Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

Αποσύρεται το κουμπί "I'm Feeling Lucky" από τη μηχανή αναζήτησης της Google;

Μια από τις πλέον ιστορικές λειτουργίες στη μηχανή αναζήτηση της Google ετοιμάζεται να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Η λειτουργία I'm Feeling Lucky (Αισθάνομαι Τυχερός, στην ελληνική έκδοση) φαίνεται πως δε θα είναι μαζί μας για πολύ ακόμη...

Η φινλανδική έκδοση της μηχανής αναζήτησης δεν περιλαμβάνει πλέον το κουμπί I'm Feeling Lucky, κάτι που ίσως να αποτελεί προάγγελο για την οριστική αποχώρησή του από όλες τις εκδόσεις.

Δε είναι περίεργο, βέβαια, που η εν λόγω λειτουργία ετοιμάζεται να μας αφήσει. Ελάχιστοι είναι πλέον αυτοί που τη χρησιμοποιούν και υπάρχουν πάρα πολλοί που ούτε καν γνωρίζουν σε τι χρησιμεύει.

Για την ιστορία, να θυμίσουμε ότι το I'm Feeling Lucky πηγαίνει αυτόματα το χρήστη στο πρώτο αποτέλεσμα της αναζήτησης, χωρίς να εμφανιστεί η γνωστή λίστα αποτελεσμάτων. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που εισήγαγε η Google πριν από πολλά χρόνια, θέλοντας μ' αυτό τον τρόπο να δείξει ότι η μηχανή της είναι πολύ "έξυπνη" και τις περισσότερες φορές βρίσκει με την πρώτη το αποτέλεσμα που ψάχνει ο χρήστης.
Πηγή: CNET

1 σχόλια:

  1. Το έχω χρησιμοποιήσει μια φορά και δεν με βόλευε γιατί γενικά μ'αρέσει να ανοίγω πολλές καρτέλες όταν ψάχνω κάτι. Πάντως εμένα αυτήν την υπηρεσία δεν μου την εμφανίζει μήνες μην πω χρόνο(ια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...