Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Χωρίς τέλος το κυνήγι του Pirate Bay

Έχουν περάσει μόνο λίγες ημέρες από τις δικαστικές αποφάσεις σε Ολλανδία και Μεγάλη Βρετανία που υποχρεώνουν τους παρόχους Internet να διακόψουν την πρόσβαση στο Pirate Bay, όμως ο διαβόητος torrent indexer αποδεικνύεται "πολύ σκληρός για να πεθάνει".

 Το Pirate Bay προσέθεσε πρόσφατα μια νέα IP address, κάτι που ανάγκασε την ολλανδική αντι-πειρατική ομάδα BREIN να προσφύγει εκ νέου στα δικαστήρια.

Η νέα IP address προστέθηκε στη λίστα των αποκλεισμών, αλλά όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει συνέχεια. "Ετοιμάζουμε την επόμενη IP", δήλωσε στέλεχος του Pirate Bay που φυσικά θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του. "Έχουμε εκατοντάδες (IP), ας δούμε λοιπόν πόσες φορές θα απαντήσουν", ανέφερε η πηγή του Pirate Bay.

 Να σημειωθεί ότι οι νέες IP δεν απευθύνονται στους τελικούς χρήστες που θέλουν να παρακάμψουν το μπλοκάρισμα, αλλά σε αυτούς που στήνουν proxy sites, μέσω των οποίων δίνεται πρόσβαση στο Pirate Bay. Είναι φανερό ότι το Pirate Bay δε θα εξαφανιστεί έτσι εύκολα από προσώπου γης, όσο κι αν προσπαθούν μέσω της δικαστικής οδού οι φορείς που πολεμούν την πειρατεία.





πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...