how-to:Πως να σπάσετε κλειδιά ασυρμάτων δικτύων.

Θα σας δωσω το παρακατω tutorial. Εγώ άπλα το δημοσιεύω χωρίς να φέρω ευθύνη το πως θα το χρησιμοποιησετε...

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Χάκερ "έσπασαν" το PlayStation 3


Tέσσερα χρόνια μετά από τη "γέννηση" του PlayStation 3, η ομάδα χάκερ PSJailbreak υποστηρίζει ότι κατόρθωσε να το σπάσει και μάλιστα πρόκειται να λανσάρει στην αγορά μια συσκευή που θα επιτρέπει την εκτέλεση πειρατικών παιχνιδιών και προγραμμάτων. Ειδικότερα, οι PSJailbreak ετοιμάζονται να προωθήσουν στο εμπόριο μια συσκευή που θα συνδέεται στη θύρα USB του PlayStation 3 και θα επιτρέπει την εκτέλεση πειρατικών παιχνιδιών και προγραμμάτων που δεν έχουν έγκριση της Sony.

Ο παίχτης, με το νέο USB στικάκι, θα έχει τη δυνατότητα να παίξει με το μηχάνημα κόπιες παιχνιδιών είτε στο σκληρό δίσκο του PlayStation είτε σε εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Η νομιμότητα τέτοιων προϊόντων, όπως επισημαίνεται σε άρθρο του BBC, διαφέρει από χώρα σε χώρα. Έτσι για παράδειγμα η γαλλική εταιρεία Fox-Chip ετοιμάζεται να αρχίσει τη διάθεση της συσκευής, υποστηρίζοντας ότι είναι νόμιμη στη Γαλλία.

Η συσκευή, σύμφωνα με το OzModChips.com, είναι ήδη διαθέσιμη για προπαραγγελία στην τιμή των 169,99 δολαρίων.

Η εταιρεία ασφάλειας υπολογιστών Trend Micro προειδοποίησε για ενδεχόμενα κενά ασφάλειας από τον κώδικα του PSJailbreak, καθώς φαίνεται πως απενεργοποιεί ορισμένες ρυθμίσεις του PS3.

Ένα παρόμοιο πρόγραμμα που "σπάει" το PlayStation 3 είχε παρουσιαστεί από το 19χρονο Αμερικανό χάκερ Τζορτζ Χοτζ, ο οποίος έγινε διάσημος όταν κατάφερε να «ξεκλειδώσει» το iPhone.

Ο δαιμόνιος Τζορτζ Χοτζ χρειάστηκε μόλις πέντε εβδομάδες για να τα καταφέρει, ανοίγοντας το δρόμο στους χρήστες να «τρέχουν» πειρατικά παιγνίδια στην κονσόλα τους ή λογισμικό που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι.

Ωστόσο, λίγο αργότερα, η Sony ενημέρωσε τον κώδικα firmware του PlayStation 3 έτσι ώστε να εμποδίζει το τρικ του Τζορτζ Χοτζ. .

Apple : υποβολή πατέντας για την αποτροπή μεταξύ άλλων του jailbreak των συσκεύων της


Εντείνοντας την προσπάθεια αποτροπής των χρηστών iPhone και iPad από το να κάνουν jailbreak την συσκευή τους, η Apple κατέθεσε
αίτηση πατέντας με τίτλο "Systems and Methods for Identifying Unauthorized Users of an Electronic Device,”
Η πατέντα καλύπτει πολλούς τρόπους ασφαλείας για αυτόματη προστασία των συσκευών από ληστές και μη εξουσιοδοτημένους χρήστες, περιλαμβάνοντας μείωση λειτυργιών, διαγραφή προσωπικών στοιχείων έως bricking της συσκευής.


Αυτές οι “ύποπτες δραστηριότητες” περιλαμβάνουν το hacking, jailbreaking, unlocking, αφαίρεση της SIM κάρτας.


Η Apple επίσης σκοπεύει να στέλνει μηνύματα sms και email στους κατόχους όταν ανιχνεύεται τέτοια συμπεριφορά.


Στην αίτηση περιγράφεται επίσης η δυνατότητα ενεργοποίησης της κάμερας και η αποστολή της εικόνας σε κάποιον remote server για σύγκριση με την φωτογραφία του νόμιμου κατόχου, η σύγκριση της φωνής με ψηφιακό αποτύπωμα, ακόμα και ο έλεγχος του καρδιακού ρυθμού και η σύγκριση με αυτόν του εξουσιοδοτημένου χρήστη.


Για την ώρα δεν έχει υπάρξει σχολιασμός από την Apple.








Πηγή: adslgr.com .

Μήνυση στο Lineage λόγω εθισμού!


Ένας εθισμένος παίκτης του Lineage II κατέθεσε μήνυση στην εταιρεία Ncsoft, επειδή δεν τον προειδοποίησε ότι μπορεί να εθιστεί!
.Σύμφωνα με το πρωτοφανές έγγραφο που έφτασε σε δικαστήριο των ΗΠΑ και που δημοσιεύει το Wired, ο Craig Smallwood, δεν μπορεί πια να σηκωθεί, να ντυθεί, να κάνει μπάνιο ή να επικοινωνήσει με την οικογένεια και τους φίλους του, επειδή σκέφτεται και παίζει 24ωρες το 24ωρο το Lineage II.


Έτσι λοιπόν, απαιτεί από την εταιρεία να τον αποζημιώσει για τη χαμένη του ζωή, επειδή όπως εκτιμά αυτή φταίει για την κατάντια του.


“Αν το ήξερα, δεν θα είχα χάσει 5 χρόνια από τη ζωή μου παίζοντας αυτό το καταραμένο παιχνίδι” δηλώνει ο Smallwood, ο οποίος θεωρεί ότι η εταιρεία θα έπρεπε να προειδοποιεί του παίκτες πριν ξεκινήσουν, ότι το lineage είναι ιδιαίτερα εθιστικό.





Πηγή: cosmo.gr

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

GreekBloggers.com


Το blog μας μολις εγινε μελος του GreekBloggers.comΤι είναι το GreekBloggers.com
Μια προσπάθεια συνένωσης και συσπείρωσης της Ελληνικής blog σκηνής, με μέσα το μεράκι, την τεχνογνωσία και την αγάπη των ανά την υφήλιο Ελλήνων για την Ελλάδα, με σκοπό την ουσιαστική προβολή των δυνατοτήτων και της φωνής τους.

SYNC ME


Το blog μας μολις εγινε μελος του SYNC ME

Ηρθαν τα 3D λάπτοπ!


Η τρισδιάστατη προβολή ταινιών και αθλητικών γεγονότων έχει συναρπάσει τους καταναλωτές και οι κατασκευαστές τρέχουν να προλάβουν τη νέα μόδα. Μετά τις τηλεοράσεις 3D, η σκυτάλη πέρασε στους φορητούς υπολογιστές, οι οποίοι με την ενσωμάτωση κατάλληλης οθόνης, τη χρήση ενός ΒluRay και τα απαραίτητα γυαλιά υπόσχονται προβολές υψηλής ποιότητας σε τρεις διαστάσεις, όπου και αν βρίσκεται κάποιος.Μπορεί οι ταινίες σε 3D να είναι ακόμα λίγες και να μην ενθουσιάζουν πάντα με τα γραφικά τους, στα βιντεογκέιμ όμως γίνεται πραγματικά χαμός και, σύμφωνα με ανθρώπους του χώρου, μέχρι το 2014 όλοι οι τίτλοι θα κυκλοφορούν με δυνατότητα 3D απεικόνισης. Οι εταιρείες Πληροφορικής στηρίζουν πολλά για την επιτυχία της νέας γενιάς φορητών υπολογιστών 3D στα νέα εξελιγμένα βιντεογκέιμ, που είναι πιο ρεαλιστικά και εντυπωσιακά ακόμα και από ταινίες όπως το «Αvatar». Οι πρώτοι τίτλοι που προσφέρονται σε τρεις διαστάσεις είναι το «Super Stardust», το «Wipeout», το «Ρain» και σύντομα περιμένουμε το «Gran Τurismo 5» και το «ΜLΒ Τhe Show». Ουσιαστικά καλύπτεται όλη η γκάμα παιχνιδιών και, σύμφωνα με ανακοινώσεις της Sony, δεν θα αργήσουμε να δούμε σε τρεις διαστάσεις και τίτλους που υποστηρίζουν έλεγχο κίνησης.

