how-to:Πως να σπάσετε κλειδιά ασυρμάτων δικτύων.

Θα σας δωσω το παρακατω tutorial. Εγώ άπλα το δημοσιεύω χωρίς να φέρω ευθύνη το πως θα το χρησιμοποιησετε...

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Άλλη μια απάτη με δήθεν "σοκαριστική" είδηση στο Facebook

Αν έχετε λογαριασμό στο Facebook και δείτε κάποια στιγμή ένα φίλο σας να ανεβάζει μια είδηση σχετικά με έναν φωτογράφο που τράβηξε ένα video και μετά αυτοκτόνησε, μην πέσετε στην παγίδα. Πρόκειται για άλλη μια απάτη.

Αν κάποιος ξεγελαστεί και πατήσει το link, θα ...

οδηγηθεί σε μια υποτιθέμενη σελίδα του Facebook όπου φιλοξενείται το video. Αν το υποψήφιο θύμα συνεχίσει να συμπεριφέρεται απερίσκεπτα και απαντήσει καταφατικά στη δήθεν ερώτηση αν είναι πάνω από 18 ετών, η δημοσίευση που τον έστειλε εκεί θα αναπαραχθεί μέσα από το προφίλ του.

Όπως πάντα, οι χρήστες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν βλέπουν τέτοιες δημοσιεύσεις. Η πλέον ενδεδειγμένη κίνηση είναι η αναφορά (report) της δημοσίευσης στη συντονιστική ομάδα του Facebook.

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Κακόβουλο λογισμικό σε plugins του WordPress

Η εταιρεία δημιουργίας λογισμικού ιστολογίων WordPress ζήτησε από όλους τους χρήστες του WordPress.org να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης, ύστερα από επίθεση που πραγματοποιήθηκε από hackers, οι οποίοι έχουν εισάγει κακόβουλο λογισμικό σε 3 plugins (πρόσθετα).
Τα 3 δημοφιλή plugins περιέχουν<…>

έξυπνες μεταμφιεσμένα «backdoors», οι οποίες μεταφορτώθηκαν από μη εξουσιοδοτημένα άτομα στις εφαρμογές ως αναβαθμίσεις. Μέλη της open-source κοινότητας ιστολογίων επανέφεραν τα plugins στην αρχική τους κατάσταση και έχουν κλείσει προσωρινά την βάση με τα πρόσθετα για περαιτέρω διερεύνηση.

Τα 3 πρόσθετα που είχαν προσβληθεί είναι τα AddThis, WPtouch και W3 Total Cache. Οι χρήστες που έχουν αναβαθμίσει αυτά τα πρόσθετα πρόσφατα, καλούνται να τα απεγκαταστήσουν και να τα εγκαταστήσουν ξανά από την ιστοσελίδα WordPress.org. Τεχνικές πληροφορίες για τα μολυσμένα plugins μπορείτε να δείτε εδώ.

Ως πρόληψη η WordPress ζητά από όλους τους χρήστες του WordPress.org να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης και να χρησιμοποιήσουν εντελώς διαφορετικούς από τους προηγούμενους.






πηγη

Κυκλοφόρησε η έκδοση 3.0 του μTorrent

Ο ιδιαίτερα δημοφιλής torrent client μTorrent έφτασε αισίως στην τρίτη έκδοση και φέρνει μαζί του πολλά νέα χαρακτηριστικά. Ίσως η πιο σημαντική προσθήκη είναι η δυνατότητα για preview του εκάστοτε video, πριν ολοκληρωθεί το download...

Με αυτό τον τρόπο, ο χρήστης μπορεί να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι αν το αρχείο που κατεβάζει είναι πράγματι αυτό που αναφέρεται στον τίτλο και την περιγραφή του torrent site. Το ημιτελές αρχείο ανοίγει στους περισσότερους players, π.χ. στον VLC, αν και υπάρχουν και κάποιοι που δεν τα πάνε καλά με τα μη ολοκληρωμένα αρχεία.

Ντεμπούτο κάνει επίσης και το μTorrent Remote, που δίνει τη δυνατότητα για απομακρυσμένο έλεγχο του client. Η είσοδος στον client γίνεται είτε μέσω ενός web browser, είτε από την εφαρμογή για Android που έχει αναπτυχθεί ειδικά γι' αυτό το σκοπό.

Η νέα έκδοση του μTorrent είναι διαθέσιμη σε αυτή τη σελίδα.






πηγη

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

6 Συμβουλές ασφάλειας για το Facebook

Το διαδίκτυο έχει εξαπλωθεί πλέον σε ολόκληρο τον κόσμο μετατρέποντας την υδρόγειο σε μια γειτονιά. Φυσικά σε αυτό συνέβαλαν και οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το οποίο πέρα από τον αστρονομικό αριθμό των 700 εκατομμυρίων χρηστών πλέον φιλοξενεί και μια μεγάλη λίστα διαδικτυακών επιθέσεων.

Όταν χρησιμοποιείτε το Facebook ή οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να προστατεύετε τις πληροφορίες σας με τη χρήση αποτελεσματικών τεχνικών ασφάλειας...

Παρακάτω σας παραθέτουμε ορισμένες μεθόδους μέσω των οποίων θα μπορέσετε να παραμείνετε ασφαλείς στην κορυφαία ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης:

Ασφαλής Περιήγηση

Μια καλή τακτική είναι να κρατάτε τον browser σας πάντα ενημερωμένο για την αποφυγή επιθέσεων και αν είναι δυνατόν να κάνετε ασφαλή σύνδεση μέσω HTTPS.
Προσωπικά δεδομένα

Καλό είναι να μην δημοσιεύετε πολλές προσωπικές πληροφορίες στο Facebook, καθώς ενδέχεται να βοηθήσετε κάποιον hacker να παραβιάσει τον λογαριασμό σας.

Ασφάλεια Υπολογιστών

Είναι πολύ σημαντικό να παραμείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο αλλά βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας δεν έχει κάποιο πρόγραμμα keylogger, RAT (απομακρυσμένο εργαλείο διαχείρισης) ή άλλα παρόμοια προγράμματα. Χρησιμοποιήστε κάποιο antivirus και firewall για καλύτερη ασφάλεια, αν νομίζετε ότι ο υπολογιστής σας επηρεάζεται από κάποιο κακόβουλο λογισμικό καλό είναι να κάνετε έναν έλεγχο.

Δυνατοί Κωδικοί

Θα πρέπει να δημιουργείτε δυνατούς κωδικούς που θα περιλαμβάνουν κεφαλαία και πεζά γράμματα, αριθμούς και άλλους χαρακτήρες και να μην χρησιμοποιείτε διάφορες λέξεις που έχουν άμεση σχέση με εσάς. Μην έχετε παντού τον ίδιο κωδικό, μπορεί να είναι πιο εύκολο για να τον θυμάστε αλλά αν κάποιος ανακαλύψει τον κωδικό σας θα είναι και για αυτόν πιο εύκολο να έχει πρόσβαση παντού.

Ασφάλεια λογαριασμού

Μπορείτε να προσθέσετε στον λογαριασμό σας κι άλλο email και να συνδεθείτε στο Facebook και από το κινητό σας ώστε σε περίπτωση που ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασης να μπορέσετε να αποδείξετε ότι ο λογαριασμός είναι δικός σας.

Ρυθμίσεις ασφάλειας λογαριασμού

Συνίσταται να κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις ασφάλειας στο προφίλ σας για την απόκρυψη πληροφοριών από όλους τους χρήστες που δεν είναι φίλοι σας, επειδή υπάρχει πιθανότητα κάποιος να παρακολουθεί κακόβουλα τις δραστηριότητές σας.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είστε πλήρως ενημερωμένοι για αλλαγές στην πολιτική ασφάλειας του Facebook καθώς και σε τυχόν αλλαγές περί αποθήκευσης προσωπικών δεδομένων. Οι κακόβουλοι χρήστες μπορούν να εκμεταλλευθούν οποιαδήποτε διαθέσιμη πληροφορία στο διαδίκτυο και να την χρησιμοποιήσουν με σκοπό να πραγματοποιήσουν κάποια διαδικτυακή επίθεση σε βάρος σας.




Πηγή: trust-it.gr

H Iνδία βάζει «φρένο» στις κάμερες του Street View

Σε γενικές γραμμές, οι ανησυχίες του Street View αναφορικά με τις αναπτυσσόμενες χώρες είναι διαφορετικές από τα εμπόδια που αντιμετώπισε η Google σε χώρες όπως η Γερμανία και η Ελβετία.
Το περίφημο αμαξάκι που χρησιμοποιεί κάθε φορά η Google για να χαρτογραφήσει διάφορες περιοχές του πλανήτη «τραβάει» χειρόφρενο στην Ινδία, έπειτα από απόφαση-απαγόρευση των αρχών για λόγους ασφαλείας.

Ειδικότερα,
οι αρχές είπαν στην εταιρεία ότι θέλουν να αναβάλει τη λήψη εικόνων διότι δεν έχει ακόμη την απαραίτητη άδεια...

Η Google δήλωσε ότι μετά από την πόλη Bangalore σχεδιάζει να χαρτογραφήσει όλες τις μεγάλες πόλεις στην Ινδία· πρόκειται για την 27η χώρα στην οποία η Google θέλει να διαθέσει την δημοφιλή κατά τα άλλα υπηρεσία της.

Ωστόσο, πέρα από οχήματα, ο αμερικανικός κολοσσός χρησιμοποίησε κάποια τρίκυκλα, με την περιβόητη κάμερα του Street View να είναι ενσωματωμένη πάνω σ’ αυτά. Η τοπική αστυνομία της Bangalore εξέφρασε ανοιχτά την ανησυχία της για την κινηματογράφηση διότι η πόλη έχει διάφορα στρατιωτικά ιδρύματα – η Google μάλιστα επιβεβαίωσε ότι έλαβε σχετική επιστολή από τον αρχηγό της αστυνομίας.

Σε γενικές γραμμές, οι ανησυχίες του Street View αναφορικά με τις αναπτυσσόμενες χώρες είναι διαφορετικές από τα εμπόδια που αντιμετώπισε η Google σε χώρες όπως η Γερμανία και η Ελβετία. Εκεί οι ενστάσεις είχαν να κάνουν με την παραβίαση της ιδιωτικότητας των πολιτών ή ακόμη και με την παρακράτηση των προσωπικών τους δεδομένων. Την ίδια στιγμή, το βραζιλιάνικο Street View λέγεται ότι απαθανάτισε ανθρώπινα πτώματα. Στην Iνδία και την Bangalore βέβαια οι ευαισθησίες έχουν να κάνουν και με τις πρόσφατες επιθέσεις στο Μουμπάι που ξυπνούν σχετικές μνήμες.





πηγη

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Kaspersky Lab: Αυξημένος κίνδυνος από πλαστά προγράμματα antivirus!

Συνολικά 109.218 προσπαθείες μόλυνσης ηλεκτρονικών υπολογιστών με ψεύτικα προγράμματα antivirus μέσω internet έλαβαν χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο τον Μάϊο, μέγεθος που είναι δύο φορές χαμηλότερο από την πλέον υψηλή δραστηριότητα που παρατηρήθηκε την περίοδο Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2011, όταν και καταγράφηκαν ​περίπου 200.000 περιστατικά ασφάλειας σε μηνιαία βάση...



Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι “εκτοξεύτηκε” ο αριθμός των επιθέσεων εναντίον ηλεκτρονικών υπολογιστών της Apple με τη χρήση πλαστών προγραμμάτων antivirus από κυβερνο-εγκληματίες. Τα ανωτέρω αποτελούν μέρος της μηνιαίας έκθεσης που διενεργεί η Kaspersky Lab αναφορικά με τις κακόβουλες δραστηριότητες στους Η/Υ χρηστών και στο internet για τον Μάϊο.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Σύλληψη του ηγέτη των LulzSec στη Μ. Βρετανία

Ο Ryan Cleary, φέρεται να είναι πρώην μέλος των Anonymous.

Σήμερα συννελήφθη στο Essex της Αγγλίας ένα μέλος της ομάδας των hackers Lulzsec. Ο 19χρονος Ryan Cleary, βρίσκεται στους Lulzsec για μόλις λίγες εβδομάδες. Ήταν μέχρι πρότινος μέλος των Anonymous, μέχρι που τον Μάιο έκανε hack τα forums της παλιάς του ομάδας. Ο λόγος που το έπραξε αυτό ήταν γιατί κατηγόρησε τους επικεφαλείς των Anonymous ότι διψούσαν για δημοσιότητα. Αντίστοιχα, οι τελευταίοι των κατηγορούν ότι υπέκλεψε τους κωδικούς του forum τους.

Η κατάσταση όμως περιπλέκεται, καθώς μετά από την μεσημεριανή ανάκριση, ο Cleary ομολόγησε ότι είναι επικεφαλής των LulzSec και ότι ...



είχε επιχειρήσει DDOS επιθέσεις στο site του Γραφείου Οργανωμένων Εγκλημάτων της Μ. Βρετανίας. Η Scotland Yard διερευνά την υπόθεση και ισχυρίζεται ότι ο hacker είχε ενεργό ρόλο με τους Anonymous κατά την περίοδο των επιθέσεων στο Playstation Network. Το nickname που χρησιμοποιούσε ο νεαρός ήταν το "Blackhatcat" ενώ αφού αποχώρησε απ' την πρών ομάδα του ηγήθηκε της επίθεσης στο site του Deus Ex, για την οποία είχαν αρχικά κατηγορηθεί οι Anonymous.

Άραγε θα οδηγηθούμε σύντομα στα χνάρια των δραστών της επίθεσης του Playstation Network; Πάντως οι Βρετανικές αρχές δείχνουν να είναι σε καλό δρόμο.






πηγη

Το πρώτο βίντεο που ανέβηκε ποτέ στο youtube

Το πρώτο βιντεο που ανέβηκε είναι το …
“Me at tha zoo” (Εγώ στο ζωολογικό κήπο). Το ανέβασε ο χρήστης Jawed Karim στις 23 Απριλίου του 2005. Ο χρήστης Jawed ήταν ένας από τους συνιδρυτές του youtube. Η ποιότητα που έχει δεν είναι ιδιαίτερα καλή και έχει διάρκεια 19 δευτερολέπτων...

Λόγω της «πρωτιάς» του, αν και δεν είναι κάποιο αξιόλογο βίντεο, αφού φαίνεται ότι έχει φτιαχτεί πιο πολύ για δοκιμαστικό σκοπό, έχει καταφέρει έως σήμερα να έχει περίπου 5.000.000 προβολές.







πηγη

H WIND Ελλάς εκσυχρονίζει το δίκτυό της

Ένα πρωτοποριακό επενδυτικό σχέδιο υλοποιεί η WIND Ελλάς σε συνεργασία με την κινεζική Huawei. Η εταιρεία αποφάσισε να εκσυγχρονίσει το … δίκτυό της σε όλη τη χώρα και ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων WIND κ.Γιώργος Τσαπρούνης μίλησε στο protothema.gr για αυτό.Η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου αποτελεί ουσιαστικά τον προπομπό για την είσοδό στην 4η γενιά κινητής τηλεφωνίας μέσω της οποίας οι πελάτες της Wind θα έχουν το προνόμιο να απολαμβάνουν μια σπουδαία εμπειρία κινητής ευρυζωνικότητας..

Την περασμένη βδομάδα ανακοινώσατε επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου σας. Η συγκεκριμένη είδηση έρχεται σε μια εποχή που σαφέστατα δεν συνάδει με την ελληνική πραγματικότητα. Δώστε μας κάποια περισσότερα στοιχεία σχετικά με το θέμα.

Όπως γνωρίζετε, οι 6 διεθνείς επενδυτικοί όμιλοι που από το τέλος του 2010 αποτελούν τους ιδιοκτήτες της WIND, μηδένισαν τον δανεισμό της εταιρίας και παράλληλα ενίσχυσαν σημαντικά τη ρευστότητα της με 420 εκ. ευρώ, την μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα από την έναρξη της κρίσης. Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη εξέλιξη για το ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον και ασφαλώς για την ίδια την εταιρεία, τους πελάτες της και τους συνεργάτες της. Οι μέτοχοί μας, οι οποίοι διαθέτουν μακρόχρονη εμπειρία στις τηλεπικοινωνίες, μας επιτρέπουν ακόμα και αυτή την εποχή, να μπορούμε να κοιτάζουμε το μέλλον με αυτοπεποίθηση και να εστιάσουμε απόλυτα στην ανάπτυξη της εταιρείας.

Με αυτή τη βάση λοιπόν, εμπιστευτήκαμε στην Huawei, έναν παγκόσμιο ηγέτη στις τηλεπικοινωνιακές λύσεις, ένα μεγάλο έργο από οικονομικής αλλά και τεχνικής πλευράς. Έχουμε θέσει ιδιαίτερα υψηλές προδιαγραφές για την υλοποίηση του πλήρους εκσυγχρονισμού του δικτύου μας και είμαστε σίγουροι ότι η Huawei θα τις ικανοποιήσει απόλυτα.

Τι ακριβώς θα αλλάξει στην ποιότητα και γενικότερα στη μορφή του δικτύου έτσι όπως τη
γνωρίζουμε σήμερα, μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης;

Δεν πρόκειται απλά για μια επένδυση αλλά για ένα έργο, μοναδικό σε μέγεθος για τα δεδομένα τόσο της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής αγοράς, όσο και για της οικονομίας μας. Το αποτέλεσμα θα είναι η «αναγέννηση» του δικτύου της εταιρείας καθώς θα δημιουργήσει ένα εντελώς νέο Ραδιοδίκτυο για τη WIND Ελλάς. Με την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού, το δίκτυο της WIND θα είναι από τα κορυφαία στην Ευρώπη και οι πελάτες της εταιρείας θα απολαμβάνουν το πιο γρήγορο δίκτυο στην Ελλάδα με ταχύτητες που θα αγγίζουν τα 42Mbps.

Επιπλέον, το έργο του εκσυγχρονισμού του δικτύου της εταιρείας θα έχει και σημαντική οικολογική αξία καθώς θα περιορίσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της WIND. Συγκεκριμένα, θα μειώσει 40% την κατανάλωση ενέργειας σε ετήσια βάση, μειώνοντας αντίστοιχα τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Ο νέος εξοπλισμός θα είναι σημαντικά μικρότερος σε όγκο σε σύγκριση με τον προϋπάρχοντα και χάρη στον έξυπνο σχεδιασμό του προσφέρει τη μέγιστη απόδοση και χωρητικότητα με τη μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.

Σε πόσο διάστημα υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το έργο και σε τι ύψος κυμαίνεται το ποσό της επένδυσης σας;

Το έργο εκσυγχρονισμού του Ραδιοδικτύου θα απορροφήσει σημαντικό μέρος των προγραμματισμένων επενδύσεων της WIND Ελλάς για τα επόμενα 3 χρόνια, οι οποίες συνολικά ανέρχονται στα 300€ εκατ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αναβάθμιση δικτύου που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και θα ολοκληρωθεί σε χρόνο ρεκόρ, αν λάβουμε υπόψη ότι θα αλλάξει εξολοκλήρου ένα δίκτυο που χτιζόταν επί 18 χρόνια.





πηγη

Νέα στοιχεία για τα Windows 8

Αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με τα Windows 8, είναι σαφές ότι η Microsoft θέλει να δώσει έναν touchscreen προσανατολισμό στο επόμενο λειτουργικό της. Έτσι, τουλάχιστον, προκύπτει από ένα νέα video που κυκλοφορεί στο Internet.

Το video αυτό αφορά ...

την build 7989 και απεικονίζει το virtual keyboard των επόμενων Windows. Το εικονικό πληκτρολόγιο δεν είναι βέβαια κάτι καινούριο στα Windows, ωστόσο αυτό που φαίνεται να προκρίνει η Microsoft για τα Windows 8 είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των touchscreens. Τα εικονικά πλήκτρα είναι μεγαλύτερα σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις των Windows, ενώ δεν υπάρχουν μεγάλα κενά ανάμεσά τους.

Με άλλα λόγια, έχουμε να κάνουμε με ένα keyboard που ταιριάζει ιδανικά σε οθόνες αφής. Επιπλέον, το video δείχνει το keyboard να "σπάει" στα δύο. Έτσι, η πληκτρολόγηση με τα δάκτυλα γίνεται στις άκρες της οθόνης. Υποθέτουμε ότι η Microsoft θα κάνει διαφανές το κομμάτι του keyboard όπου δεν υπάρχουν πλήκτρα, αν και το video δε δείχνει κάτι τέτοιο.



Προσθέστε σε όλα αυτά και τις πληροφορίες για εγγενή υποστήριξη SMS και είναι ξεκάθαρο ότι η Microsoft αναπτύσσει ένα λειτουργικό που δεν αφορά μόνο τους παραδοσιακούς υπολογιστές.







Πηγή





Anonymous: 32 συλλήψεις στην Τουρκία

Η γνωστή ομάδα των hackers Anonymous, έχει σταματήσει τελευταία τις επιθέσεις προς Sony κι έχει βαλθεί να ρίχνει τα sites διαφόρων κυβερνήσεων. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπήκε η Τουρκική κυβέρνηση, το site της οποίας έπεσε θύμα μιας DDoS attack. Παρόλα αυτά, η αντίστοιχη υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος της γειτονικής μας χώρας έδρασε άμεσα και συνέλαβε τους hackers. Αιτία της επίθεσης ήταν η λογοκρισία που υπάρχει στην Τουρκία σε θέματα Internet...

Το πρόγραμμα που χρησιμοποιήθηκε ήταν το LOIC (Low Orbit Ion Cannon), το οποίο δεν κάνει τόσο αξιόπιστη δουλειά στο θέμα κάλυψης της IP του δράστη. Κάπως έτσι οι Τούρκοι Anonymous "πιάστηκαν στη φάκα", σε αντίθεση με τους Αμερικανούς φίλους τους, που κατάφεραν επιτυχώς την προηγούμενη εβδομάδα να σπάσουν την ασφάλεια του site του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Οι Τουρκικές αρχές συννέλαβαν 32 μέλη των Anonymous οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για την επίθεση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι 8 εξ αυτών ήταν κάτω των 18 ετών.

Πριν από λίγες ημέρες είχαν συλληφθεί 3 μέλη των Anonymous στην Ισπανία.





πηγη

Αποκαλυπτήρια για τον 50-πύρηνο συνεπεξεργαστή της Intel

Η Intel έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τον 50-πύρηνο συνεπεξεργαστή με την κωδική ονομασία Knights Corner. Έτσι, η πλατφόρμα Tesla της Nvidia αποκτά μέσα στο επόμενο διάστημα έναν ισχυρό αντίπαλο και η μάχη των επιδόσεων αναμένεται με ενδιαφέρον.

