Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Η Mozilla, η πρώτη μεγάλη εταιρεία που αντιτίθεται στο CISPA

Παρά την υποστήριξη από μεγάλες εταιρείες, όπως το Facebook, η Microsoft και η Oracle του αμφιλεγόμενου νομοσχέδιου επιτήρησης του Διαδικτύου (CISPA) που πέρασε στο Βουλή των Η.Π.Α. την περασμένη εβδομάδα, η Mozilla αντιτίθεται σε αυτό.

Εκπρόσωπος της Mozilla δήλωσε σε δημοσιογράφο του Forbes: «Ενώ στηρίζουμε τις προσπάθειες για ένα πιο ασφαλές Διαδίκτυο, ο νόμος CISPA επεκτείνεται ανησυχητικά πολύ πέρα από την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Το νομοσχέδιο παραβιάζει την ιδιωτική ζωή μας, περιλαμβάνει ασαφείς ορισμούς της ασφάλειας του κυβερνοχώρου και παρέχει ασυλία σε εταιρείες /οργανισμούς και κυβερνήσεις, να κάνουν κακή χρήση προσωπικών πληροφοριών». Η Mozilla είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας που μίλησε εναντίον του νομοσχέδιου CISPA. Την ημέρα που η αμερικανική Βουλή ενέκρινε το νομοσχέδιο με ψήφους 248-168, η Microsoft δήλωσε ότι θα αποσύρει την υποστήριξή της, γιατί όπως τόνισε σε δήλωσή της «κάθε νέος νόμος πρέπει να μας επιτρέπει να προστατεύουμε την ιδιωτική ζωή και την ασφάλεια των πελατών μας». Ωστόσο, ακόμη δεν έχει αποσύρει την υποστήριξή της στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

1 σχόλια:

  1. Greetings from Florida! I'm bored at work so I decided to browse your blog on my iphone during lunch break. I love the knowledge you provide here and can't wait to take a look when I get home.

    I'm shocked at how fast your blog loaded on my cell phone .. I'm not even using WIFI, just 3G .
    . Anyhow, amazing blog!

    Take a look at my blog ... Burn fat

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...