Τα πρώτα μοντέλα
Αυτήν τη στιγμή πάρα πολλοί κατασκευαστές έχουν ανακοινώσει την κυκλοφορία, μέσα στους επόμενους μήνες, φορητών υπολογιστών με δυνατότητα 3D απεικόνισης. Ανάμεσά τους η LG με το μοντέλο R590 3D (με οθόνη 15,6 ιντσών, κάρτα γραφικών GeForce GΤ 335Μ και λογισμικό ΤriDef για τη μετατροπή δισδιάστατων εικόνων σε 3D), η Αsus με το G51J 3D, η ΜSΙ και η Αcer με το Αspire 5738DG-6165. Μάλιστα, η LG ευελπιστεί ότι μπορεί να πετύχει την παραγωγή ακόμα και 14 εκατομμυρίων φορητών υπολογιστών με δυνατότητα προβολής 3D μέχρι το 2015. Ολα αυτά τα μοντέλα θα βρίσκονται στις αγορές της Ασίας στις αρχές του φθινοπώρου και λίγο αργότερα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Εκτός από το ότι οι υπολογιστές αυτοί αποδίδουν εξ ίσου καλά και σε συμβατική, δισδιάστατη εικόνα, έχουν και το πλεονέκτημα έναντι των 3D τηλεοράσεων ότι απευθύνονται ουσιαστικά σε έναν και μοναδικό τηλεθεατή, τον κάτοχο του υπολογιστή, ο οποίος βρίσκεται σε ιδανική θέση για να παρακολουθήσει το 3D περιεχόμενο. Γι΄ αυτόν τον λόγο η ποιότητα της εικόνας είναι πάντα υψηλής ποιότητας, σε αντίθεση με τις 3D τηλεοράσεις όπου πολλοί τηλεθεατές δεν βρίσκονται σε κατάλληλη γωνία θέασης για να έχουν βέλτιστα αποτελέσματα.
πηγή : tanea.gr

Τεχνολογία Του Αύριο


Στο blog μας μολις προστεθηκαν τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδωνΣε συνεργασια με το frontpages.gr από σημερα θα εμφανιζοντε τα πρωτοσελιδα των εφημεριδων στο blog μας

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Απαγόρευση του iPad στο Ισραήλ


To Ισραήλ απαγόρευσε την εισαγωγή του νέου δημοφιλούς προϊόντος της Apple, iPad εγείροντας την έντονη ανησυχία της για την ισχύ των ασύρματων δεκτών και πομπών, η οποία δεν είναι συμβατή με τα εθνικά πρότυπα λήψης και μπορούν να διαταράξουν την λειτουργία άλλων ασύρματων συσκευών. Αξιωματούχοι του τελωνείου δήλωσαν ότι μόνον αυτήν την Πέμπτη κατασχέθηκαν περίπου 10 συσκευές iPads από τη στιγμή που το Ισραήλ ανακοίνωσε τους νέους κανονισμούς νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.Η απαγορευτική εντολή του Ισραήλ εμποδίζει τον οποιονδήποτε – ακόμη και τουρίστα – να φέρει πάνω του iPad μέχρι οι ειδικοί να πιστοποιήσουν ότι η συσκευή τηρεί τις εθνικές προδιαγραφές.

Επί του παρόντος, το iPad διατίθεται προς πώληση μόνον στις ΗΠΑ. Η Apple ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα καθυστερήσει τις πωλήσεις στον υπόλοιπο κόσμο μέχρι τον Μάιο του 2010 – μία ημερομηνία που αναμένεται να συμπεριλάβει την πώληση σε αρκετά ευρωπαϊκά κράτη εξαιρουμένου όμως του Ισραήλ.

Ως γνωστόν, το iPad είναι μία συσκευή ελαχίστου βάρους που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός φορητού υπολογιστή με οθόνη αφής και ενός iPod.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η απαγόρευση δεν έχει καμία σχέση με το εμπόριο. Είναι απλώς ένα προστατευτικό μέτρο που διασφαλίζει ότι το iPad δεν θα διαταράξει την ομαλή λειτουργία και υπηρεσία των άλλων ασύρματων συσκευών που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή στο Ισραήλ. «Εάν λειτουργείτε έναν ηλεκτρονικό εξοπλισμό σε μία συχνότητα διαφορετική από αυτήν που λειτουργούν οι άλλες συσκευές που υπάρχουν ήδη τότε θα υπάρξουν διαταραχές και διακοπές στην ομαλή λειτουργία τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Nati Schubert, ανώτερος αναπληρωτής διευθυντής του Υπουργείου Τηλεπικοινωνιών. «Εμάς δεν μας ενδιαφέρει από που ο κόσμος αγοράζει τον εξοπλισμό του…αλλά χωρίς την τήρηση κανονισμών και ρυθμίσεων θα επικρατήσει το χάος».

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ επιτρέπει την wi – fi μετάδοση σε ισχύ υψηλότερη από αυτήν που επιτρέπεται στην Ευρώπη και το Ισραήλ. Πράγμα που σημαίνει ότι η ισχυρότερη αναμετάδοση σήματος καταλαμβάνει μεγάλο φάσμα συχνοτήτων ή θέτει εκτός λειτουργίας άλλες ασύρματες συνδέσεις, πρόσθεσε ο Schubert. Παρόλο που οι προδιαγραφές του Ισραήλ είναι παρόμοιες με εκείνες πολλών ευρωπαϊκών κρατών, το Ισραήλ είναι η μοναδική χώρα μέχρι στιγμής που έχει απαγορεύσει επίσημα τις εισαγωγές. Ο Schubert δήλωσε ότι περιμένει σύντομα να επιλυθεί το ζήτημα καθώς η Apple θα διαθέσει το iPad σε διεθνή πώληση λίαν συντόμως.

Στο μεταξύ, τα iPads που κατασχέθηκαν θα κρατηθούν στο τελωνείο – με έξτρα έξοδα επιβάρυνσης ανά ημέρα – μέχρι οι ιδιοκτήτες τους να αναχωρήσουν από τη χώρα ή να αποστείλουν τα δέματα πίσω στις ΗΠΑ με δικά τους έξοδα.

Ο επίσημος διανομέας της εταιρίας Apple στο Ισραήλ αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του Υπουργείου Τηλεπικοινωνιών καθώς δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση και ενημέρωση από τα κεντρικά γραφείας της εταιρείας στην Καλιφόρνια.