Ο συνεπεξεργαστής της Intel βασίζεται ...

στην τεχνολογία των επεξεργαστών Larrabee, που τελικά δε βγήκαν ποτέ στην αγορά. Ο Knights Corner αποτελείται από 50 x86 πυρήνες, οι οποίοι θα κατασκευάζονται με βάση τη μέθοδο των 22nm και θα περιλαμβάνουν όπως όλα δείχνουν τα Tri-Gate transistors που θα δούμε και στους Ivy Bridge.

Ο Knights Corner είναι ο πρώτος συνεπεξεργαστής της οικογένειας Many Integrated Core (MIC) της Intel και θα έχει τη μορφή μιας κάρτας PCI Express x16. Με αυτό τον τρόπο, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αναβαθμίσουν εύκολα τον server τους, ενώ η διατήρηση της τεχνολογίας x86 συνεπάγεται εύκολο προγραμματισμό με τα υπάρχοντα εργαλεία. Η Intel στέκεται ιδιαίτερα στο τελευταίο και πιστεύει ότι είναι το χαρακτηριστικό που θα γύρει την ζυγαριά υπέρ της στη μάχη με την Nvidia.






Πηγή

Anonymous: 32 συλλήψεις στην Τουρκία

Η γνωστή ομάδα των hackers Anonymous, έχει σταματήσει τελευταία τις επιθέσεις προς Sony κι έχει βαλθεί να ρίχνει τα sites διαφόρων κυβερνήσεων. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπήκε η Τουρκική κυβέρνηση, το site της οποίας έπεσε θύμα μιας DDoS attack. Παρόλα αυτά, η αντίστοιχη υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος της γειτονικής μας χώρας έδρασε άμεσα και συνέλαβε τους hackers. Αιτία της επίθεσης ήταν η λογοκρισία που υπάρχει στην Τουρκία σε θέματα Internet...

Το πρόγραμμα που χρησιμοποιήθηκε ήταν το LOIC (Low Orbit Ion Cannon), το οποίο δεν κάνει τόσο αξιόπιστη δουλειά στο θέμα κάλυψης της IP του δράστη. Κάπως έτσι οι Τούρκοι Anonymous "πιάστηκαν στη φάκα", σε αντίθεση με τους Αμερικανούς φίλους τους, που κατάφεραν επιτυχώς την προηγούμενη εβδομάδα να σπάσουν την ασφάλεια του site του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Οι Τουρκικές αρχές συννέλαβαν 32 μέλη των Anonymous οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για την επίθεση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι 8 εξ αυτών ήταν κάτω των 18 ετών.

Πριν από λίγες ημέρες είχαν συλληφθεί 3 μέλη των Anonymous στην Ισπανία.





πηγη

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Μετατρέψτε την τηλεόραση σε οθόνη αφής

Δεν θα ήταν υπέροχο αν χρησιμοποιούσατε την τηλεόραση, όπως χρησιμοποιείτε το iPad ή άλλες συσκευές touch screen; Να δείχνετε οικογενειακές φωτογραφίες και να τις μεγεθύνετε χωρίς να χρειάζεται να αλλάξετε τηλεόραση;
Αυτά τα ερωτήματα προσπαθούν να λύσουν ειδικοί από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας στην Ταιβάν (ITRI) και να προσφέρουν στους χρήστες μια πρωτότυπη συσκευή...

ή οποία θα ενσωματώνεται στην τηλεόραση για τις παραπάνω λειτουργίες.

Το Ινστιτούτο φαίνεται να έχει προσθέσει δύο κάμερες στη συσκευή, μία πάνω μία κάτω, με σκοπό να απεικονίσουν τα δάχτυλα του χρήστη στην οθόνη. Επιπλέον η συσκευή προσφέρει πολλαπλή αφή, που επιτρέπει στον χρήστη να χρησιμοποιήσει δύο δάχτυλα για να μεγεθύνει περιοχές που τον ενδιαφέρουν στην οθόνη. Η λειτουργία αυτή είναι παρόμοια με εκείνη του iPhone ή του iPad.

Με μια σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο, διαπιστώνουμε ότι οι έτοιμες τηλεοράσεις με οθόνη αφής είναι αρκετά ακριβές, όπως ακριβές είναι και οι extra συσκευές που μπορούν να ενσωματωθούν για αυτόν τον σκοπό. Εάν λοιπόν το Ινστιτούτο προχωρήσει σε μια μαζική παραγωγή με αξιόλογη τιμή πώλησης, τότε τα δεδομένα θα αλλάξουν και θα κάνει πολλούς χρήστες χαρούμενους.








πηγη

Αποσύρεται το κουμπί "I'm Feeling Lucky" από τη μηχανή αναζήτησης της Google;

Μια από τις πλέον ιστορικές λειτουργίες στη μηχανή αναζήτηση της Google ετοιμάζεται να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Η λειτουργία I'm Feeling Lucky (Αισθάνομαι Τυχερός, στην ελληνική έκδοση) φαίνεται πως δε θα είναι μαζί μας για πολύ ακόμη...

Η φινλανδική έκδοση της μηχανής αναζήτησης δεν περιλαμβάνει πλέον το κουμπί I'm Feeling Lucky, κάτι που ίσως να αποτελεί προάγγελο για την οριστική αποχώρησή του από όλες τις εκδόσεις.

Δε είναι περίεργο, βέβαια, που η εν λόγω λειτουργία ετοιμάζεται να μας αφήσει. Ελάχιστοι είναι πλέον αυτοί που τη χρησιμοποιούν και υπάρχουν πάρα πολλοί που ούτε καν γνωρίζουν σε τι χρησιμεύει.

Για την ιστορία, να θυμίσουμε ότι το I'm Feeling Lucky πηγαίνει αυτόματα το χρήστη στο πρώτο αποτέλεσμα της αναζήτησης, χωρίς να εμφανιστεί η γνωστή λίστα αποτελεσμάτων. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που εισήγαγε η Google πριν από πολλά χρόνια, θέλοντας μ' αυτό τον τρόπο να δείξει ότι η μηχανή της είναι πολύ "έξυπνη" και τις περισσότερες φορές βρίσκει με την πρώτη το αποτέλεσμα που ψάχνει ο χρήστης.
Πηγή: CNET

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

“Ψυχρός πόλεμος” μεταξύ hackers

Μετά την επιτυχημένη διαδικτυακή επίθεση στην επίσημη ιστοσελίδα της C.I.A. (Central Intelligence Agency) από την ομάδα hacking LulzSec, δεν είναι απίθανο να δούμε κάποια αντίποινα από ορισμένους πολέμιούς τους.

Η ιστοσελίδα της διασημότερης μυστικής υπηρεσίας στον κόσμο βρέθηκε εκτός λειτουργίας για κάποιες ώρες και μετά αποκαταστάθηκε και πάλι σε πλήρη λειτουργία.

Η πράξη αυτή βέβαια από την πλευρά των LulzSec έχει εκνευρίσει αρκετά...

τον πατριώτη hacker με το ψευδώνυμο ‘th3j35t3r (TheJester)’. Ο ‘th3j35t3r (TheJester)’, είναι γνωστός για τις διαδικτυακές επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει σε ισλαμικές εξτρεμιστικές και τρομοκρατικές ιστοσελίδες οι οποίες επικεντρώνονται στην προώθηση της Jihad. Επίσης ο Jester έγινε το επίκεντρο συζητήσεων στους κύκλους hacking μετά την επίθεση DDoS που πραγματοποίησε στην ιστοσελίδα του WikiLeaks πέρσι.

Μετά την αρκετά πρόσφατη επίθεση στη C.I.A., μέλη των LulzSec αντάλλαξαν κάποια μηνύματα μέσω Twitter με τον Jester.

Ο Jester δημοσίευσε το παρακάτω μήνυμα μέσω Twitter προκαλώντας ανοιχτά στους Lulzsec:
“Expect me. My silence is not an indication of weakness, as your mouth is an indication of yours. No comforting words from this point on. My silence previous, and forthcoming, is the anti-you”

Στη συνέχεια έστειλε ένα Link με τραγούδι της LillyAllen το οποίο έχει τον τίτλο “F**kYou”, θέλοντας να ανάψει για τα καλά την αντιπαράθεση που είχε ήδη δημιουργήσει.

Οι LulzSec απάντησαν και αυτοί μέσα από τον λογαριασμό τους στο Twitter με το λακωνικό μήνυμα: “u madbro?”. Δεν έμειναν όμως μόνο σε αυτό και προσέθεσαν ένα ακόμη μήνυμα θέλοντας και εκείνοι με τη σειρά τους να περάσουν στην επίθεση ρωτώντας ανοιχτά τον Jester αν ζηλεύει που δεν κατάφερε εκείνος να μπει στην ιστοσελίδα της C.I.A.: “u jellybro?”.

Αναμένουμε περαιτέρω πληροφορίες για τη διαμάχη μεταξύ των hackers










πηγη

Ευπάθεια της PayPal: παραβιάστε οποιονδήποτε λογαριασμό σε 30 δευτερόλεπτα


Ο Matt Langley από την εταιρεία Integrated Computer Enterprises Limited αναφέρει ότι, έχει εντοπιστεί μια ευπάθεια ασφάλειας στα συστήματα της Paypal η οποία επιτρέπει την πρόσβαση σε οποιονδήποτε λογαριασμό μέσα σε 30 δευτερόλεπτα.
Η ευπάθεια βρίσκεται στο χαρακτηριστικό...


αποκατάστασης κωδικού πρόσβασης της PayPal.

Η PayPal στέλνει την υπενθύμιση του κωδικού πρόσβασης σε μη εξουσιοδοτημένες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αντί για την διεύθυνση που υπάρχει στον λογαριασμό. Μόλις επιλέξετε τον σύνδεσμο σας στέλνουν ένα email για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης και έτσι μπορείτε να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση σε κάποιον λογαριασμό και δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη τεχνική hacking. Αυτό είναι ένα σφάλμα στο σύστημα email τους.

Μόλις ο εισβολέας αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό δεν τον περιορίζει τίποτα στο να πάρει όλα τα χρήματα που περιέχει.

Η Paypal πρέπει να δράσει άμεσα για την αποκατάσταση του προβλήματος γιατί καραδοκούν πολλοί κίνδυνοι. Φυσικά η εκμετάλλευση αυτή είναι ενάντια στους νόμους και παραβιάζει την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων γι’ αυτό μην το δοκιμάσετε.






πηγη

Η Microsoft προειδοποιεί για απάτη με κλήση για τεχνική υποστήριξη

Μια έρευνα της Microsoft αποκαλύπτει το πόσο διαδεδομένη είναι η απάτη μέσω τηλεφωνικών κλήσεων για υποτιθέμενη τεχνική υποστήριξη.
Οι απατεώνες καλούν τους χρήστες στο σπίτι ισχυριζόμενοι ότι είναι από τη Microsoft ή κάποια άλλη γνωστή εταιρεία και προσφέρουν έναν “δωρεάν έλεγχο ασφάλειας”!
Από την απάτη αυτή οι χρήστες που έχουν πέσει θύματα σε Μ. Βρετανία, Ιρλανδία, Η.Π.Α. και Καναδά ανέρχονται…

σε χιλιάδες περίπου το 26% όσων κάνουν χρήση του λογισμικού της Microsoft.
Το 1/5 αυτών ακολουθούσαν τα βήματα που τους ανέφεραν οι απατεώνες από το τηλέφωνο και στην πραγματικότητα έδιναν πλήρη απομακρυσμένη πρόσβαση στους hackers και σε κάποιες περιπτώσεις προσωπικούς κωδικούς ακόμα και πληροφορίες πιστωτικών καρτών για την πραγματοποίηση αγορών.

