφαλισμένοι όπως βέβαια και οι γιατροί που προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τη διαδικτυακή υπηρεσία ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

 Όπως αναφέρεται οι χάκερ στις 6 Απριλίου καταχώρησαν 1,5 εκατομμύριο πλαστές συνταγές στη βάση δεδομένων με συνέπεια να προκληθεί σοβαρή βλάβη στο σύστημα.

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Ανακοινώθηκε και επίσημα το Crysis 3

Ήταν περίπου δεδομένο ότι η EA και η Crytek δε θα άφηναν ανεκμετάλλευτη την επιτυχία των παιχνιδιών Crysis που κυκλοφόρησαν από το 2007 μέχρι το 2011. Η Electronic Arts ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη του Crysis 3 έχει ήδη ξεκινήσει, με την Crytek και πάλι στο ρόλο του developer.

Το Crysis 3 θα συνεχίζει από εκεί ακριβώς που τελειώνει το Crysis 2. Ο Prophet (βασικός ήρωας του παιχνιδιού) ξεκινά μια αποστολή εκδίκησης απέναντι στη Cell Corporation. Το σενάριο διαδραματίζεται κυρίως στη Νέα Υόρκη, η οποία έχει παγιδευτεί σε ένα από τα nanodomes της Cell κι έχει πυκνή βλάστηση, βάλτους και ποτάμια.

Το νέο Crysis αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013 για PC, Xbox 360 και PlayStation 3.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ήδη διαθέσιμη η Hunter Edition του Crysis 3 μέσω της υπηρεσίας Origin. Η Hunter Edition θα δίνει άμεση πρόσβαση στο τόξο και τα attachments του, ενώ θα δίνει και bonus στην πανοπλία του Prophet. Όσοι προπαραγγείλουν το πακέτο, θα δουν το χαρακτήρα τους να ξεκινά από το Level 5.

Επιπλέον, θα υπάρχουν τρεις ειδικές retail εκδόσεις: το Stalker Pack ξεκλειδώνει την ημιαυτόματη καραμπίνα Jackal με σιγαστήρα για το multiplayer, το Overkill Pack ξεκλειδώνει το όπλο Typhoon, ενώ το Predator Pack περιλαμβάνει το Feline SMG. Σημειωτέον ότι καθεμιά από αυτές τις εκδόσεις περιλαμβάνει και διάφορα άλλα bonus. Να υπογραμμίσουμε, βέβαια, ότι τα όπλα αυτά δεν είναι αποκλειστικά για τα εν λόγω packs. Το όφελος των packs είναι ότι δίνουν άμεση πρόσβαση σε αυτά τα όπλα, χωρίς να απαιτείται ένα ελάχιστο level για το χαρακτήρα του παίκτη.







Πηγή

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Η Google Ελλάς ανακοινώνει την έναρξη του διαδικτυακού καναλιού “Εκλογές ‘12” στο YouTube

Η Google Ελλάς ανακοινώνει την έναρξη του διαδικτυακού καναλιού “Εκλογές ‘12” στο YouTube, για την κάλυψη των ελληνικών εκλογών. Σκοπός του καναλιού είναι να λειτουργήσει ως μια πλατφόρμα ανοικτή σε όλα τα κόμματα να παρουσιάσουν τις θέσεις τους.

Επιπλέον, το κανάλι φιλοδοξεί να δώσει φωνή στους Έλληνες της Ελλάδας και του εξωτερικού να θέσουν τις ερωτήσεις τους απευθείας στους πολιτικούς. Το YouTube παρέχει την πλατφόρμα που φιλοξενεί το περιεχόμενο ενώ αποκλειστικός φορέας παροχής και διαχείρισης του πολιτικού περιεχομένου είναι το protagon.gr.

Η υπηρεσία, θα καλύψει κορυφαία προεκλογικά γεγονότα, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να λάβουν ενεργά μέρος στο δημόσιο διάλογο, αξιοποιώντας τις καινοτόμες τεχνολογίες της Google. Συγκεκριμένα η πλατφόρμα θα φιλοξενεί:

Συνεντεύξεις πολιτικών αρχηγών στο δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη

Διαδικτυακά debates υποψηφίων με συντονιστές γνωστούς δημοσιογράφους

Ρεπορτάζ που θα επιμελούνται οι συνεργάτες του protagon.gr

Συζητήσεις πολλών συνομιλητών μέσω βίντεο (Hangouts) «αναποφάσιστων» χρηστών και προσωπικοτήτων της δημόσιας ζωής για τα σημαντικά θέματα της επικαιρότητας

Προβολή των τάσεων που διαμορφώνονται στο ίντερνετ για τους αρχηγούς και τα κόμματα, βάση των αναζητήσεων των χρηστών στο Google