Sony Cybershot T9, Με λειτουργία 3D Sweep Panorama


Για πρώτη φορά η λειτουργία 3D Sweep Panorama σας επιτρέπει να δημιουργήσετε εκπληκτικές πανοραμικές εικόνες 3D, χωρίς την ανάγκη ογκωδών και πολύπλοκων συστημάτων διπλού φακού.
Απλά, πιέστε το κουμπί του κλείστρου o αισθητήρας Exmor R CMOS της Cyber-shot TX9 θα καταγράψει μια υψηλής ταχύτητας ριπή από διαδοχικά καρέ. Πληροφορίες μέχρι και από 100 καρέ συνδυάζονται αυτόματα, για να δημιουργήσουν ένα στερεοσκοπικό ζεύγος εικόνων. Μπορείτε να απολαύσετε το εκπληκτικό αποτέλεσμα συνδέοντας τη Cyber-shot στη συμβατή 3D τηλεόρασή σας, μέσω θύρας HDMI.

Η Sony T9 προσφέρει ακόμη περισσότερες συναρπαστικές δυνατότητες 3D. Ακόμη ένα νέο χαρακτηριστικό που παρουσιάζεται φέτος είναι η λειτουργία Sweep Multi Angle. Τραβά μια υψηλής ταχύτητας ριπή των δεκαπέντε καρέ και απεικονίζει το θέμα σας σε “στυλ 3D”, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να το εξετάσετε από διαφορετικές γωνίες. Μετά τη λήψη, περιστρέψτε τη Sony T9 από τη μία πλευρά στην άλλη: οι αισθητήρες στο εσωτερικό της μηχανής ανιχνεύουν τις κινήσεις σας και προβάλλουν την ακολουθία των καρέ διαφορετικής γωνίας λήψης στην LCD οθόνη. Τις λήψεις αυτές μπορείτε να τις δείτε ταυτόχρονα σε μια συμβατική τηλεόραση 2D, καθώς περιστρέφετε την μηχανή.

Tο νέο Vodafone Internet Όλη-Μέρα, μόνο με 1€


Η Vodafone απελευθερώνει την πλοήγηση στο Internet από το κινητό με τη νέα υπηρεσία Vodafone Internet Όλη-Μέρα, για απεριόριστο Ιnternet από το κινητό, για 1 ημέρα, μόνο με 1€. Η νέα υπηρεσία Vodafone Internet Όλη-Μέρα, είναι διαθέσιμη για όλους τους συνδρομητές συμβολαίου (ιδιώτες και επαγγελματίες), καρτοκινητής και καρτοπρογράμματος της Vodafone, που πλέον μπορούν να απολαμβάνουν ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πλοήγηση στο Internet από το κινητό τους με ξεκάθαρη και χαμηλή χρέωση, μόλις με 1€ την ημέρα, μόνο για τις ημέρες που γίνεται χρήση και χωρίς δεσμεύσεις, καθώς η υπηρεσία διατίθεται χωρίς πάγιοΗ χρέωση του 1€, πραγματοποιείται με την πρώτη είσοδο στο Internet από το κινητό και εξασφαλίζει απεριόριστη πλοήγηση σε σελίδες Internet, καθώς και απεριόριστη πρόσβαση στα Vodafone live! και MyWeb, μέχρι τις 4:00 π.μ. Η εγγραφή στην υπηρεσία γίνεται απλά με μια δωρεάν κλήση στο 1350.

Ισχύει η πολιτική ορθής χρήσης 10ΜΒ την ημέρα και η χρέωση του 1€ δεν αφορά χρήση κατά την περιαγωγή.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.vodafone.gr.

Η Apple ανανεώνει τη σειρά υπολογιστών iMac και παρουσιάζει το νέο Magic Τrackpad και τη νέα οθόνη 27" LED Cinema


Η iSquare, επίσημος διανομέας των προϊόντων Αpple σε Ελλάδα και Κύπρο, σας ενημερώνει ότι η Apple ανανέωσε τη σειρά iMac. Ταυτόχρονα παρουσίασε μια σειρά νέων προϊόντων που περιλαμβάνουν: την οθόνη 27" LED Cinema, τον ισχυρό δωδεκαπύρηνο Mac Pro καθώς και το πρωτοποριακό Magic Τrackpad. Οι νέοι iMac διαθέτουν πλέον τους επεξεργαστές Core i3 και Core i5 διπλού πυρήνα, καθώς και τους Core i5 και Core i7 τεσσάρων πυρήνων της Intel. Όλοι οι επεξεργαστές διαθέτουν ενσωματωμένο ελεγκτή μνήμης για άμεση πρόσβαση στη μνήμη του συστήματος, επιτρέποντας στους νέους iMac να επωφεληθούν πλήρως από την ταχύτερη, 1333 mhz, μνήμη τους.Η νέα διακριτή κάρτα γραφικών ATI Radeon HD αποδίδει απαράμιλης ποιότητας γραφικά ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των 3D παιχνιδιών και των επαγγελματικών εφαρμογών. Η οθόνη του νέου iMac βασισμένη στην τεχνολογία IPS, αποδίδει φωτεινότατη εικόνα σε ευρεία οπτική γωνία 178 μοιρών. Η υποδοχή καρτών SD υποστηρίζει τώρα το πρότυπο SDXC αξιοποιώντας τις τελευταίες κάρτες αποθήκευσης υψηλής χωρητικότητας. Όσοι προτιμήσουν τους 27-ιντσών iMac έχουν τη δυνατότητα επιλογής αποθηκευτικού μέσου τεχνολογίας SSD χωρητικότητας 256GB, ως κύριο ή δευτερεύον μέσο αποθήκευσης. Το iMac SSD υποστηρίζει μέχρι και 215 MB / s ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων για γρηγορότερη εκκίνηση του υπολογιστή και των εφαρμογών του.

Όλοι οι iMac προσφέρονται με ενσωματωμένο το προηγμένο λειτουργικό σύστημα Mac OS X Snow Leopard και περιλαμβάνουν την σουίτα λογισμικού iLife, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα διαχείρισης φωτογραφιών, δημιουργίας ταινιών καθώς και σύνθεσης και εκμάθησης μουσικής.

Το νέο Magic Τrackpad, αποτελείται από μια γυάλινη επιφάνεια πολλαπλής-αφής και αλουμίνιο και προσφέρει στους χρήστες των σταθερών υπολογιστών Mac την ίδια διαδραστική εμπειρία που οι χρήστες των φορητών Mac έχουν λατρέψει.

Είναι ασύρματο και επιτρέπει στο χρήστη μια σειρά πρωτοποριακών κινήσεων όπως ομαλή κύλιση (smooth scrolling), εύκολο zoom in και zoom out στις εικόνες, δυνατότητα περιστροφής εικόνας με τα 2 δάχτυλα κ.α.

Για τους επαγγελματίες χρήστες, η Apple ανακοίνωσε τη νέα γενιά Mac Pro. Τα νέα Mac Pro έχουν πλέον έως και 12 επεξεργαστικούς πυρήνες, ενσωματώνουν τους τελευταίας γενιάς quad core και 6 core Intel Xeon επεξεργαστές με αποτέλεσμα έως και 50% μεγαλύτερες επιδόσεις από την προηγούμενη γενιά. Διαθέτουν τις ολοκαίνουριες κάρτες γραφικών της ΑΤΙ, τη δυνατότητα επιλογής εώς και 4 SSD αποθηκευτικών μέσων, χωρητικότητας 512GB το καθένα, πετυχαίνοντας έτσι εκπληκτικές επιδόσεις και τεράστια επεκτασιμότητα που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς χρήστες.
Τέλος η Apple σήμερα παρουσίασε και την νέα 27 ιντσών LED Cinema Display με εκπληκτική ανάλυση 2560Χ1440. Με την ενσωματωμένη iSight video camera, ενσωματωμένο σύστημα ηχείων 49W, μικρόφωνο καθώς επίσης και την υποδοχή Mag Safe για φόρτιση του φορητού, η νέα Led Cinema Display είναι ο ιδανικός σύντροφος για κάθε φορητό και σταθερό Mac. Να σημειωθεί ότι όλα τα προϊόντα της Apple κατασκευάζονται από σχεδόν πλήρως ανακυκλώσιμα υλικά, ώστε να είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Πιλοτικό δίκτυο ευρυζωνικών υπηρεσιών 4ης γενιάς (LTE) ετοιμάζει η COSMOTE


Πιλοτικό ευρυζωνικό δίκτυο τεχνολογίας LTE (Long Term Evolution), η οποία αποτελεί προπομπό των δικτύων κινητής τηλεφωνίας 4ης γενιάς, είναι έτοιμη να εγκαταστήσει η Cosmote. Ήδη, έχει υποβληθεί η αίτηση στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ώστε να της δοθεί η σχετική άδεια.