Η Microsoft προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που σας καλέσει κάποιος και υποστηρίζει ότι είναι από την τεχνική υποστήριξη της Microsoft μην κάνετε καμία αγορά οποιουδήποτε λογισμικού σας ζητήσει.


Επίσης, η εταιρεία συμβουλεύει οποιονδήποτε έπεσε ήδη θύμα αυτής της απάτης να αλλάξει τους κωδικούς του, να κάνει έναν έλεγχο ασφάλειας για κακόβουλο λογισμικό και να επικοινωνήσει με την τράπεζα που συνεργάζεται για αλλάξει τα στοιχεία στην πιστωτική του κάρτα.





πηγη

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Kαι η CIA θύμα των hackers!

Μια ακόμα επιτυχημένη επίθεση και μάλιστα σε ένα στόχο υψίστης σπουδαιότητας καταγράφηκε στο ενεργητικό της ομάδας hackers LulzSec. Αυτή τη φορά οι hackers δεν χτύπησαν τους servers ενός MMO (όπως τα Eve Online και League of Legends), αλλά ανέβασαν το πήχυ επιτιθέμενοι στο site της CIA (Central Intelligence Agency)...

H επίθεση έγινε χθες το απόγευμα, με το site της CIA να βρίσκονταν υπό κατάληψη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, θεωρείται απίθανο απόρρητες πληροφορίες να φιλοξενούνταν στους δημόσιους servers της CIA. Στόχος των hackers δεν ήταν να υποκλέψουν πληροφορίες αλλά κυρίως να περιπαίξουν την υπηρεσία πληροφοριών για τους ελλιπείς μηχανισμούς ασφαλείας στο site της.

Αν και η επιτυχημένη διείσδυση σε ένα τόσο υψηλού προφίλ κυβερνητικό site μπορεί να προκαλέσει θαυμασμό για τα μέλη της LulzSec, μπορεί να κάνει κακό στην ομάδα. Γιατί με αυτή την κίνηση προκάλεσαν το ενδιαφέρον της CIA η οποία θα κινηθεί για να ανακαλύψει ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή την ομάδα. Και σε αντίθεση με μια οποιαδήποτε άλλη εταιρεία ή οργανισμό, μια υπηρεσία όπως η CIA διαθέτει πολύ περισσότερο εξοπλισμό και γνώσεις για να τους εντοπίσει.
Σήμερα, πάντως, το site της CIA λειτουργεί κανονικά και η LulzSec πρέπει να βρίσκεται σε αναζήτηση νέου στόχου...

Πηγή

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Προσοχή! Σοβαρές δερματικές βλάβες από τα laptop

Σύμφωνα με ιατρική μελέτη από τους Επιστήμονες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βασιλείας, όσοι συνηθίζουν να τοποθετούν του φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές για ώρα στα πόδια τους, κινδυνεύουν από σοβαρές δερματικές βλάβες όπως το σύνδρομο toasted skin syndrome. Πρόκειται για όψη διάστικτου δέρματος με σκούρες κηλίδες...


Δύο περιπτώσεις αποχρωματισμού στα πόδια.

Μία τέτοια περίπτωση είναι του 12χρονου Ελβετού (στην φωτογραφία) που από την παρατεταμένη χρήση του υπολογιστή πάνω στα πόδια του παίζοντας παιχνίδια κάθε μέρα για μήνες, παρουσίασε αποχρωματισμό του δέρματος στον αριστερό μηρό που φαίνεται ότι θα είναι μόνιμος.
Η θερμότητα που εκπέμπει ο φορητός υπολογιστής μπορεί να φτάσει τους 52 βαθμούς Κελσίου, να δημιουργήσει αποχρωματισμό στο δέρμα, εγκαύματα και σε πολύ μικρό ποσοστό κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος.

Προβλήματα γονιμότητας

Παλαιότερες έρευνες είχαν δείξει ότι η τοποθέτηση και χρήση των φορητών υπολογιστών στα πόδια, είναι πιθανό να δημιουργήσει προβλήματα γονιμότητας στους άνδρες, διότι η υψηλή θερμοκρασία καταστρέφει το σπέρμα.

Οι Δρ Ανδρέας Άρνολντ και Πίτερ Ίτιν του Νοσοκομειακού Πανεπιστημίου είπαν χαρακτηριστικά: «Δεν λέμε ότι όλες οι περιπτώσεις καρκίνου του δέρματος συνδέονται με την χρήση φορητών υπολογιστών, αλλά για να είστε ασφαλείς, μπορείτε να το τοποθετήσετε πάνω σε μία βάση ή σε μία τσάντα, παρά απευθείας πάνω στα πόδια σας».





πηγη

Και η Τουρκία στο στόχαστρο των hackers

Πριν από λίγες εβδομάδες η τουρκική κυβέρνηση κατέθεσε στη βουλή ένα νέο νομοσχέδιο, το οποίο κατ' ουσίαν ενισχύει τον κρατικό έλεγχο στο Internet. Ήταν, λοιπόν, θέμα χρόνου η στοχοποίηση της Τουρκίας από hackers.

Η ομάδα Anonymous εξαπέλυσε επίθεση distributed denial of service (DDOS) στο site της τουρκικής Προεδρίας Επικοινωνιών και Τηλεπικοινωνιών. Η ομάδα, μάλιστα, εξέδωσε και ανακοίνωση, η οποία αναφέρει τα εξής...

"τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μιας συστηματικής προσπάθειας της Τουρκίας να ελέγξει το Internet. Έχει ήδη μπλοκάρει χιλιάδες sites και blogs, ενώ πολλοί online συντάκτες διώκονται ποινικά. Η τουρκική κυβέρνηση θέλει τώρα να επιβάλει νέα φίλτρα στο Internet, τα οποία θα κρατούν αρχείο με τις δραστηριότητες των πολιτών. Αν και δεν ξέρουμε ακόμα τους ακριβείς σκοπούς, είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση κάνει ένα βήμα παραπέρα στη λογοκρισία του Internet".

Τον τελευταίο καιρό έχουν λάβει χώρα πολλές διαδηλώσεις πολιτών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη λογοκρισία του Διαδικτύου.








Πηγή

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Επέκταση Δικτύου Οπτικών Ινών στο Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης υπέγραψε με την ανάδοχο εταιρεία ¨ ΕΡΙΚΣΟΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε ¨ τη σύμβαση εκτέλεσης του έργου :


¨Επέκταση Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών Δήμου Ηρακλείου Κρήτης¨


Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.178.269,07 € και χρηματοδοτείται από το Ε.Π. ¨Ψηφιακή Σύγκλιση¨ (Ε.Σ.Π.Α.).

Το έργο αυτό αποτελεί επέκταση ενός παλαιότερου έργου που έχει υλοποιήσει ο Δήμος Ηρακλείου στα πλαίσια του Γ. Κ.Π.Σ. με τίτλο ¨Μητροπολιτικό δίκτυο οπτικών ινών του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης ¨προϋπολογισμού 2.880.000 €.

Το φυσικό αντικείμενο του παρόντος έργου αφορά κυρίως στην κατασκευή...

παθητικών υποδομών και συγκεκριμένα α) χαντάκια μήκους 30 χιλιομέτρων β) 69 μεγάλα φρεάτια γ)30 μικρά φρεάτια δ)δύο νέους κόμβους πρόσβασης ε) καλώδιο 72 οπτικών ινών μήκους 17.710 μέτρα και στ) καλώδιο 4 οπτικών ινών μήκους. 49.536 μέτρα .

Το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου είναι πέντε μήνες και θα έχει ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2011.

Μετά την υλοποίηση και αυτού του έργου ο Δήμος Ηρακλείου θα έχει κατασκευάσει συνολικά , ιδιόκτητο ευρυζωνικό δίκτυο οπτικών ινών μήκους 70 περίπου χιλιομέτρων, το οποίο θα επεκτείνεται από το Π.Α.Γ.Ν.Η. και το Ι.Τ.Ε. έως το αεροδρόμιο και την βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κος Γιάννης Κουράκης με την ευκαιρία της υπογραφής της σύμβασης δήλωσε ότι ένα τέτοιο ευρυζωνικό δίκτυο θα επιφέρει αρκετά οφέλη για την πόλη μας όπως:



1. Θα συμβάλλει στη βελτίωση της λειτουργίας του δημόσιου τομέα , στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη και στην οικονομικότερη κάλυψη τηλεπικοινωνιακών αναγκών .



2. Θα προσδώσει επί πλέον κίνητρα για επενδύσεις στην Περιφέρεια με αύξηση του ανταγωνισμού και της επιχειρηματικής δραστηριότητας.



3. Θα βελτιώσει την Ποιότητα ζωής των πολιτών διότι θα παρέχει σε ευρεία κλίμακα Ευρυζωνικές Υπηρεσίες μέσω Ιντερνετ καθώς και Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εκπαίδευσης, και επικοινωνίας .





Επίθεση από τις έξι το απόγευμα δέχονται οι κυβερνητικές τουρκικές ιστοσελίδες από τους "Anonymous"

Επίθεση από τις έξι το απόγευμα δέχονται οι κυβερνητικές τουρκικές ιστοσελίδες όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει η οργάνωση "Anonymous" σε...
ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή στις 22 Αυγούστου και προβλέπουν τον περιορισμό της πρόσβασης.

Αρχικά δέχθηκε "επίθεση"..


η ιστοσελίδα της "Διεύθυνσης Τηλεπικοινωνιών Τουρκίας" που είναι αρμόδια για τον έλεγχο επί του διαδικτύου. Επί μισή ώρα δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση στην ιστοσελίδα.
Πρόβλημα πρόσβασης υπήρξε και στις ιστοσελίδες της τουρκικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, του ιδρύματος κοινωνικών ασφαλίσεων και του γενικού επιτελείου πολεμικού ναυτικού.
Με ανακοίνωσή της η οργάνωση διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξει επίθεση" εναντίον της ιστοσελίδας του τουρκικής "Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής".



Επίθεση από hackers συνταράσσει και τη Citibank

Η αμερικανική τράπεζα Citibank ανακοίνωσε ότι hackers κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα χιλιάδων πελατών της που βρίσκονται στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Η επίθεση αφορά το 1% περίπου των κατόχων πιστωτικών καρτών.

Η τράπεζα δεν έχει ανακοινώσει πόσοι ακριβώς άνθρωποι έχουν πέσει θύμα των hackers, ο αριθμός τους πάντως υπολογίζεται σε δεκάδες ή ακόμα και εκατοντάδες χιλιάδες. Όσο για τα στοιχεία που υπεκλάπησαν, αυτά αφορούν ...

ονοματεπώνυμα, αριθμούς λογαριασμών και στοιχεία επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένου και του email. Η Citibank διευκρίνισε ότι οι hackers δεν απέκτησαν πρόσβαση σε στοιχεία όπως ο αριθμός κοινωνικής ασφάλισης, η ημερομηνία γέννησης, η λήξη της κάρτας ή ο κωδικός ασφαλείας.

Η επίθεση αυτή λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο με έντονη δραστηριότητα από την πλευρά των hackers. Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες εβδομάδες από το κύμα επιθέσεων εναντίον της Sony και το τελευταίο περιστατικό με θύμα τη Citibank είναι μια σαφής ένδειξη ότι οι επιτήδειοι δεν πρόκειται να σταματήσουν.







