Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Ομάδα χάκερς ανακοίνωσε νέα επίθεση στο SonyPictures.com

Νέα επίθεση δέχτηκε το δίκτυο της Sony από ομάδα χάκερς, οι οποίοι απέσπασαν πάνω από ένα εκατομμύρια προσωπικά στοιχεία χρηστών, κωδικούς πρόσβασης, διευθύνσεις ηλεκτρονικών ταχυδρομείων και άλλα δεδομένα.

Την ευθύνη για την επίθεση στο SonyPictures.com ανέλαβαν οι χάκερς με την ονομασία Lulz Security.

Η Sony δεν επιβεβαίωσε την επίθεση και ανακοίνωσε ότι ερευνά τις πληροφορίες...

Η ιαπωνική εταιρεία υπήρξε θύμα μεγάλης κυβερνοεπίθεσης και τον περασμένο Απρίλιο, όταν χάκερς εισέβαλαν στο δίκτυο του PlayStation της Sony και απέσπασαν στοιχεία από περισσότερους από 77 εκατομμύρια διευθύνσεις.

Η επίθεση θεωρήθηκε η μεγαλύτερη στην ιστορία του Διαδικτύου και ανάγκασε τη Sony και κλείσει το PlayStation Network και άλλες υπηρεσίες για περισσότερο από έναν μήνα.

Έκτοτε, τα δίκτυα της Sony έχουν δεχθεί και άλλες επιθέσεις από χάκερς και η εταιρεία έχει παραδεχθεί τουλάχιστον τέσσερις εισβολές πριν από την επίθεση στη SonyPictures.

Η πρόσφατη επίθεση αποτελεί νέο μεγάλο πλήγμα για την ιαπωνική εταιρεία, η οποία είχε μόλις ανακοινώσει την επαναλειτουργία του PlayStation Network και την ενίσχυση των συστημάτων ασφαλείας.

Στο μήνυμά της, στο Twitter η ομάδα χάκερς Lulz Security ανακοινώνει ότι υπέκλεψε βάσεις δεδομένων που περιλαμβάνουν μη κρυπτογραφημένους κωδικούς πρόσβασης , καθώς και ονόματα, διευθύνσεις και ημερομηνίες γεννήσεως πελατών της Sony.

Οι χάκερς δηλώνουν ότι η εισβολή στα στοιχεία ήταν σαν «παιδικό παιχνίδι» και ότι αρκούσε να παραβιάσουν κοινά κενά ασφαλείας.

«Για ποιον λόγο έχετε τόση εμπιστοσύνη σε μία εταιρεία που εκτίθεται σε τόσο απλές επιθέσεις; [...]. Το χειρότερο είναι ότι όλα τα bit που συνθέτουν τα στοιχεία που αφαιρέσαμε δεν ήταν κρυπτογραφημένα... είναι σκανδαλώδες και επικίνδυνο» αναφέρεται στο μήνυμα.πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...