Τα δίκτυα 4ης γενιάς θα ξεκινήσουν πιλοτικά να εκπέμπουν από το Μαρούσι και το Χαλάνδρι, περιοχές που βρίσκονται κοντά στην βάση των τεχνικών υπηρεσιών της εταιρίας. Τα νέα αυτά LTE δικτυα, επιτρέπουν ταχύτητες 100 Mbps για τη λήψη δεδομένων (downlink) και 45 Mbps για την αποστολή (uplink).
Αυτές είναι ταχύτητες που μπορούν να συγκριθούν άμεσα μόνο με ταχύτητες των δικτύων οπτικών ινών.

Η Cosmote πιστεύει ότι θα έχουμε νέες και ταχύτατες υπηρεσίες, όπως High Definition streaming και High Definition video-conferencing. Η αποστολή αρχείων και το browsing θα είναι πλέων παιχνιδάκι. Χαρακτηριστικό είναι πως κατά μέσο όρο οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάσουν μια HD ταινία σε 2-3 λεπτά.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των δικτύων LTE είναι η δυνατότητά τους να λειτουργούν σε πολλές ζώνες συχνοτήτων, προσφέροντας ποιοτική κάλυψη με βέλτιστο κόστος και σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, συνεισφέροντας σημαντικά στην ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας.
πηγη:
cosmote.gr

Windows 8: Διέρρευσαν οι πρώτες πληροφορίες!


Ακόμα δεν προλάβαμε να συνηθίσουμε τα Windows 7, και διέρρευσαν οι πρώτες πληροφορίες για τα Windows 8! Σύμφωνα με κάποια απόρρητα αρχεία της Microsoft που έπεσαν σε "λάθος" χέρια, έχουμε αρκετά στοιχεία σχετικά με το τι θα μας φέρει το καινούριο λειτουργικό της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, τα Windows 8 θα έχουν πιο εύχρηστο UI, ενώ παράλληλλα με την κυκλοφορία τους η Microsoft θα λανσάρει ένα app store (όπως αυτό της Apple), το οποίο θα λέγεται Windows Store και θα περιλαμβάνει χρήσιμα applications για το νέο λειτουργικό.

Τα Windows 8 πιθανότατα θα περιλαμβάνουν τον Internet Explorer 9, αναβαθμισμένο media player συμβατό με όλα τα καινούρια formats -μεταξύ των οποίων τα AVC HD, 3D video και MJPEG-, και πολλούς αισθητήρες, όπως π.χ. αναγνώρισης προσώπων, φωτισμού του δωματίου κ.λπ., ενώ θα υποστηρίζουν next generation συσκευές με USB 3.0 και Bluetooth 3.0.

Το καινούριο λειτουργικό της Microsoft αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέσα του 2012, κάτι που σημαίνει ότι προς το τέλος του 2011 θα διατεθεί η πρώτη beta έκδοσή του για το κοινό. Περιμένουμε με αγωνία!
πηγη:
Super Site for Windows
"Διαβάστε περισσότερα".

Τον Οκτώβρη θα εμφανιστούν οι νέες Radeon 6000 series από την ATI


Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η AMD-ATI δεν θα κάνει τίποτα δραματικές μειώσεις τιμών στην σειρά HD 5000, αλλά θα αφήσει το ζήτημα να το λύσουν οι λιανοπωλητές. Αντίθετα, θα κάνει μια ολομέτωπη επίθεση με στόχο να ξεφύγει πολύ εμπρός από τον ανταγωνισμό.

Όλες οι σχετικές φήμες, έχουν ήδη επιβεβαιωθεί. Το νέο άλμα της ATI θα γίνει τον Οκτώβρη, ακριβώς ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία της σειράς HD 5000.
Οι πληροφορίες για την νέα σειρά καρτων έφταναν στον ειδικό τύπο με το σταγονόμετρο, αλλά πλέων με την GTX 460 στην αγορά, τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Τα τελευταία νέα λοιπόν, αναφέρουν ότι οι νέες κάρτες θα έχουν την κωδική ονομασία Southern Islands.
Οι δυο πρώτοι νέοι πυρήνες θα ονομάζονται Turks και Caicos.

Με τον πυρήνα Turks θα κατασκευάζονται οι κάρτες που θα αντικαταστήσουν τις Radeon HD 5600/5500.

Με τον πυρήνα Caicos θα κατασκευάζονται οι κάρτες που θα αντικαταστήσουν τις Radeon HD 5400.

Θα ακολουθήσει ο πυρήνας Cayman, με τον οποίο θα φτιάχνονται κάρτες γραφικών υψηλών επιδόσεων και θα αντικαταστήσουν την σειρά Radeon HD 5800 και φυσικά τα σχέδια της AMD-Ati περιλαμβάνουν και διπύρηνη έκδοση.

Όλοι οι νέοι πυρήνες κατασκευάζονται με την αρχιτεκτονική των 40nm.

Πηγή:myplaisio
"Διαβάστε περισσότερα".

Οι πρώτες φήμες για τη GeForce GTS 450


Όπως όλα δείχνουν, η Nvidia δεν πρόκειται να παρουσιάσει κάποια καινούργια κάρτα γραφικών μέσα στο καλοκαίρι, με τα νεότερα να μετατίθενται για το Σεπτέμβριο. Οι φήμες αναφέρουν ότι η εταιρεία θα παρουσιάσει τότε τη GeForce GTS 450, η οποία θα έχει ως βασική αποστολή να αναμετρηθεί με τη σειρά Radeon HD 5700 της μεγάλης αντιπάλου AMD.

Η επερχόμενη κάρτα θα υποστηρίζει, φυσικά, DirectX11 και θα βασίζεται στο chip GF106, το οποίο κατασκευάζεται στα 40nm. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 128-bit memory interface, συχνότητα πυρήνα στα 789MHz και 1GB GDDR5 στα 3760MHz. Δε γνωρίζουμε ακόμη τίποτα για τον αριθμό των CUDA cores.



Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν 2-way SLI, dual DVI και HDMI, ενώ η τροφοδοσία θα απαιτεί έναν 6-pin connector. Η τιμή της νέας κάρτας φέρεται να κινείται στην περιοχή κάτω από τα 160 δολάρια. Όλα αυτά, βέβαια, είναι απλά φήμες μέχρι να ανακοινώσει κάτι επισήμως η Nvidia.

Πηγή: insidehw
"Διαβάστε περισσότερα".

Τρισδιάστατο κινητό από τη Sharp


Η ιαπωνική Sharp Corp σχεδιάζει να ρίξει για τα καλά στο γάντι στο iPhone της Apple, κυκλοφορώντας στη διεθνή αγορά μέχρι το τέλος του 2010 ένα «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο, που θα διαθέτει τρισδιάστατη οθόνη, την οποία ο χρήστης θα μπορεί να βλέπει χωρίς ειδικά γυαλιά.

