Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

Kαι η CIA θύμα των hackers!

Μια ακόμα επιτυχημένη επίθεση και μάλιστα σε ένα στόχο υψίστης σπουδαιότητας καταγράφηκε στο ενεργητικό της ομάδας hackers LulzSec. Αυτή τη φορά οι hackers δεν χτύπησαν τους servers ενός MMO (όπως τα Eve Online και League of Legends), αλλά ανέβασαν το πήχυ επιτιθέμενοι στο site της CIA (Central Intelligence Agency)...

H επίθεση έγινε χθες το απόγευμα, με το site της CIA να βρίσκονταν υπό κατάληψη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, θεωρείται απίθανο απόρρητες πληροφορίες να φιλοξενούνταν στους δημόσιους servers της CIA. Στόχος των hackers δεν ήταν να υποκλέψουν πληροφορίες αλλά κυρίως να περιπαίξουν την υπηρεσία πληροφοριών για τους ελλιπείς μηχανισμούς ασφαλείας στο site της.

Αν και η επιτυχημένη διείσδυση σε ένα τόσο υψηλού προφίλ κυβερνητικό site μπορεί να προκαλέσει θαυμασμό για τα μέλη της LulzSec, μπορεί να κάνει κακό στην ομάδα. Γιατί με αυτή την κίνηση προκάλεσαν το ενδιαφέρον της CIA η οποία θα κινηθεί για να ανακαλύψει ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή την ομάδα. Και σε αντίθεση με μια οποιαδήποτε άλλη εταιρεία ή οργανισμό, μια υπηρεσία όπως η CIA διαθέτει πολύ περισσότερο εξοπλισμό και γνώσεις για να τους εντοπίσει.
Σήμερα, πάντως, το site της CIA λειτουργεί κανονικά και η LulzSec πρέπει να βρίσκεται σε αναζήτηση νέου στόχου...

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...