Βίντεο με τις θέσεις όλων των κομμάτων (κοινοβουλευτικών και μη)

Μέσω του νέου καναλιού “Εκλογές ‘12” το YouTube αναδεικνύεται σε μία πλατφόρμα με ξεχωριστό περιεχόμενο τοπικού ενδιαφέροντος. Στις συνεντεύξεις των πολιτικών αρχηγών και στελεχών θα παρεμβάλλονται ερωτήσεις σε μορφή βίντεο ή κειμένου που έστειλαν οι ίδιοι οι πολίτες. Στα debates υποψηφίων και στις συζητήσεις των αναποφάσιστων θα χρησιμοποιηθεί η εφαρμογή Hangout που είναι διαθέσιμη από την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Google+ και επιτρέπει τη διενέργεια τηλεδιάσκεψης με τη συμμετοχή ως και δέκα χρηστών.

Με αφορμή την έναρξη της πλατφόρμας ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε: «Το YouTube δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να συμμετέχουν στον προεκλογικό αγώνα προβάλλοντας τον δικό τους προβληματισμό και τις δικές τους ερωτήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα. Το protagon.gr πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει «η πολιτική διαφορετικά» και γιατί όχι και «οι πολιτικοί διαφορετικά»».

Η εξαιρετικά καινοτόμα πλατφόρμα της Google είναι ιδιαίτερα φιλική προς τους χρήστες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον προεκλογικό διάλογο προωθώντας τη συμμετοχική δημοκρατία. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το «Εκλογές ‘12», καθώς και για υποβολή ερωτήσεων στους υποψήφιους βουλευτές, μπείτε τώρα στο κανάλι του YouTube ‘Εκλογές ‘12’ στο link: www.youtube.com/ekloges12.




πηγη

Τέλος η υποστήριξη των Windows Vista

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Microsoft έκλεισε την πρώτη φάση υποστήριξης, γνωστή και ως «Υποστήριξη Mainstream», των Windows Vista (10 Απριλίου 2012), πέντε χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία των Vista. Αυτό σηματοδοτεί την έναρξη της δεύτερης φάσης, που ονομάζεται “Extended Support”.

Στη φάση “Extended Support” η Microsoft δεν θα κυκλοφορήσει δωρεάν πρόσθετα για τα Vista.
Από τώρα και στο εξής, η εταιρεία θα πρέπει να κυκλοφορεί δωρεάν μόνο ενημερώσεις ασφάλειας. Οι μελλοντικές επιδιορθώσεις θα απαιτούν Vista Service Pack 2. Οι προηγούμενες εκδόσεις Service Pack δεν θα υποστηρίζονται πλέον.








πηγη 

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Διαφημίσεις εναντίον μπαταρίας στο Android

Μπορεί η Microsoft να μην τα πηγαίνει και τόσο καλά με την Google αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να κάνει έρευνα για την μπαταρία των συσκευών που χρησιμοποιούν Android.

Συνεργαζόμενη λοιπόν με το Πανεπιστήμιο Purdue διαπίστωσε ότι σχεδόν το 75% της ενέργειας που καταναλώνει μια συσκευή με λειτουργικό Android δαπανάται σε διεργασίες που χρησιμοποιούνται από τις εφαρμογές προκειμένου να εμφανίσουν διαφημίσεις.

Για τις μετρήσεις χρησιμοποιήθηκε ειδικό λογισμικό ονόματι EProf το οποίο και έλεγξε τις δωρεάν εκδόσεις πέντε δημοφιλών εφαρμογών, μεταξύ των οποίων και τα Angry Birds, FreeChess και το New York Times app.

Μάλιστα ειδικά για το Angry Birds, διαπιστώθηκε ότι μόνο το 30% της ενέργειας που χρειάζεται η εφαρμογή πήγαινε στο ίδιο το παιχνίδι. Το υπόλοιπο 70% καταναλώθηκε στην αποστολή των προσωπικών δεδομένων του κατόχου της συσκευής προκειμένου να κατέβουν και να προβληθούν στη συσκευή πιο στοχευμένες διαφημίσεις.

Η ομάδα τόνισε πάντως ότι στόχος της ήταν κυρίως να επιστήσει την προσοχή των developers στο πρόβλημα και να τους παρακινήσει να αναπτύσσουν καλύτερες εφαρμογές.

Σκοπεύουν μάλιστα να κάνουν το EProf open source και να το διαθέσουν δωρεάν προκειμένου να μπορεί να το χρησιμοποιήσει κανείς για να ελέγχει τι ενέργεια καταναλώνει η εφαρμογή του.