Το νέο μοντέλο, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρίας, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, θα έχει επίσης μια τρισδιάστατη φωτογραφική μηχανή. Αν και η Sharp είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητής τηλεφώνων της Ιαπωνίας, έχει μέχρι σήμερα αποτύχει να κατακτήσει μια σημαντική διεθνή παρουσία, πράγμα που φαίνεται πως θα επιχειρήσει να κάνει τώρα στην ολοένα διευρυνόμενη –και πιο ανταγωνιστική- παγκόσμια αγορά «έξυπνων» κινητών.

Ένα παρόμοιο μοντέλο, το Kim της Microsoft, απέτυχε στις ΗΠΑ και, μετά από μόλις τρεις μήνες παραγωγής, σταμάτησε η κατασκευή του.

Η Sharp παρουσίασε για πρώτη φορά φέτος τον Απρίλιο την τρισδιάστατη τεχνολογία της για μικρές οθόνες, όπως κινητά και φορητές παιγνιδο-μηχανές.

Ρομποτικά «τιτιβίσματα» από το διάστημα


Ποιος θα το περίμενε; Σίγουρα όχι ο Ισαάκ Ασίμοφ, ο οποίος τόσο αγαπούσε (και φοβόταν) τα ρομπότ. Ο Robonaut 2 –εν συντομία R2 - που θα σταλεί τον επόμενο μήνα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) ως βοηθητικό μέλος του πληρώματος, θα γίνει το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ στην ιστορία, το οποίο θα διατηρεί επαφή με τη Γη μέσω μηνυμάτων Twitter.

Το R2 της NASA εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας δημιουργίας ενός ρομπότ που θα μπορεί να εκτελεί πολύπλοκα και επαναλαμβανόμενα διαστημικά καθήκοντα, τα οποία αλλιώς θα «χρεωνόταν» ένας αστροναύτης.

Ήδη έχει δημιουργηθεί ο λογαριασμός @ΑstroRobonaut και τα πρώτα (προς το παρόν επίγεια) μηνύματα έχουν σταλεί στο ρομπότ μέσω του Twitter.

To ρομπότ αναφέρεται στις προετοιμασίες του για την εκτόξευση και, μόλις βρεθεί σε τροχιά στο διάστημα, θα συνεχίσει να ενημερώνει τους «φίλους» του μέσω…τιτιβισμάτων (tweets).

«Γεια σου Κόσμε! Το όνομά μου είναι Robonaut 2 – R2 εν συντομία.Παρακολουθείστε τις περιπέτειές μου, καθώς προετοιμάζομαι για το διάστημα», έγραφε ένα μήνυμα, σύμφωνα με το βρετανικό Τύπο.

Το ρομπότ έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να έχει μεγάλες ικανότητες χειρισμού εργαλείων και συστημάτων στο διάστημα, ιδίως εκτός του Διαστημικού Σταθμού, στη διάρκεια του λεγόμενου «διαστημικού περιπάτου».

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές του, είναι σχεδόν τόσο ικανό όσο ένας άνθρωπος-αστροναύτης.

Η NASA προσβλέπει στα ρομπότ, προκειμένου να αποτελέσουν αξιόπιστους μελλοντικούς συντρόφους των αστροναυτών σε διάφορες διαστημικές αποστολές.

Αρχικά το R2 προοριζόταν να παραμείνει στη Γη, αλλά τελικά οι δημιουργοί του αποφάσισαν να δουν πώς λειτουργεί σε συνθήκες μικροβαρύτητας, έτσι θα μεταφερθεί στον ISS με το διαστημικό λεωφορείο «Ντισκάβερι».

Δυστυχώς για τους φίλους της επιστημονικής φαντασίας, τα tweets του R2 δεν γράφονται από το ίδιο (προς το παρόν τουλάχιστον), αλλά από τους μηχανικούς του διαστημικού κέντρου Τζόνσον της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας στο Χιούστον.

Οι ενδιαφερόμενοι πάντως μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις στο ρομπότ στέλνοντας μήνυμα στο λογαριασμό του περιλαμβάνοντας την ένδειξη #4R2.

Πλήγμα στα «πειρατικά» sites της Βουλγαρίας


Πρόκειται για την μεγαλύτερη εκστρατεία που έχει κάνει ποτέ η γειτονική χώρα ενάντια στην παράνομη διακίνηση λογισμικού. Τα sites που έκλεισαν, ήσαν τα nanoset.net, rapidadd.com, 4storing.com και afasta.com.

Όλα κατηγορούνται ότι διένειμαν παρανόμως βιβλία, κινηματογραφικές ταινίες, βιντεο-παιγνίδια, μουσική και λογισμικό, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Φωνογραφικής Βιομηχανίας (IFPI), η οποία εκπροσωπεί διεθνώς τις δισκογραφικές εταιρίες, χαιρέτισε την απόφαση και τόνισε ότι τα sites ελέγχονταν από ένα ενιαίο οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο και, πριν το κλείσιμο, είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από τις Αρχές επί μήνες.

Σύμφωνα με τη βουλγαρική αστυνομία, οι χρήστες των τεσσάρων ιστοσελίδων πλήρωναν συνολικά 5 εκατ. λέβα (γύρω στα 2,5 εκατ. ευρώ) για να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες ανταλλαγής αρχείων.

Η αστυνομία κατέσχεσε κεντρικούς υπολογιστές (servers) που περιείχαν περισσότερα από 120 terrabytes παράνομου περιεχομένου.

Η Βουλγαρική Ένωση Μουσικών Παραγωγών (ΒΑΜΡ) επίσης επαίνεσε την αστυνομική πρωτοβουλία, τονίζοντας ότι η «πειρατεία» αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για τη χώρα.

Εκπρόσωπός της δήλωσε ότι η Βουλγαρία είναι η χώρα με τα χαμηλότερα έσοδα από πωλήσεις νόμιμης μουσικής και ταινιών στην Ευρώπη, καθώς η «πειρατεία», σύμφωνα με την IFPI, αγγίζει το 100%!

Apple: το πρώτο APR κατάστημα στην Αθήνα


Το πρώτο επίσημο κατάστημα Apple Premium Reseller αναμένεται να ανοίξει σύντομα στο κέντρο της Αθήνας

Η Apple πρόκειται να ανοίξει σύντομα το πρώτο της κατάστημα APR, στο κέντρο της Αθήνας, όπου οι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράζουν αποκλειστικά τα προϊόντα της εταιρείας.

Πληροφορίες θέλουν το κατάστημα να ανοίγει στην περιοχή του Κολωνακίου, κάτι που όμως δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί. Στόχος του καταστήματος θα είναι να προσφέρει στους καταναλωτές μια εμπειρία, όμοια με αυτή των αντίστοιχων Apple Stores στο εξωτερικό.

Οι υπεύθυνοι δηλώνουν ιδιαίτερα φιλόδοξοι ότι αυτή τη φορά η υπόσχεση του πρώτου καταστήματος της Apple στην Ελλάδα θα υλοποιηθεί, κάτι που μέχρι πρότινος είχε μείνει μόνο στα λόγια.

Σύμφωνα με πηγές, οι εργασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, ενώ πλέον βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, το κατάστημα αναμένεται να είναι έτοιμο να φιλοξενήσει το κοινό μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Blackberry Torch ο αντίπαλος του iPhone


H καναδική Research In Motion (RIM), του ελληνικής καταγωγής Μάικ Λαζαρίδη, παρουσίασε το νέο της μοντέλο Blackberry Torch 9800, το οποίο προορίζεται να αποτελέσει τη «ναυαρχίδα» των προϊόντων της και να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στο νέο iPhone της Apple.

