Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

H Iνδία βάζει «φρένο» στις κάμερες του Street View

Σε γενικές γραμμές, οι ανησυχίες του Street View αναφορικά με τις αναπτυσσόμενες χώρες είναι διαφορετικές από τα εμπόδια που αντιμετώπισε η Google σε χώρες όπως η Γερμανία και η Ελβετία.
Το περίφημο αμαξάκι που χρησιμοποιεί κάθε φορά η Google για να χαρτογραφήσει διάφορες περιοχές του πλανήτη «τραβάει» χειρόφρενο στην Ινδία, έπειτα από απόφαση-απαγόρευση των αρχών για λόγους ασφαλείας.

Ειδικότερα,
οι αρχές είπαν στην εταιρεία ότι θέλουν να αναβάλει τη λήψη εικόνων διότι δεν έχει ακόμη την απαραίτητη άδεια...

Η Google δήλωσε ότι μετά από την πόλη Bangalore σχεδιάζει να χαρτογραφήσει όλες τις μεγάλες πόλεις στην Ινδία· πρόκειται για την 27η χώρα στην οποία η Google θέλει να διαθέσει την δημοφιλή κατά τα άλλα υπηρεσία της.

Ωστόσο, πέρα από οχήματα, ο αμερικανικός κολοσσός χρησιμοποίησε κάποια τρίκυκλα, με την περιβόητη κάμερα του Street View να είναι ενσωματωμένη πάνω σ’ αυτά. Η τοπική αστυνομία της Bangalore εξέφρασε ανοιχτά την ανησυχία της για την κινηματογράφηση διότι η πόλη έχει διάφορα στρατιωτικά ιδρύματα – η Google μάλιστα επιβεβαίωσε ότι έλαβε σχετική επιστολή από τον αρχηγό της αστυνομίας.

Σε γενικές γραμμές, οι ανησυχίες του Street View αναφορικά με τις αναπτυσσόμενες χώρες είναι διαφορετικές από τα εμπόδια που αντιμετώπισε η Google σε χώρες όπως η Γερμανία και η Ελβετία. Εκεί οι ενστάσεις είχαν να κάνουν με την παραβίαση της ιδιωτικότητας των πολιτών ή ακόμη και με την παρακράτηση των προσωπικών τους δεδομένων. Την ίδια στιγμή, το βραζιλιάνικο Street View λέγεται ότι απαθανάτισε ανθρώπινα πτώματα. Στην Iνδία και την Bangalore βέβαια οι ευαισθησίες έχουν να κάνουν και με τις πρόσφατες επιθέσεις στο Μουμπάι που ξυπνούν σχετικές μνήμες.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...