Σε κάθε περίπτωση, για τον μέσο χρήστη το πρόβλημα λύνεται εξαιρετικά εύκολα. Αρκεί μόνο να εγκαταστήσει τη δωρεάν εφαρμογή droidwall (χρειάζεται δικαιώματα root). Το droidwall δίνει πρόσβαση στο Internet μόνο σε όσες εφαρμογές επιτρέπει ο κάτοχος του κινητού ενώ την εμποδίζει αυτόματα σε όλες τις άλλες.

Με αυτόν τον τρόπο ούτε επιπλέον μπαταρία καταναλώνεται αφού οι εφαρμογές δεν μπορούν να συνδεθούν προς τα έξω αλλά ούτε χρεώνεται από το πρόγραμμα του κινητού του για αποστολή και λήψη δεδομένων που δεν χρειάζεται. Διαφημίσεων δηλαδή.

Επιπλέον προστατεύει και τα προσωπικά του δεδομένα καθώς η εφαρμογή δεν μπορεί πια να τα στέλνει, εν αγνοία του, στις διαφημιστικές εταιρείες.






πηγη

Ξεκίνησε η διάθεση του Chrome 19 beta

Tη διάθεση του Chrome 19 beta ανακοίνωσε η Google. Η νέα έκδοση δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη που έχει κάνει login με το ίδιο Google Account στο desktop PC του και στο tablet ή το smartphone του, να μεταφέρεται άμεσα ανάμεσα στα ενεργά tabs, έχοντας πρόσβαση από οποιαδήποτε συσκευή.

Στόχος της εταιρείας είναι να ενοποιηθεί ακόμη περισσότερο η διαδικασία συγχρονισμού μεταξύ των εκδόσεων του Chrome της. Σε ό,τι αφορά πάντως την κυκλοφορία της κανονικής έκδοσης, αυτή αναμένεται κάποια στιγμή στις αρχές του καλοκαιριού.










πηγη

Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής της Commodore

Για του παλιούς gamers το όνομα Commodore ξυπνά πολλές μνήμες. Μαζί με τους Amstrad και Spectrum ήταν οι δημοφιλέστεροι home computers της δεκαετίας του '80 και αποτέλεσαν την είσοδο στους υπολογιστές για μια ολόκληρη γενιά χρηστών. Έτσι λοιπόν αρκετοί θα στεναχωρήθηκαν μαθαίνοντας ότι την Κυριακή των Βαΐων, η αρχή ο ιδρυτής της Commodore, Jack Tramiel, στα 83 του χρόνια, έφυγε από τη ζωή.

O Jack Tramiel ξεκίνησε την καριέρα του ιδρύοντας μία εταιρεία επισκευής γραφομηχανών. Στη συνέχεια μεταπήδησε στις αριθμομηχανές, και κατέληξε στους υπολογιστές. Το 1982 ίδρυσε την Commodore, μέσω της οποίας διέθεσε στην αγορά τον θρυλικό Commodore 64. Το 1984 όμως αποχώρησε από αυτήν και αγόρασε το τμήμα καταναλωτικών προϊόντων της Atari, το οποίο μετέτρεψε σε αυτόνομη εταιρεία.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέα απάτη στο Facebook – Πληρωθείτε για να σχολιάζετε!

Πώς θα σας φαινόταν να σχολιάζετε στο Facebook και να πληρωνόσαστε για αυτό;

Πολύ απλό για να είναι αληθινό; Μάλλον έχετε δίκιο, καθώς, σύμφωνα με το allfacebook μια νέα απάτη έκανε την εμφάνισή του στο διαδίκτυο, με παραπλανητική προσφορά εργασίας.

Η προσφορά, που έρχεται με email αλλά φιλοξενείται και σε κάποια sites,
καλεί τους ενδιαφερόμενους να πληρώνονται 25 δολάρια την ώρα για να σχολιάζουν σε τοίχους στο Facebook.

Αλλά για να δείτε παραπάνω για την προσφορά σας ζητά στη συνέχεια να πληρώσετε 4,95 δολάρια για ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης… Αν λοιπόν κάποιος κάνει το λάθος και πληρώσει και δεν ακυρώσει μετά τις 3 ημέρες, τότε αυτόματα χρεώνεται με 49,95 δολάρια για συνδρομή ενός μήνα!!!
Η προσφορά έχει ήδη »κατέβει» από διάφορα sites αλλά καλό είναι να προσέχουμε…









πηγη

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ σημείωσε το CERN

"Ο μεγάλος υπόγειος επιταχυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN), κάτω από τα γαλλο-ελβετικά σύνορα, άρχισε να λειτουργεί και πάλι."