To μοντέλο διαθέτει οθόνη αφής, συρόμενο πληκτρολόγιο, φωτογραφική μηχανή 5 megapixel με φλας, μνήμη 4 GB, ενσωματωμένο GPS, αναβαθμισμένο λειτουργικό σύστημα «Blackberry 6», εύκολη πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, ταχύτερο και απλούστερο πρόγραμμα πλοήγησης στο διαδίκτυο (μέχρι τώρα θεωρείτο η «αχίλλεια πτέρνα» των κινητών της RIM).

Στις ΗΠΑ το Blackberry Torch 9800 θα αρχίσει να πωλείται στις 12 Αυγούστου αντί 199,99 δολαρίων (με διετές δεσμευτικό συμβόλαιο), περίπου όσο και το iPhone.

Πάντως οι αναλυτές, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία και το BBC, δεν φαίνεται να εντυπωσιάστηκαν. Όπως είπαν, το Τorch δεν αποτελεί κάποια σημαντική καινοτομία, όμως το προσόν του είναι πως φαίνεται φιλικό προς τον καταναλωτή, πράγμα που θα βοηθήσει την RIM να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό του iPhone και των κινητών με λειτουργικό Google Android.

Το μερίδιο των Blackberries στην αγορά έξυπνων κινητών εκτιμάται γύρω στο 20% έναντι 10% του iPhone και 15% των συσκευών με Android. Τα κινητά με το λειτουργικό Symbian (που προτιμά η Nokia) ακόμα κυριαρχούν.

Συνολικά έχουν διεθνώς πουληθεί περίπου 100 εκατ. συσκευές Blackberry μέχρι σήμερα.

Σχολιάζοντας την κόντρα της εταιρίας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία, που –για λόγους εθνικής ασφαλείας- απειλούν να βάλουν εμπάργκο στα Blackberries, αν η RIM δεν τους επιτρέψει την πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα μηνύματα που στέλνουν τα κινητά της, καθώς επίσης την πιθανότητα και άλλα κράτη να κάνουν το ίδιο, ο επικεφαλής του τομέα τεχνολογίας της RIM Ντέηβιντ Γιαχ δήλωσε: «Δύσκολα θα κλείσουν το Blackberry. Πολλές κυβερνήσεις του κόσμου εξαρτώνται από αυτό».

Μολονότι το Blackberry έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές στους κυβερνητικούς και επιχειρηματικούς κύκλους κυρίως χάρη στην γρήγορη και ασφαλή από «ωτακουστές» υπηρεσία ανταλλαγής e-mail που προσφέρει, οι επικριτές του θεωρούν ότι χρειάζεται αρκετές αλλαγές για να κερδίσει νέους πελάτες.

Η επιτυχία του Torch, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από το κατά πόσο η RIM θα πείσει τους δημιουργούς λογισμικού να αναπτύξουν νέες εφαρμογές για τη συσκευή της, κάτι που ήδη έχει συμβεί κατά κόρο με το iPhone, πράγμα που εξηγεί και την μεγάλη εμπορική επιτυχία του.

Ερωτήσεις κι απαντήσεις στο Facebook


Οι beta testers του Facebook δοκιμάζουν αυτό τον καιρό ένα νέο χαρακτηριστικό, στο πλαίσιο του οποίου ο χρήστης διατυπώνει μια ερώτηση και δέχεται απαντήσεις από τους φίλους του και όχι μόνο. Το Facebook Questions βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε φάση κλειστής δοκιμής, οπότε δε μπορεί να έχει ο καθένας πρόσβαση σε αυτό, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η ημερομηνία διάθεσής του σε όλους τους χρήστες.



Ο χρήστης διατυπώνει την ερώτησή του, η οποία είναι ορατή όχι μόνο στους φίλους του, αλλά σε ολόκληρη τη βάση του Facebook. Η χρήση tags επιτρέπει την καλύτερη κατηγοριοποίηση των ερωτήσεων, ενώ οποιοσδήποτε δίνει απάντηση σε μια ερώτηση μπορεί να επιλέξει αν θα λαμβάνει ειδοποιήσεις για τις επόμενες απαντήσεις. Ο ερωτών μπορεί να ανεβάζει φωτογραφίες στην ερώτησή του ή να στήσει μια γρήγορη δημοσκόπηση.



Το κουμπί Ask Question αναμένεται να προστεθεί στη μπάρα εργαλείων όταν ολοκληρωθούν με επιτυχία οι δοκιμές.

Rapidshare: Μειώσεις ορίων και αλλαγές όρων χρήσης της υπηρεσίας


Πριν από λίγες ώρες, αναρτήθηκε μία ολοσέλιδη ανακοίνωση από την Rapidshare.com που προσπαθεί να εξηγήσει αναλυτικά τους λόγους, για τους οποίους θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στους όρους χρήσης της υπηρεσίας, μεταξύ άλλων λόγω του υψηλού κόστους λειτουργίας. Μάλιστα η ανακοίνωση ξεκινάει αναφέροντας ότι κανονικά θα έπρεπε να αυξηθούν οι τιμές των συνδρομών, πράγμα που όμως δεν θα γίνει.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση οι βασικές αλλαγές που θα ισχύσουν, για όσους δημιουργήσουν ή ανανεώσουν τον λογαριασμό τους, είναι:

* Μειώνεται κατά ~73% το όριο των 10 GB/ημέρα σε 80 GB/μήνα
* (?) Μειώνεται κατά 80% το συνολικό "συσσωρευμένο" download-traffic από 50 GB σε 10 GB
* Τα "ανώνυμα" αρχεία που γίνονται upload χωρίς collector ή premium account, θα μπορούν πλέον να κατέβουν μόνο έως 10 φορές


Παράλληλα, έγινε αλλαγή στους όρους χρήσης όπου πλέον αναφέρεται κατά λέξη το εξής:

* Τα μέλη των premium accounts μπορούν να κατεβάσουν περισσότερα δεδομένα από τους χρήστες της δωρεάν υπηρεσία. Αυτή την περίοδο, ένα premium account επιτρέπεται να κατεβάσει 2.66 Gigabyte (2.660.000.000 Byte) ανά ημέρα.

Η Google ιδρύει από κοινού με την CIA εταιρεία πρόβλεψης γεγονότων


Η Google Ventures και η In-Q-Tel επενδυτική εταιρεία της CIA, χρηματοδοτούν από κοινού εταιρεία η οποία παρακολουθεί τον "θόρυβο" στο διαδίκτυο αναζητώντας διασυνδέσεις μεταξύ ατόμων, ομάδων ή γεγονότων, σύμφωνα με το Wired. H εταιρεία με την ονομασία Recorced Future έχει δημιουργήσει το Temporal Analytics Engine, ένα εργαλείo ανάλυσης προβλέψεων το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία πηγαίνει πιο πέρα από την απλή αναζήτηση.

Αντιθέτως εξετάζει τους "αόρατους" συνδέσμους μεταξύ πχ εγγράφων που μιλάνε για τα ίδια πράγματα ή γεγονότων που αναφέρονται σε παρόμοιες συνθήκες. Η βασική ιδέα είναι να σχηματιστεί μία υπόθεση γύρω από κάθε γεγονός ανάλογα με το ποιός έχει εμπλακεί σε αυτό, που και πότε συνέβει.