Πηγή

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Χοντρή φάρσα στην Apple

Σε κεντρικό κατάστημα του Αμβούργου
«Αντάρτες» έβαψαν με τα χρώματα αλλά και το λογότυπο των Microsoft Windows το υπό κατασκευή κατάστημα της Apple στο κέντρο του Αμβούργου.
Πρόκειται για μια προκλητική φάρσα, όχι για τέχνη του δρόμου. Η έκπληξη των Γερμανών ήταν μεγάλη και ευλόγως δημιούργησε αναστάτωση στο κεντρικό δρόμο της γερμανικής πόλης. Το «αντίπαλον δέος» εμφανίστηκε σαν αψίδα καλύπτοντας ολόκληρο τον τοίχο της εταιρίας Apple...

Πρόκειται για μια πράξη βανδαλισμού,
η οποία είναι εμπνευσμένη από την τέχνη του γκράφιτι του καλλιτέχνη Μπάνκσι.
Ωστόσο, η «χαριτωμένη» φάρσα δημιούργησε άπειρα προβλήματα στους επιχειρηματίες του καταστήματος, οι οποίοι δέχτηκαν καταιγισμό από ερωτήσεις των Γερμανών πολιτών.






πηγη

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Θα εξαγοράσει τελικά την Nvidia η Microsoft;

Ο τίτλος σίγουρα προκαλεί αίσθηση, καθώς δίνει την εντύπωση ότι το ενδιαφέρον της Microsoft για την Nvidia δεν είναι καινούριο. Πράγματι, οι δύο εταιρείες συμφώνησαν πριν από 11 χρόνια ότι η Microsoft θα έχει τον πρώτο λόγο για την εξαγορά του κατασκευαστή των GeForce!...

Η ιστορία έχει ως εξής. Το 2000 η Microsoft συμφώνησε με την Nvidia να χρησιμοποιήσει τις GPUs της τελευταίας στο υπό κατασκευή Xbox. Η Microsoft επέμεινε να συμπεριληφθεί ένας όρος στη συμφωνία, ο οποίος προβλέπει ότι ο κολοσσός του software έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο για αγορά μετοχών της Nvidia σε περίπτωση που ιδιώτης ή εταιρεία επιχειρήσει να αγοράσει το 30% ή περισσότερο.

Πόσο πιθανό, όμως, είναι να προχωρήσει η Microsoft σε μια τέτοια κίνηση, αν προσπαθήσει κάποιος να αγοράσει το 30% της Nvidia; Όχι και τόσο πολύ. Η Microsoft έβαλε αυτό τον όρο το 2000 θέλοντας να προστατεύσει το Xbox. Αν η Sony ή η Nintendo εξαγόραζαν τότε την Nvidia, το Xbox θα έμενε "ξεκρέμαστο" απέναντι στον ανταγωνισμό. Εδώ και αρκετά χρόνια, όμως, το Xbox έχει GPU της AMD (ATI) και όχι της Nvidia, οπότε η Microsoft δεν έχει λόγο να κρατήσει πάσει θυσία την Nvidia μακριά από άλλες εταιρείες.

Βέβαια, όλα αυτά είναι απλά θεωρίες μέχρι να υπάρξει πραγματικό ενδιαφέρον από κάποιον. Τότε θα δούμε ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις της Microsoft. Το σίγουρο είναι ότι η Nvidia αποτελεί μια τεράστια δύναμη στο χώρο των GPUs (και όχι μόνο) και άρα δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο.







Πηγή:

Xerox Hellas: Ανέλαβε το έργο εκσυγχρονισμού του εκτυπωτικού κέντρου της ΔΕΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εγκατάσταση λύσης που καλύπτει τις ανάγκες της ΔΕΗ για την ανάπτυξη νέων εφαρμογών, τη διαχείριση του εκτυπωτικού περιβάλλοντος, την παραγωγική εκτύπωση και την ψηφιακή αρχειοθέτηση των εφαρμογών, εκ μέρους της Xerox.

Το εν λόγω έργο αποτελείται από την εγκατάσταση και πλήρη λειτουργία τεσσάρων εκτυπωτικών συστημάτων ρολού ασπρόμαυρης εκτύπωσης με in line συστήματα εισόδου και εξόδου ρολού, λογισμικού ανάπτυξης και διαχείρισης του εκτυπωτικού περιβάλλοντος και των εφαρμογών, συστήματος ψηφιακής αρχειοθέτησης με δυνατότητα απομακρυσμένης ανάκτησης και επανεκτύπωσης, καθώς επίσης και την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών ανάπτυξης εφαρμογών.






πηγη

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :Παγκόσμια ημέρα δοκιμών της τεχνολογίας IPv6


                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 8 Ιουνίου, ημέρα που ορίσθηκε διεθνώς ως World IPv6 Day, μια σειρά από γνωστές εταιρίες του Διαδικτύου, όπως η Google, Facebook, Yahoo!, Akamai και Limelight Networks θα προσφέρουν το ψηφιακό υλικό τους μέσω IPv6, στο πλαίσιο εικοσιτετράωρης δοκιμής νέων τεχνολογιών και πρωτοκόλλων. Ο κύριος στόχος της προσπάθειας είναι να κινητοποιήσει τις εταιρίες που σχετίζονται με το Διαδίκτυο – όπως πάροχοι υπηρεσιών και περιεχομένου, κατασκευαστές εξοπλισμού, εταιρίες λογισμικού και λειτουργικών συστημάτων, κλπ. - να ετοιμαστούν για την έγκαιρη μετάβασή τους στην τεχνολογία IPv6. Τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Δράσης IPv6 θα συμμετέχουν στην παγκόσμια δοκιμή (World IPv6 Day) και ήδη δραστηριοποιούνται ενεργά για την πλήρη μετάβαση στο IPv6, για το σύνολο των υποδομών και των υπηρεσιών τους.

Κατά τη διάρκειά της θα συγκεντρωθούν σημαντικά δεδομένα, που θα διευκολύνουν τη μετάβαση των εταιριών στο πρωτόκολλο IPv6, προς όφελος των τελικών χρηστών. Με την πλήρη εξάντληση των διευθύνσεων IPv4 στους επόμενους μήνες, όλες οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο θα πρέπει σταδιακά να μεταβούν στο πρωτόκολλο IPv6. Η ημέρα δοκιμών World IPv6 Day είναι εξαιρετικά σημαντική για την ομαλή εξέλιξη του Διαδικτύου, καθώς αποτελεί σημαντικό βήμα για την έγκαιρη και επιτυχή μετάβαση στο πρωτόκολλο IPv6 για τις κυριότερες εταιρίες του Διαδικτύου, διασφαλίζοντας χαμηλό κόστος και υψηλή ποιότητα υπηρεσιών προς τους τελικούς χρήστες.


Η ενεργοποίηση διασύνδεσης IPv6 σε ένα ιστότοπο, ταυτόχρονα με την διασύνδεση IPv4, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα πρόσβασης στο ψηφιακό υλικό για τους τελικούς χρήστες. Σύμφωνα με διεθνείς αναφορές, κατά την ημέρα των δοκιμών World IPv6 Day, δηλαδή την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011, ένας πολύ μικρός αριθμός χρηστών του διαδικτύου –εκτιμάται περίπου 0,3% επί του συνόλου των χρηστών- θα έχει δυσχερή πρόσβαση στους πλέον γνωστούς δικτυακούς τόπους, όπως το Facebook. Η Ομάδα Δράσης IPv6 προτρέπει τους Έλληνες χρήστες να δοκιμάσουν σήμερα την διασύνδεσή τους με το IPv6 Διαδίκτυο μέσω των ιστοτόπων www.ipv6-test.com και test-ipv6.com. Επιπλέον, οι χρήστες του Διαδικτύου μπορούν να αποκτήσουν διασύνδεση IPv6 ακολουθώντας τις οδηγίες που αναφέρονται στο www.ipv6.gr ή σε άλλους σχετικούς ιστοτόπους.


Οι δραστηριότητες των μελών της Ομάδας δράσης IPv6 αναφέρονται αναλυτικό στο δικτυακό τόπο της ομάδας δράσης IPv6 (www.ipv6-taskforce.gr)

NATO vs Anonymous

Μετά τις πρόσφατες επιθέσεις στο Εμπορικό Επιμελητήριο των Η.Π.Α. και την HBGary Federal, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ προειδοποιούν ότι θα καταδιώκουν τα μέλη της ομάδας Anonymous “hacktivist” και λάτρεις του Wikileaks διότι αποτελούν απειλή για τα κράτη μέλη.
Σε μια έκθεση με αυστηρά διατυπωμένο περιεχόμενο…


ο Γενικός Εισηγητής, Λόρδος Jopling, ισχυρίζεται στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ ότι αυτή η ομάδα χωρίς ηγεσία εξελίσσεται όλο και περισσότερο και θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα της κυβέρνησης, του στρατού καθώς και άλλων εταιρειών.







πηγη

Και η Nintendo στο στόχαστρο των hackers

Η ομάδα hackers με την επωνυμία Lulz Security ανακοίνωσε ότι κατάφερε να εισβάλει σε server της Nintendo πριν από λίγες ημέρες. Οι hackers πήραν το configuration file του webserver και το έδωσαν στη δημοσιότητα για να αποδείξουν ότι πράγματι εισέβαλαν στον server.

Λίγο μετά, η Nintendo επιβεβαίωσε την είδηση κι έσπευσε να προσθέσει ότι δεν εκλάπησαν προσωπικά δεδομένα ή άλλα στοιχεία. Αν και τα ακριβή κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα, το πιο πιθανό είναι ότι η Lulz Security θέλησε με αυτό τον τρόπο να δείξει ότι είναι σε θέση να επιτεθεί ανά πάσα στιγμή σε οποιαδήποτε εταιρεία τεχνολογίας. Αυτό που επίσης δε γνωρίζουμε, είναι αν οι εν λόγω hackers εγκαταλείπουν πλέον τις επιθέσεις εναντίον της Sony κι επιλέγουν άλλους στόχους.

Σημειωτέον ότι η επίθεση κατά της Nintendo έρχεται ελάχιστες ημέρες πριν τις ανακοινώσεις στην έκθεση E3, όπου αναμένεται να γίνουν τα αποκαλυπτήρια του νέου Wii.






Πηγή

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Το Πεκίνο αρνείται ότι βρίσκεται πίσω από νέες κυβερνοεπιθέσεις στο Gmail

Για δεύτερη φορά σε διάστημα ενάμισι έτους, η Google ανακοίνωσε ότι εκατοντάδες λογαριασμοί του Gmail δέχτηκαν ηλεκτρονικές εισβολές που φαίνεται να προήλθαν από την Κίνα.

 Αυτή τη φορά, στο στόχαστρο μπήκαν όχι μόνο πολιτικοί ακτιβιστές, αλλά και αξιωματούχοι της κυβέρνησης και του στρατού των ΗΠΑ. «Πολύ σοβαρές οι κατηγορίες» λέει η Χίλαρι Κλίντον, το Πεκίνο, πάντως, αρνείται κάθε ανάμειξη.

Η Google ανακοίνωσε τα ηλεκτρονικά ίχνη των επιθέσεων οδηγούν σε ένα θερινό στρατιωτικό σχολείο στο Ζινάν της Κίνας. Τόσο η Google όσο και ειδικοί της αμερικανικής κυβέρνησης είχαν εμπλέξει το ίδιο σχολείο και στις περυσινές επιθέσεις εναντίον της Google και άλλων αμερικανικών εταιρειών...


