Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Πρώτη εμφάνιση των Windows 8!

Η Microsoft έδωσε στη δημοσιότητα ένα video, το οποίο αποκαλύπτει τη σχεδιαστική φιλοσοφία στην οποία βασίζονται τα Windows 8. Όπως γίνεται ολοφάνερο από την πρώτη ματιά, η Microsoft επέλεξε να ακολουθήσει τη λογική των tiles για το νέο της λειτουργικό σύστημα.

Το γνωστό σε όλους desktop των Windows αντικαθίσταται πλέον από μια ...

επιφάνεια με μεγάλα tiles, κάτι που αποκαλύπτει την πρόθεση της Microsoft να δημιουργήσει ένα desktop λειτουργικό στα πρότυπα των Windows Phone και όχι των Windows 7. Με αυτό τον τρόπο, η εταιρεία θέλει να δημιουργήσει ένα OS που θα ταιριάζει ιδανικά στα tablets. Παράλληλα, όμως, η Microsoft λέει ότι τα Windows 8 θα διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με τις προηγούμενες εκδόσεις, εκτελώντας χωρίς προβλήματα όλες τις παλιές εφαρμογές.Όσο για το software τρίτων κατασκευαστών, η Microsoft αναφέρει ότι οι developers θα μπορούν να δημιουργούν εφαρμογές σε HTML5 και JavaScript, κάτι που αναμένεται να θολώσει τα όρια ανάμεσα στο local και το web app software.

Αναμφίβολα, η Microsoft κοιτάει στο μέλλον με τα tablets κατά νου και ίσως να έχει ως στόχο την ενοποίηση των desktop Windows και των Windows Phone σε ένα ενιαίο λειτουργικό "παντός καιρού". Αυτό που δεν ξέρουμε, πάντως, είναι πώς τα Windows 8 θα ταιριάξουν στο περιβάλλον των "παραδοσιακών" υπολογιστών. Τα Windows 7 είναι το λειτουργικό που περίμεναν χρόνια τώρα οι χρήστες των Windows, αλλά με τα νέα δεδομένα η επόμενη έκδοση μπορεί να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο ρίσκο για τη Microsoft.

Πηγή:

1 σχόλια:

  1. Πολύ multimedia έχει γίνει και έχει ξεφύγει από την κλασική φιλοσοφία του λειτουργικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...