Το ποσό της χρηματοδότησης είναι άγνωστο αλλά σίγουρα είναι κάτω από 10 εκατομμύρια δολάρια (για την κάθε εταιρεία) για το 2009. Tα τελευταία χρόνια οι μυστικές υπηρεσίες των Η.Π.Α. φαίνεται να ενδιαφέρονται αρκετά για την ανοιχτή πληροφορία που είναι διαθέσιμη σε όλους και την αξιοποίηση της.

Είναι η πρώτη φορά που η Google συγχρηματοδοτεί ένα επιχειρηματικό σχέδιο με την CIA αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται. H Google έχει πουλήσει servers στις μυστικές υπηρεσίες των H.Π.Α. και σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητήσει την συνεργασία της NSA μετά την επίθεση από κινέζους hackers.

H Ιn-Q-Tel πρόσφερε στήριξη στην Keyhole, πριν την εξαγορά της τελευταίας από την Google για την ανάπτυξη του Google Earth.

Μicrosoft: Τον Σεπτέμβριο θα κυκλοφορήσει η beta έκδοση του Internet Explorer 9


Σύμφωνα με τον Kevin Turner, Chief Operating Officer στην Microsoft, τον προσεχή Σεπτέμβριο θα κυκλοφορήσει η πρώτη beta έκδοση του Internet Explorer 9. Oι μέχρι τώρα πληροφορίες μιλούσαν για κυκλοφορία της beta έκδοσης μέσα στον Αύγουστο ενώ προχθές 29 Ιουλίου στο site Νeowin κυκλοφόρησαν screenshots από την πιθανή νεότερη beta τρέχουσα έκδοση.

Οι εκδόσεις που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα αφορούν κυρίως το προγραμματιστικό κοινό και εκδίδονται κάθε 8 εβδομάδες. Η πρώτη κυκλοφόρησε στα μέσα Μαρτίου και η δεύτερη στα μέσα Ιουνίου και περιλαμβάνουν την νέα Javascript μηχανή της Microsoft με την κωδική ονομασία Chakra.

Δεν υπάρχει ημερομηνία κυκλοφορίας της επίσημης έκδοσης του Internet Explorer 9 αλλά κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει μέσα στο 2011.

Wind: Oλοκλήρωση της διαδικασίας ταυτοποίησης των καρτοκινητών τηλεφώνων


Δελτίο Τύπου: Με ποσοστό ταυτοποίησης που άγγιξε το 95% της βάσης ενεργών χρηστών καρτοκινητής ολοκληρώθηκε το Σάββατο η διαδικασία ταυτοποίησης των καρτοκινητών F2G, WIND καρτοκινητή και Q, στο δίκτυο της WIND. Σημαντικός αριθμός αναμένεται να ταυτοποιήσει και αυτήν την εβδομάδα.

Η προσέλευση των χρηστών κατά τις τελευταίες δύο μέρες της προθεσμίας (29&30/7) στα καταστήματα WIND αλλά και σε περισσότερα από 2.500 εξουσιοδοτημένα σημεία σε όλη την Ελλάδα, ήταν διπλάσια σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα ενώ και το Σάββατο έσπευσαν να ταυτοποιήσουν τα καρτοκινητά τους κάτοχοι οι οποίοι ήταν εκπρόθεσμοι και είχαν φραγεί. Για τη διευκόλυνσή τους, τα καταστήματα WIND παρέμειναν ανοιχτά ως τις 20.00 το βράδυ της 31ης Ιουλίου.

Η WIND, μετά τις 30 Ιουλίου 2010, προχώρησε σε διακοπή όλων των συνδέσεων καρτοκινητών που δεν είχαν ταυτοποιηθεί, όπως προβλέπεται από το σχετικό νόμο (Ν.3783/2009). Σημειώνεται ότι οι χρήστες καρτοκινητών που δεν έχουν ταυτοποιήσει τον αριθμό τους, τον διατηρούν για έξι ακόμη μήνες, ως τις 31/1/2011, χωρίς ωστόσο να μπορούν να πραγματοποιούν ή να δέχονται κλήσεις. Από τα «φραγμένα» καρτοκινητά είναι δυνατή μόνο η κλήση του πανευρωπαϊκού αριθμού 112 για έκτακτη ανάγκη και οι κάτοχοί τους ενημερώνονται με ηχητικό μήνυμα για τη δυνατότητα ταυτοποίησης και άμεσης επαναφοράς του αριθμού τους.

Σημαντικός αριθμός συνδρομητών αναμένεται να ταυτοποιήσει τον αριθμό του και αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τα καταστήματα WIND και τα σημεία ταυτοποίησης. Η ενεργοποίηση των φραγμένων καρτοκινητών WIND F2G, WIND καρτοκινητή και Q γίνεται απλά και άμεσα καθώς ισχύει η ίδια διαδικασία που είχε εφαρμοστεί και για την εμπρόθεσμη ταυτοποίηση. Το μόνο που χρειάζεται είναι ο χρήστης να έχει μαζί του την ταυτότητα ή το διαβατήριό του και την κάρτα SIM.

Οι χρήστες μπορούν να προσέλθουν στα 400 καταστήματα WIND, στο δίκτυο των 851 καταστημάτων ΕΛΤΑ καθώς και σε άλλα 1.000 εναλλακτικά σημεία (όπως κέντρα τύπου, καταστήματα ψιλικών και περίπτερα) με σχετική σήμανση, σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου έστω και εκ των υστέρων να ταυτοποιήσουν και να ενεργοποιήσουν ξανά το καρτοκινητό τους. Επιπλέον, σημεία ταυτοποίησης για τους κατόχους καρτοκινητών WIND παραμένουν και όλα τα καταστήματα των Media Markt, Saturn, Κωτσόβολος, Space Hellas και Sanyocom.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδικασία ταυτοποίησης, καθώς και η λίστα των εξουσιοδοτημένων σημείων είναι διαθέσιμες στο www.wind.com.gr.


Βασικές ερωτήσεις – απαντήσεις για την ταυτοποίηση

1. Γιατί το καρτοκινητό μου έχει φραγεί;
Βάσει του νόμου Ν.3783/2009 η προθεσμία ταυτοποίησης των καρτοκινητών ίσχυε μέχρι και 30/7/10. Όσα καρτοκινητά δεν έχουν δηλωθεί, έχουν από τις 31/7/10 διακοπεί και οι συνδρομητές δεν θα μπορούν να λαμβάνουν και να πραγματοποιούν κλήσεις, να στέλνουν SMS ή να κάνουν χρήση άλλων υπηρεσιών.
Θα πρέπει οι κάτοχοι να ταυτοποιηθούν άμεσα και ως τις 31/1/2011 το αργότερο, στα καταστήματα WIND και σε όλα τα εξουσιοδοτημένα σημεία ταυτοποίησης για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν πάλι το κινητό τους.

2. Έχω υπόλοιπο χρόνο ομιλίας αλλά δεν πρόλαβα να ταυτοποιήσω το καρτοκινητό μου. Θα τον χάσω;
Εφόσον ταυτοποιήσετε το καρτοκινητό σας ως τις 31/1/2011 ή μέσα σε 12 μήνες από την τελευταία ανανέωση χρόνου ομιλίας, η σύνδεσή σας ενεργοποιείται ξανά χωρίς να χαθεί το τo υπόλοιπό σας.

3. Εάν o συνδρομητής έχει αγοράσει πακέτα δωρεάν χρόνου ομιλίας, μηνυμάτων, mobile internet χάνονται κατά τη διάρκεια της φραγής ή θα ισχύουν έστω και τυπικά μέχρι την ημερομηνία λήξης τους;
Τα πακέτα θα ισχύουν κανονικά μέχρι την ημερομηνία λήξης τους. Όσο όμως ο συνδρομητής είναι φραγμένος δεν θα μπορεί να τα χρησιμοποιεί.