Όπως εξήγησε η Google, στο νέο περιστατικό χρησιμοποιήθηκε η γνωστή τακτική του phishing: οι υψηλόβαθμοι στόχοι έλαβαν πλαστά μηνύματα, τα οποία υποτίθεται ότι προέρχονταν από συνεργάτες τους, με τα οποία τους ζητήθηκε να εισάγουν τους κωδικούς πρόσβασης για την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Καθένας από τους παραλήπτης φαίνεται ότι έλαβε διαφορετικό μήνυμα, ένδειξη ότι οι επιθέσεις ήταν στοχευμένες και καλά σχεδιασμένες.

Στο Πεκίνο, πάντως, το υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε ότι οι χάκερ που πραγματοποίησαν τις εισβολές εργάζονται για λογαριασμό της κυβέρνησης: «Οι ισχυρισμοί ότι η κινεζική κυβέρνηση υποστηρίζει δραστηριότητες χάκινγκ είναι εντελώς αβάσιμες και έχουν απώτερα κίνητρα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Χονγκ Λέι.

Το τελευταίο περιστατικό παραπέμπει στην περυσινή κόντρα ανάμεσα στο Πεκίνο, τη Google και την αμερικανική κυβέρνηση. Πριν από 17 μήνες, η Google είχε ανακοινώσει ότι χάκερ που δρούσαν από το έδαφος της Κίνας εισέβαλαν σε λογαριασμούς Κινέζων αντιφρονούντων στο Gmail, καθώς και στα δίκτυα δεκάδων αμερικανικών εταιρειών, με στόχο να υποκλέψουν ευαίσθητες πληροφορίες.

Παρόλο που η κινεζική κυβέρνηση αρνήθηκε κάθε ανάμειξη, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατηγόρησε το Πεκίνο για τις κυβερνοεπιθέσεις και ζήτησε να σταματήσει η πρακτική της διαδικτυακής λογοκρισίας. Αντιδρώντας στην επίθεση, η Google ανακοίνωσε ότι σταματά να συμμορφώνεται με την απαίτηση του Πεκίνου να λογοκρίνει τα αποτελέσματα αναζήτησης. Η μηχανή αναζήτησης της Google στην κινεζική γλώσσα έχει τώρα την έδρα της στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο δεν υπόκειται στους κανόνες λογοκρισίας που ισχύουν στην υπόλοιπη Κίνα.

Το Πεντάγωνο, από την πλευρά του, ανακοίνωσε ότι δεν διαθέτει επαρκή στοιχεία, δεδομένου ότι οι χάκερ εισέβαλαν σε προσωπικούς και όχι κυβερνητικούς λογαριασμούς email.








πηγη

Ομάδα χάκερς ανακοίνωσε νέα επίθεση στο SonyPictures.com

Νέα επίθεση δέχτηκε το δίκτυο της Sony από ομάδα χάκερς, οι οποίοι απέσπασαν πάνω από ένα εκατομμύρια προσωπικά στοιχεία χρηστών, κωδικούς πρόσβασης, διευθύνσεις ηλεκτρονικών ταχυδρομείων και άλλα δεδομένα.

Την ευθύνη για την επίθεση στο SonyPictures.com ανέλαβαν οι χάκερς με την ονομασία Lulz Security.

Η Sony δεν επιβεβαίωσε την επίθεση και ανακοίνωσε ότι ερευνά τις πληροφορίες...

Η ιαπωνική εταιρεία υπήρξε θύμα μεγάλης κυβερνοεπίθεσης και τον περασμένο Απρίλιο, όταν χάκερς εισέβαλαν στο δίκτυο του PlayStation της Sony και απέσπασαν στοιχεία από περισσότερους από 77 εκατομμύρια διευθύνσεις.

Η επίθεση θεωρήθηκε η μεγαλύτερη στην ιστορία του Διαδικτύου και ανάγκασε τη Sony και κλείσει το PlayStation Network και άλλες υπηρεσίες για περισσότερο από έναν μήνα.

Έκτοτε, τα δίκτυα της Sony έχουν δεχθεί και άλλες επιθέσεις από χάκερς και η εταιρεία έχει παραδεχθεί τουλάχιστον τέσσερις εισβολές πριν από την επίθεση στη SonyPictures.

Η πρόσφατη επίθεση αποτελεί νέο μεγάλο πλήγμα για την ιαπωνική εταιρεία, η οποία είχε μόλις ανακοινώσει την επαναλειτουργία του PlayStation Network και την ενίσχυση των συστημάτων ασφαλείας.

Στο μήνυμά της, στο Twitter η ομάδα χάκερς Lulz Security ανακοινώνει ότι υπέκλεψε βάσεις δεδομένων που περιλαμβάνουν μη κρυπτογραφημένους κωδικούς πρόσβασης , καθώς και ονόματα, διευθύνσεις και ημερομηνίες γεννήσεως πελατών της Sony.

Οι χάκερς δηλώνουν ότι η εισβολή στα στοιχεία ήταν σαν «παιδικό παιχνίδι» και ότι αρκούσε να παραβιάσουν κοινά κενά ασφαλείας.

«Για ποιον λόγο έχετε τόση εμπιστοσύνη σε μία εταιρεία που εκτίθεται σε τόσο απλές επιθέσεις; [...]. Το χειρότερο είναι ότι όλα τα bit που συνθέτουν τα στοιχεία που αφαιρέσαμε δεν ήταν κρυπτογραφημένα... είναι σκανδαλώδες και επικίνδυνο» αναφέρεται στο μήνυμα.











πηγη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τους AMD Phenom II X6 και X4


                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η AMD πιστή στη δέσμευσή της να παρέχει απαράμιλλες επιδόσεις και θέλοντας να προσφέρει μεγαλύτερη αξία στους πελάτες της, πάντα με γνώμονα τις τάσεις της αγοράς, στρέφεται στην προσαρμογή των τιμών των πολύ-πύρηνων επεξεργαστών Phenom II X6 και X4, καθιστώντας τους περισσότερο ανταγωνιστικούς.

Τα βασικά χαρακτηριστικά, όπως ο σχεδιασμός quad-core, L3 cache, η μειωμένη κατανάλωση ενέργειας και οι διευρυμένες δυνατότητες overclocking, έχουν κάνει την οικογένεια επεξεργαστών Phenom II X6 και X4 εξαιρετικά δημοφιλή και οι πρόσφατες μειώσεις των τιμών σίγουρα ενισχύουν τη ελκυστικότητά τους.Οι καταναλωτές συνεχίζουν να απαιτούν υψηλής απόδοσης προϊόντα σε μειωμένες τιμές και οι Phenom II επεξεργαστές ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις της αγοράς. Πιο συγκεκριμένα:

· Περισσότεροι πυρήνες για βελτιωμένη απόδοση σε όλους τους τομείς

· Υψηλής ευκρίνειας εικόνα και παιχνίδι για αυξημένη ψυχαγωγία και δημιουργικότητα

· Περισσότερες 'BlackΆ εκδόσεις - unlocked, επιτρέπουν στους χρήστες να πραγματοποιήσουν overclock και να συντονίσουν τις CPUs με ευκολία

· Η παροχή των DV10.1 graphics, χωρίς επιπλέον κόστος, δίνουν τη δυνατότητα αυτή η εξοικονόμηση χρημάτων να επενδυθεί σε Discrete GPU, επιτρέποντας την ύπαρξη υψηλής ποιότητας γραφικών και 3D gaming.

Οι τιμές έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

X6 1100T
€201

X6 1090T
€178

X6 1055
€158

X4 970
€150

X4 965
€130

X4 955
€112








πηγη

Προσομοίωση τρισδιάστατου τσουνάμι στα Χανιά

Μια καταπληκτική και συνάμα εφιαλτική προσομοίωση των επιπτώσεων για το παλιό λιμάνι των Χανίων...

απο το "τσουνάμι των 1000 ετών", δημιούργησε το τμήμα Φυσικών Καστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης με επικεφαλής τον καθηγητή κ.Κώστα Συνολάκη...

Στην προσομοίωση, που παρουσιάζει το Flashnews.gr, φαίνεται καθαρά, το πως - αρχικά - απομακρύνεται η θάλασσα αποκαλύπτοντας τον πυθμένα του λιμανιού, ενώ στην συνέχεια - το σύνολο της χερσαίας ζώνης (προβλήτα) σε μεγάλο βάθος και ύψος αρκετών μέτρων κατακλύζεται απο τα νερά της θάλασσας.








πηγη

Φωτογραφίες από την περιοχή 51

Όταν ακούσουμε για την περιοχή 51 της Αμερικής τότε στο μυαλό των περισσοτέρων τουλάχιστον έρχονται σενάρια για εξωγήινους, μυστικά πειράματα, περίεργα στρατιωτικά αεροπλάνα. Σε εκείνη την περιοχή υποτίθεται ότι υπάρχει μία μυστηριώδης μυστική στρατιωτική βάση, της οποία την ύπαρξη δεν έχουν ποτέ παραδεχθεί οι αμερικανικές αρχές. Ίσως ποτέ να μην μάθουμε την αλήθεια, όμως κάποιες φωτογραφίες που πρόσφατα ήρθαν στο φως ίσως με τη σειρά τους ρίξουν φως σε αυτή την περίεργη υπόθεση...




Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο γνωστό περιοδικό National Geographic, κάποιες απεικονίζουν το κατασκοπευτικό αεροπλάνο Α-12. Άλλες απεικονίζουν ένα άλλο αεροπλάνο ανάποδα που το προετοίμαζαν για διάφορα πειράματα σχετικά με την ανίχνευσή του από ραντάρ, καθώς και τα συντρίμμια ενός άλλου αεροσκάφους Α-12, που είχε κατέπεσε στην έρημο της Ούτα.










































Πηγη

LG V300 : υπολογιστής «όλα σε ένα»

Η LG παρουσίασε στην Computex τη νέα πρότασή της για σταθερό υπολογιστή τύπου «όλα σε ένα». Το V300 είναι η πρώτη τέτοια προσπάθεια από την κορεάτικη εταιρεία και πολλοί έσπευσαν να τονίσουν ότι δείχνει να έχει δανειστεί αρκετά στοιχεία από τον δημοφιλή iMac, ως προς το σχεδιασμό.

0 23 ιντσών σταθερός υπολογιστής θα μας παρουσιάσει και τα «παθητικά» γυαλιά 3-D, κρατώντας το κόστος χαμηλό, ενώ παράλληλα θα προσφέρει λειτουργία multi-touch και υψηλή χρωματική απόδοση, σχεδόν εφάμιλλη με αυτήν της Apple...

Θα χρησιμοποιεί διάφορες εφαρμογές ειδικά σχεδιασμένες για ηλεκτρονικούς υπολογιστές με οθόνες αφής που τρέχουν Windows 7. Παράλληλα θα εκμεταλλεύεται την τεχνολογία DLNA που επιτρέπει την ανταλλαγή ψηφιακών δεδομένων μεταξύ διαφορετικών οικιακών ηλεκτρονικών συσκευών. Ενώ θα μπορούμε να εκμεταλλευτούμε και την τεχνολογία WiDi της Intel, όπου πρακτικά μας απελευθερώνει από καλώδια για τη μεταφορά ήχου και της εικόνας, αλλά μόνο ασύρματο δίκτυο και φυσικά τηλεόραση που να υποστηρίζει την σύνδεση με δίκτυο.