Αμέσως μετά το χειμερινό «διάλειμμά» του σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ. Συγκεκριμένα, πραγματοποίησε συγκρούσεις δύο αντιτιθέμενων δεσμών πρωτονίων με συνολική ενέργεια οκτώ τρισεκατομμυρίων ηλεκτρονιοβόλτ (4 TeV από κάθε κατεύθυνση), μεγαλύτερη από οποιαδήποτε ενέργεια έχει ποτέ επιτευχθεί από επιταχυντή στη Γη.

Η αυξημένη ενεργειακή ισχύς των συγκρούσεων αυξάνει τις προσδοκίες των επιστημόνων να κάνουν φέτος νέες ανακαλύψεις στο πεδίο της Φυσικής. Ο πρώτος στόχος είναι η επιβεβαίωση ή η οριστική διάψευση της ύπαρξης του μποζονίου του Χιγκς, του λεγόμενου και «σωματιδίου του Θεού». Στο τέλος του 2011, οι ερευνητές του CERN ανακοίνωσαν ότι έχουν ενδείξεις πλέον για την ύπαρξή του, αλλά απομένει η επιβεβαίωση εντός του 2012.

«Η διετής εμπειρία λειτουργίας του επιταχυντή στα 3,5 TeV ανά ακτίνα μάς έδωσε την αυτοπεποίθηση να αυξήσουμε την ενέργεια φέτος, χωρίς σημαντικό ρίσκο για το μηχάνημα», δήλωσε ο διευθυντής επιταχυντών και τεχνολογίας του CERN, Στιβ Μάγιερς, σύμφωνα με το BBC. Ένα ηλεκτρονιοβόλτ (eV) είναι η ενέργεια που αποκτά ένα ηλεκτρόνιο καθώς επιταχύνει μέσω ηλεκτρικού δυναμικού ενός βολτ, ενώ ένα TeV είναι η αντίστοιχη ενέργεια που είναι κατά ένα εκατομμύριο φορές μεγαλύτερη.

Οι δέσμες ακτίνων του CERN περιέχουν η καθεμία τρισεκατομμύρια υποατομικά σωματίδια, το καθένα από τα οποία επιταχύνεται μέχρι σχεδόν την ταχύτητα του φωτός (συγκεκριμένα το 99,99999%).

Από τότε που άρχισε τη λειτουργία του, ο μήκους 27 χλμ. επιταχυντής ανεβάζει σταδιακά «ταχύτητα» στις συγκρούσεις του. Φέτος, θα συλλέξει πάλι έναν τεράστιο όγκο δεδομένων ως τον Νοέμβριο του 2012, οπότε θα κλείσει για περίπου 20 μήνες, προκειμένου να αναβαθμιστεί περαιτέρω. Στόχος είναι η ενεργειακή ισχύς του να φθάσει τα 14 TeV το 2014, οπότε από το 2015 θα ξεκινήσει με νέες δυνατότητες το «κυνήγι» των μυστηρίων της ύλης και του σύμπαντος.

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Το Dropbox αυξάνει τον δωρεάν αποθηκευτικό χώρο για όλους τους χρήστες

Η διοίκηση του Dropbox ανακοίνωσε ότι όλοι οι χρήστες θα έχουν πλέον περισσότερο χώρο για τα δεδομένα τους, αρκεί να φέρουν νέα μέλη στην υπηρεσία. Το πρόγραμμα αυτό ισχύει από την αρχή λειτουργίας του Dropbox και τώρα επεκτείνεται εντυπωσιακά.

Με κάθε referral, ο χρήστης της δωρεάν έκδοσης θα λαμβάνει 500MB επιπλέον αποθηκευτικού χώρου, με ανώτατο όριο τα 16GB για 32 referrals. Μέχρι τώρα, κάθε referral έδινε 250MB, με το ανώτατο όριο να βρίσκεται πολύ πιο χαμηλά.

Τα οφέλη είναι ακόμα μεγαλύτερα στην έκδοση pro, όπου κάθε referral αυξάνει τον αποθηκευτικό χώρο κατά 1GB, με ανώτατο όριο τα 32GB επιπλέον χώρου. Σημειωτέον ότι όλα αυτά τα νούμερα ισχύουν αναδρομικά για τα referrals που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, πράγμα που σημαίνει ότι λαμβάνουν αυτόματα επιπλέον αποθηκευτικό χώρο όλοι οι χρήστες που έχουν ήδη προσκαλέσει φίλους στο Dropbox.

Δεν είναι σύμπτωση, βέβαια, το γεγονός ότι η ανακοίνωση αυτή έρχεται λίγες ημέρες πριν το ντεμπούτο του Google Drive. Με τον τρόπο αυτό, το Dropbox επιχειρεί να κλέψει τη δόξα από τη νέα υπηρεσία της Google, αναδεικνύοντας εαυτόν ως την απόλυτη λύση για την αποθήκευση στο cloud.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...