Η εταιρεία ωστόσο εστιάσε περισσότερο στην ελαχιστοποίηση του όγκου παρά στις υψηλές αποδόσεις. Το V300 θα μπορεί να εξοπλιστεί με επεξεργαστή έως Core i7, όμως ο σκληρός δίσκος περιορίζεται με μέγιστο τα 750GB ενός σκληρού δίσκου για φορητό υπολογιστή. Όσον αφορά την κάρτα γραφικών θα χρησιμοποιεί ως μέγιστο τεχνικό χαρακτηριστικό την Randeon HD 6650M.

Από την άλλη η κεντρική μονάδα είναι πάχους μόλις 4,3 εκατοστών και όπως επιδεικτικά δήλωσε και η ίδια η LG 65% λεπτότερη από άλλα δημοφιλή μοντέλα, χωρίς να κατονομάσει κάποιο όμως.

Λογικά θα το αναμένουμε περί τα μέσα Ιούλη...












πηγη

Εξώδικο από bloggers στην εισαγγελέα Ράικου Ελένη !

ΠΡΟΣ ΤΗΝ
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΡΑΙΚΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Στις 10/03/2011 εκ δώσατε την Φ2011/1002 εισαγγελική παραγγελία για άρση της ανωνυμίας
πολλών διαχειριστών blogs , τα οποία είχαν αναρτήσει κείμενο στο οποίο αναφέρετο ότι ο Πρωθυπουργός στην σύνοδο της 25ης Μαρτίου θα ανακοίνωνε την πτώχευση της Ελλάδος .
Η άρση της ανωνυμίας ζητήθηκε από εσάς, διότι σύμφωνα με την παραγγελία σας, οι διαχειριστές των blogs είχαν υποπέσει στο πλημμέλημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων .
Κατ αρχάς στην ίδια την παραγγελία σας αναφέρετε
ότι πρόκειται για πλημμέλημα με κατηγορία διασπορά ψευδών ειδήσεων,
πράγμα που αποδεικνύει άμεσα ότι η συγκεκριμένη ενέργεια σας να εκδώσετε
την συγκεκριμένη παραγγελία είναι παράνομη .
Διότι η άρση ανωνυμίας σύμφωνα με τον νόμο , γίνεται μόνο ...

για κακούργημα και όχι για πλημμέλημα .
Κατά δεύτερον , όταν βγαίνει κάποιος και λέει ότι θα γίνει κάτι ,
από πού και ως πού είναι είδηση .
Για να ήταν είδηση η συγκεκριμένη θα πρέπει να ήταν 25η Μαρτίου και να μην ανακοινώσει πτώχευση ο Πρωθυπουργός .
Η ανακοίνωση αυτή είναι πρόβλεψη , είναι εκτίμηση είναι … οτιδήποτε άλλο , αλλά είδηση δεν είναι .
Είδηση είναι ένα γεγονός που έγινε .
Διασπορά ψευδών ειδήσεων είναι λοιπόν , όταν η διάδοση του συγκεκριμένου γεγονότος γίνει με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που έγινε , ή ότι έγινε σε διαφορετικό τόπο ή διαφορετικό χρονικό διάστημα.
Έχουμε λοιπόν παράνομη έκδοση Εισαγγελικής παραγγελίας από εσάς
και θα θέλαμε να μάθουμε τι είδους παράβαση είναι αυτή από μέρους σας:
πλημμέλημα , κακούργημα ή τι άλλο ;
Η παρανομία σας αυτή όμως έχει και συνέπειες , οι οποίες είναι οι εξής :
α) εξαναγκάσατε τα άτομα της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος
να παρανομήσουν εκτελώντας την παράνομη παραγγελία σας .
β) εξαναγκάσατε τα άτομα της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος
να παρανομήσουν στέλνοντας την πρόσκληση με email αντί της σωστής δικαστικής διαδικασίας με επιμελητή .
γ) οι διαχειριστές των blogs αλλά και όλος ο Ελληνικός λαός ,
λαμβάνοντας γνώση της παράνομης ενέργειάς σας ,
η οποία οδήγησε και σε παρανομία της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος ,
έβλεπαν και ήταν άμεσα αποδεικτέο ότι οι διαχειριστές εφαρμογής των νόμων ,
δεν χρησιμοποιούν την ιδιότητα τους για την απόδοση δικαιοσύνης ,
αλλά για να περιορίζουν την ελευθερία και να κατηγορούν ,
αλλά και έμμεσα να εκβιάζουν, τους απλούς πολίτες λόγω της θέσης
και της εξουσίας που κατέχουν .
Και ρωτάμε , επειδή μεταξύ τρέλας και λογικής η απόσταση είναι μια κλωστή ,
θα είστε ηθικός αυτουργός ή δεν θα είστε κυρία Ράικου ,
αν κάποιος κατά την γνώμη του πιστεύοντας ότι έχει αδικηθεί ,
όσον αφορά μια απόφαση για κάποια ενέργειά του ,
ξεσπάσει σε ένα απλό αστυνομικό όργανο ,
επειδή “ όλοι ίδιοι είναι στην δικαστική και αστυνομική υπηρεσία “ ?
δ) Η ρετσινιά , χωρίς εξαίρεση , που έχουν πλέον όλοι στην δικαστική εξουσία ,
δικαστές και υπάλληλοι , είναι αποτέλεσμα της παράνομης ενέργειάς σας ή όχι ;

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και άλλες συνέπειες αλλά θα καταγγείλουμε
την συνέχιση της παρανομίας σας, διότι ακολούθησαν τα κάτωθι γεγονότα,
στα οποία δεν επιληφθήκατε , πράγμα που αποδεικνύει ότι σκοπός σας ,
δεν ήταν η εφαρμογή των νόμων αλλά ο εκφοβισμός και ο περιορισμός της ελευθερίας έκφρασης των blogers αλλά και του κάθε απλού πολίτη .
Τα γεγονότα λοιπόν εξελίχθηκαν ως εξής
Την Τετάρτη 09/03/2011 ,
η συγκεκριμένη ανάρτηση έλαβε χώρα για πρώτη φορά στο zougla.gr στις 10,43 το οποίο ανήκει στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο .
Την συγκεκριμένη ανάρτηση λοιπόν την αντέγραψαν και την ανέβασαν στα δικά τους blogs πολλοί διαχειριστές .
Τότε το zougla.gr έσβησε την αρχική ανάρτηση από το blog του
και αφού έκανε αντιγραφή από άλλον bloger, την ανέβασε ξανά στο zougla.gr
με πηγή τον άλλον bloger , ( ο οποίος το είχε πάρει από το blog zougla.gr ) ,
στις 11,04 της 09/03/2011.
Στο σχετικό 1 φανερώνονται όλα τα ανωτέρω.
Αποδεικνύεται πλέον ότι ο δημιουργός της ανάρτησης είναι ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος που σκοπό είχε την προβοκάτσια εναντίον των ελεύθερων
και ανεξάρτητων blogs.
Στην εβδομάδα που ακολούθησε ζήσαμε στιγμές απείρου κάλλους .
Ανακαλύφθηκε (sic) , ότι δημιουργός είναι ένας τορναδόρος ή φανοποιός ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων που αναφερόταν σαν ανώτερο στέλεχος τράπεζας,
καθώς και κάποιοι άλλοι ακόμα .
Και το Σάββατο 19/03/2011 ανακοινώθηκε ότι συνελήφθησαν τελικά 10 εγκληματίες , της αναφερόμενης δολοφονίας των ειδήσεων ,
οι οποίοι θα εσύροντο την Δευτέρα 21/03/2011 ενώπιον της δικαιοσύνης .
Ανάμεσα σε αυτούς διέρρευσε ότι ήταν και ο γιος του Μ. Τριανταφυλλόπουλου
ο οποίος έκανε την ανάρτηση στο blog zougla.gr. (SIC)
Την Κυριακή 20/03/2011 το απόγευμα ο διαχειριστής του blog theogreece.blogspot.com έστειλε email, προς την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος σχετικά με τις ενέργειές σας και της ίδιας της υπηρεσίας.
( το κείμενό του αναφέρεται στο σχετικό 2 )
Προς τιμήν των ατόμων της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος , απάντησαν άμεσα .
Η συγκεκριμένη επιστολή προς την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος αναρτήθηκε σε πολλά blogs και έγινε ευρέως γνωστή η παρανομία στην οποία είχατε υποπέσει .
Την Δευτέρα 21/03/2011 η περιβόητη ομάδα των 10 υπό κατηγορία , “εξατμίσθηκε”, ουδεμία ανακοίνωση έγινε για κατηγορίες και το θέμα “θάφτηκε” .

Γιατί ?????

Δεν θέλει φιλοσοφία .

Είχε αποδειχθεί ότι ο πραγματικός κατηγορούμενος του “γεγονότος” ήταν ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και εσείς είχατε υποπέσει σε παράβαση καθήκοντος , επιλεκτική εφαρμογή του νόμου , πλημμελή εκτέλεση αυτού στις παράνομες πράξεις που αναφέρονται ανωτέρω και πιθανόν σε κάποιες ακόμα που εσείς γνωρίζετε .
Στις επόμενες μέρες όμως, μετά την 25η Μαρτίου, είχαμε πλήθος ανακοινώσεων από άτομα και εφημερίδες ότι επίκειται πτώχευση παρότι είχε περάσει η 25η Μαρτίου και ο πρωθυπουργός δεν ανακοίνωσε πτώχευση .
Αντιθέτως βγήκε πανηγυρίζοντας και ανακοίνωσε την άριστη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και την εκτίμηση των έξω, οι οποίοι μας μείωσαν 1 % το επιτόκιο δανεισμού και αύξησαν την περίοδο αποπληρωμής .

Τώρα λοιπόν με την μείωση του επιτοκίου και την αύξηση της περιόδου αποπληρωμής θα αναγκαστεί η χώρα να πληρώσει 15 δισεκατομμύρια επιπλέον .
Είναι απορίας άξιο πως είναι επιτυχία το γεγονός ότι η χώρα θα πληρώσει 15 δισεκατομμύρια παραπάνω .

Αυτό είναι άλλο ανέκδοτο !!!

Ο Αλέκος Αλαβάνος, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Γιάννος Παπαντωνίου, η εφημερίδα
“Αποκαλύψεις” (και πολλοί άλλοι ακόμα και σήμερα) των οποίων τα σχετικά δημοσιεύματα προσκομίζω , βγήκαν και μίλησαν εκ νέου για πτώχευση,
ακόμη και μετά την συγκλονιστική επιτυχία του Πρωθυπουργού στις 25 Μαρτίου
και εσείς για το ίδιο θέμα λοιπόν, ποιείτε την νήσσαν . Σχετικά 3,4,5,6

Γιατί !!!!!

Πρέπει λοιπόν να εξηγήσετε , αν μόνη σας πήρατε την απόφαση
να παρανομήσετε και συνεχίζετε να παρανομείτε ,
με την μη κλήτευση των αναφερομένων “άλλων”,
η υποχρεωθήκατε από άλλα πρόσωπα, ανωτέρους σας ή απλούς πολίτες,
όπως ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος .

Σαν ΕΛΛΗΝΕΣ λοιπόν ,που ευελπιστούμε ότι αποδίδεται
δικαιοσύνη στην χώρα μας και ασπαζόμενοι την βασική αρχή αυτής
( όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου )
θέλουμε να μας απαντήσετε στα ανωτέρω ερωτήματα μας .

Πιστεύουμε δε ότι απάντηση θα δώσετε όχι επειδή σας το ζητάμε,
αλλά επειδή το υπαγορεύει η θέση την οποία κατέχετε .
Θέλουμε λοιπόν να ακούσουμε από εσάς ΤΩΡΑ ,
που δεν υπάρχει η ένταση εκείνων των ημερών,
σκεπτόμενη με απόλυτη νηφαλιότητα,
ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΓΝΩΜΗ που οφείλετε στους ΕΛΛΗΝΕΣ ,
εφόσον έστω και μια από τις ανωτέρω ενέργειες σας ήταν λάθος .

Και η συγγνώμη αυτή θα είναι η απόδειξη ότι προσπαθείτε να εκτελείτε το καθήκον και λειτούργημα σας ,
κατ αρχάς με βάση το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ
και κατά δεύτερον χωρίς να δέχεστε παρεμβάσεις από οποιονδήποτε στο έργο σας.
Φυσικά οφείλετε πλέον να προχωρήσετε άμεσα στην δίωξη
του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου καθ όσον είναι αυταπόδεικτο ότι ήταν
ο δημιουργός της προβοκατόρικης ενέργειας εναντίον των blogers ,
αλλά και ηθικός αυτουργός των δικών σας λαθών .
Φυσικά κα εισαγγελεύς δεν περιμένουμε την ανάλωση ολόκληρης της προθεσμίας που σας δίνει ο νόμος για να μας απαντήσετε ,
αλλά εντός των επτά επομένων ημερών θέλουμε να μας αποδείξετε ότι έχετε τα στοιχεία που έχουν οι μεγάλες προσωπικότητες , που με τις πράξεις τους
δείχνουν τον δρόμο στις επόμενες γενιές .

Εντός δε των επομένων ημερών θα σας ενημερώσουμε για αρκετές περιπτώσεις που χρίζουν όχι μόνο εισαγγελικής διερεύνησης αλλά και άμεσης δίωξης ,
διότι παραβιάζουν κατάφορα πλήθος δικαιωμάτων και νόμων, ανάβοντας το φυτίλι βίαιων συμπεριφορών και την δημιουργία ανεξέλεγκτων καταστάσεων
Κλείνοντας το παρόν θα σας αναφέρουμε τα κάτωθι και εσείς ξέρετε
καλύτερα από τον κάθε έναν γιατί το κάνουμε αυτό .

Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (άρθρο 19):

Ο καθένας έχει το δικαίωμα στην ελευθερία της γνώμης και της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος του καθενός να διατηρεί ανενόχλητος τις απόψεις του καθώς επίσης του δικαιώματος να αναζητά και να μεταδίδει πληροφορίες και ιδέες με οποιοδήποτε μέσο σε όλο το κόσμο.

Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (άρθρο 10):

Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα ελευθερίας της έκφρασης. Το δικαίωμα αυτό περιλαμβάνει την ελευθερία διατήρησης της άποψης του καθώς επίσης και του δικαιώματος να αναζητά και να μεταδίδει πληροφορίες και ιδέες χωρίς τη παρέμβαση οποιασδήποτε κρατικής αρχής σε όλο το κόσμο.

Διεθνές Σύμφωνο Ατομικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων (άρθρο 19 παρ. 1, 2):

Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να έχει την άποψη του χωρίς καμία παρέμβαση. Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει το δικαίωμα ελευθερίας της έκφρασης. Το δικαίωμα αυτό περιλαμβάνει και το δικαίωμα του καθενός να αναζητά, να λαμβάνει και να μεταδίδει οποιεσδήποτε πληροφορίες και ιδέες ανεξαρτήτως συνόρων, είτε προφορικά, είτε γραπτά ή εκτυπωμένα, σε μορφή τέχνης, ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο της επιλογής του.


Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα
προς την ΡΑΙΚΟΥ ΕΛΕΝΗ που κατοικοεδρεύει στην εισαγγελία ΑΘΗΝΩΝ
καθώς επίσης και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες ,αντιγράφοντας το περιεχόμενό της ,
στην έκθεση επιδόσεως που θα συντάξει .

Αθηνα 30 / 5 / 2011

ΟΙ ΕΞΩΔΙΚΩΣ ΔΗΛΟΥΝΤΕΣ

ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΣΛΑΜΑΡΗ ΘΩΜΑ
ΖΗΡΑ ΛΟΥΚΑ
ΜΟΝΑΧΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
ΚΑΨΗ ΑΣΠΑ
ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΤΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗΣ
ΣΠΑΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΣΧΟΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΑΤΣΟΥΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ













πηγη

Επανήλθε το PlayStation Store

Σχεδόν δύο μήνες μετά την επίθεση στο PlayStation Network που ανάγκασε τη Sony να το θέσει εκτός λειτουργίας για αρκετές εβδομάδες, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έγινε και το τελευταίο βήμα για την αποκατάσταση της τάξης: το PlayStation Store λειτουργεί και πάλι.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το online κατάστημα της Sony είχε σχετικά ασταθή συμπεριφορά τις πρώτες ώρες, καθώς ...

οι κάτοχοι PlayStation 3 και PSP συνέρευσαν κατά χιλιάδες να το επισκεφθούν. Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε σχετικά γρήγορα και το PS Store είναι πλέον 100% λειτουργικό.

Μέχρι και λίγες ώρες μετά την επαναλειτουργία του καταστήματος, η Sony δεν είχε ενσωματώσει ακόμη το πακέτο αποζημίωσης που ανακοίνωσε προ ημερών για όλους τους κατόχους PS3 και PSP. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, "(το πακέτο) βρίσκεται σε στάδιο δοκιμής και θα είναι διαθέσιμο πολύ σύντομα".









Πηγή

ΤAXIS : Προσοχή στο email της απάτης

Σαρώνει το διαδίκτυο ένα e-mail το οποίο υποτίθεται ότι προέρχεται από το υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα από το ΤAXIS. Από τους παραλήπτες του συγκεκριμένου mail ζητούν τα προσωπικά του στοιχεία ώστε να του καταθέσουν την “επιστροφή φόρου”.

Προσοχή μην απαντήσετε.
Την εποχή που εκκαθαρίζονται οι φορολογικές μας δηλώσεις επέλεξαν αετονύχηδες για να αποσπάσουν χρήματα… από ανυποψίαστους πολίτες.Έφτιαξαν μια φόρμα με το λογότυπο του TAXIS με την οποια καλούν τα υποψήφια θύματά τους να συμπληρώσουν άκρως εμπιστευτικά και προσωπικά στοιχεία όπως μεταξύ άλλων: τον αριθμό λογαριασμού τραπέζης και το ΙΒΑΝ, αριθμό ταυτότητας, ΑΦΜ, τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας και τον CVV που είναι τα 3 τελευταία ψηφία της κάρτας. Εάν λάβετε αυτό το e-mail διαγράψτε το αμέσως.





Πηγή

Sony: Ξεκίνησε ο διαγωνισμός World Photography Awards 2012


                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο διαγωνισμός Sony World Photography Awards είναι ο πιο αντιπροσωπευτικός διαγωνισμός στον κόσμο, όσον αφορά τη φωτογραφία. Περιλαμβάνει ένα σκέλος για Επαγγελματίες φωτογράφους, το οποίο προσελκύει κορυφαίους φωτογράφους και λάτρεις της φωτογραφίας από όλο τον κόσμο και έναν Ανοικτό διαγωνισμό για οποιονδήποτε ασχολείται με τη φωτογραφία. Κάθε σκέλος έχει ανανεωθεί με νέες κατηγορίες για το 2012. Η κατηγορία «Φύση και Άγρια Ζωή» (Nature & Wildlife) έχει προστεθεί στον διαγωνισμό των Επαγγελματιών, ενώ τρεις νέες κατηγορίες έχουν προστεθεί και στον Ανοικτό διαγωνισμό οι οποίες είναι οι εξής: «Ενισχυμένη» (Enhanced), «Σε κλάσματα δευτερολέπτου» (Split Second) και «Σε χαμηλό φωτισμό» (Low- light). Για την πλήρη λίστα των κατηγοριών παρακαλούμε δείτε τις «σημειώσεις προς τους συντάκτες».
Ένας καινούργιος Διαγωνισμός Νέων ξεκινάει, για μικρότερους σε ηλικία φωτογράφους, κάτω των 20 ετών. Παράλληλα, ο διαγωνισμός Student Focus θα συνεχίσει να υποστηρίζει και να ενώνει την επόμενη γενιά των επαγγελματιών φωτογράφων. Τα βραβεία Moving Image Awards για την κινούμενη εικόνα, διευρύνθηκαν και περιλαμβάνουν πλέον έξι κατηγορίες μετά την επιτυχία της πρώτης εμφάνισης του βραβείου Moving Image Award το 2011.

Τελική ημερομηνία υποβολής συμμετοχών για το φετινό Sony World Photography Awards είναι η 4η Ιανουαρίου 2012, και η πλειοψηφία των νικητών θα παρουσιαστούν με τα βραβεία τους σε μια τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στα τέλη Απριλίου του 2012. Ο νικητής του βραβείου L’Iris D’Or (Χρυσή Ίριδα) και φωτογράφος της χρονιάς του Sony World Photography Awards θα αποκαλυφθεί, επίσης, στην ίδια τελετή και θα λάβει χρηματικό έπαθλο ύψους $25.000 και εξοπλισμό ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών Sony SLR. Ο νικητής του Ανοικτού διαγωνισμού θα λάβει $5.000 και παρόμοιο εξοπλισμό Sony.

Μια έκθεση των βραβευμένων συμμετοχών – “Sony World Photography Awards Winners’ Showcase” - θα εκτίθεται στο Somerset House τον Απρίλιο και το Μάιο του 2012 στο πλαίσιο του “World Photography Festival 2012”.

Το φεστιβάλ “World Photography Festival” επιστρέφει στο Somerset House του Λονδίνου μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε εκεί η διοργάνωση του 2011. Το Φεστιβάλ είναι μια ευκαιρία για τους φωτογράφους από όλο τον κόσμο να γνωριστούν και να συζητήσουν τις τελευταίες τάσεις, τις προκλήσεις και τις καινοτομίες στον τομέα της φωτογραφίας, σήμερα. Πριν καταλήξει στο Λονδίνο, το “World Photography Festival” θα περιοδεύσει στη Νέα Υόρκη, το Σάο Πάολο και άλλες πόλεις που θα ανακοινωθούν.
Ο Scott Gray, από τη θέση του Managing Director του World Photography Organisation, σχολίασε για το Sony World Photography Awards 2012: «Ο διαγωνισμός του 2011 προσέλκυσε συμμετοχές από μια τεράστια διεθνή κοινότητα. Ανανεώνοντας τις κατηγορίες για το 2012 αποσκοπούμε να διατηρήσουμε τη δυναμική του διαγωνισμού και να τον κάνουμε ακόμη πιο ελκυστικό, τόσο για τους φωτογράφους σε όλο τον κόσμο, όσο και για αυτούς που χρησιμοποιούν τη φωτογραφία για επαγγελματικούς ή άλλους λόγους. Ευχόμαστε καλή τύχη σε όλους τους συμμετέχοντες».
Περισσότερες πληροφορίες για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας (WPO) και τον διαγωνισμό Sony World Photography Awards μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.worldphoto.org


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους:
Jill Cotton / Rachel Duffield στο Colman Getty
Tηλ: + 44 (0) 20 7631 2666 / + 44 (0) 7838 144992
jill@colmangetty.co.uk / rachel@colmangetty.co.uk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...