4. Μπορεί να γίνει ταυτοποίηση μέσω εξουσιοδότησης;
Ναι, αλλά θα πρέπει η ο εξουσιοδοτούμενος να προσκομίσει την Υπεύθυνη Δήλωση ταυτοποίησης, υπογεγραμμένη από τον εξουσιοδοτούντα, επικυρωμένο αντίγραφο δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου του εξουσιοδοτούντος, τη SIM κάρτα που θα ταυτοποιηθεί, έγγραφο εξουσιοδότησης στο οποίο να αναφέρεται ότι ο εξουσιοδοτών εξουσιοδοτεί το πρόσωπο που θα υποβάλλει την υπεύθυνη δήλωση για την εν λόγω ενέργεια και ο εξουσιοδοτούμενος θα πρέπει να φέρει μαζί του την ταυτότητα ή το διαβατήριό του προκειμένου για τη διενέργεια της ταυτοπροσωπίας.

5. Μπορώ να μεταβιβάσω το καρτοκινητό μου κατά την περίοδο φραγής;
Η μεταβίβαση γίνεται αφού ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση.

6. Πως μπορούν οι συνδρομητές οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό να ταυτοποιηθούν;
Οι συνδρομητές που δεν έχουν προβεί σε ταυτοποίηση, δεν θα μπορούν να ταυτοποιηθούν κατά την παραμονή τους στο εξωτερικό.



Πηγή: Wind

Samsung: Ανακοινώνει μια νέα σειρά σκληρών δίσκων 1.5 και 2 ΤΒ


Η Samsung Electronics ανακοίνωσε σήμερα μια νέα σειρά σκληρών δίσκων. Η νέα αυτή σειρά ακούει στο όνομα EcoGreen και αποτελείται από δίσκους χωρητικότητας 1.5 και 2 ΤΒ. Οι δίσκοι αυτοί διαθέτουν τρία platters των 667 GB και έχουν 23% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας σε standby σε σχέση με τους προκατόχους τους (F3EG).Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση Όνομα: samsungecogreenf42tbhdd01-575x527.jpg Εμφανίσεις: 12 Μέγεθος: 58,6 KB

Οι νέοι σκληροί δίσκοι έχουν συνδεσιμότητα SATA 3.0 Gbps, 32MB μνήμης buffer και κάνουν χρήση των τεχνολογιών Native Command Queuing, SilentSeek και NoiseGuard για αθόρυβη λειτουργία.

"Oι Επαγγελματίες Πολυμέσων, οι gamers καθώς και οι οικιακοί χρήστες υπολογιστών συνεχίζουν να ζητούν αυξημένες χωρητικότητες για video, μουσική, φωτογραφίες και άλλα προσωπικά δεδομένα που αποθηκεύουν ή αρχειοθετούν", δήλωσε ο I.C. Park, αντιπρόεδρος της Storage Sales, Semiconductor Business, Samsung Electronics. "H σειρά F4EG δίνει όλα τα πλεονεκτήματα ενός drive χαμηλής κατανάλωσης, ενώ παράλληλα έχει πολύ υψηλή απόδοση και είναι φιλικό προς το περιβάλλον".

Και οι δύο σκληροί δίσκοι θα είναι διαθέσιμοι τον Σεπτέμβριο στην τιμή των 119,99 δολαρίων.

Ακόμα μεγαλύτερα videos στο YouTube


Οι υπεύθυνοι του YouTube έχουν αυξήσει επανειλημμένως το όριο για τον μέγιστο επιτρεπόμενο όγκο αρχείου που ανεβαίνει στην υπηρεσία. Οι αυξήσεις αυτές κρίθηκαν αναγκαίες προκειμένου να μπορεί ο καθένας να ανεβάζει videos υψηλής ανάλυσης, τα οποία ως γνωστόν έχουν τεράστιο όγκο δεδομένων. Ωστόσο, το μεγάλο παράπονο πολλών χρηστών ήταν πάντα η ανώτατη διάρκεια των 10 λεπτών για κάθε video.



Τα παράπονα εισακούστηκαν και το YouTube δέχεται πλέον videos μεγαλύτερης διάρκειας. Το όριο ανεβαίνει από τα 10 λεπτά στα 15, μια αύξηση που δεν είναι εντυπωσιακή, είναι όμως ένα πρώτο βήμα για περαιτέρω αυξήσεις στο μέλλον.



Για να γιορτάσει το γεγονός, η εταιρεία καλεί τους χρήστες να γυρίσουν ένα δεκαπεντάλεπτο με tag yt15minutes σχετικά με τους εαυτούς τους και να το ανεβάσουν στο YouTube μέχρι τις 4 Αυγούστου. Μια επιτροπή θα επιλέξει τα καλύτερα videos και θα τα ανεβάσει στην αρχική σελίδα.

Φθηνότερη επικοινωνία προς το εξωτερικό με χρονοκάρτα ΟΤΕ


Με μια νέα προσφορά της ΟΤΕ Χρονοκάρτα, της κάρτας προπληρωμένου χρόνου ομιλίας, ο ΟΤΕ μειώνει τις τιμές των κλήσεων προς το εξωτερικό.

Η ΟΤΕ Χρονοκάρτα σας δίνει τη δυνατότητα να μιλάτε οικονομικά όλη την ημέρα με τους δημοφιλέστερους προορισμούς σε Δυτική Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά & Αυστραλία και με 29 χώρες σε Ανατολική Ευρώπη, Ασία και Αφρική[1]. Τώρα με 6 ευρώ μπορείτε να μιλάτε:

- έως και 290 λεπτά για κλήσεις προς σταθερά τηλέφωνα σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Αυστραλία και Κύπρο, καθώς και προς σταθερά και κινητά τηλέφωνα σε Η.Π.Α. και Καναδά και
- έως και 318 λεπτά για κλήσεις προς κινητά τηλέφωνα σε Ινδία.

Η παραπάνω προσφορά ισχύει για όλες τις αξίες καρτών της ΟΤΕ Χρονοκάρτα, δηλ. 6 ευρώ, 13 ευρώ και 25 ευρώ, που περιλαμβάνουν αντίστοιχα 0,36 ευρώ, 2,5 ευρώ και 5,5 ευρώ επιπλέον δωρεάν χρόνο ομιλίας.

Η ΟΤΕ Χρονοκάρτα είναι η κάρτα προπληρωμένου χρόνου του ΟΤΕ, με την οποία μπορείτε από οποιαδήποτε σταθερή τονική τηλεφωνική συσκευή, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, να πραγματοποιείτε αστικές, υπεραστικές, διεθνείς και προς κινητά κλήσεις, χωρίς να επιβαρύνετε τον λογαριασμό του τηλεφώνου από το οποίο γίνεται η κλήση. Το κόστος κάθε συνδιάλεξης που πραγματοποιείτε, αφαιρείται αυτόματα από το διαθέσιμο ποσό της κάρτας σας.

Home Theater Immersive Sound απο την Philips


Για όσους θέλουν να απολαμβάνουν όλους τους ήχους και την αίσθηση του κινηματογράφου, το νέο home theater Immersive Sound με 360Sound της Philips σας προσφέρει την αυθεντική κινηματογραφική εμπειρία στο σπίτι. Συμπληρώνοντας την αίσθηση και τις εντυπώσεις της επίπεδης τηλεόρασής σας, η σειρά Philips 360Sound σας εξασφαλίζει την ίδια μαγευτική αίσθηση που συνήθως έχετε μόνο στον κινηματογράφο. Επομένως, τώρα μπορείτε να μεταμορφώσετε το σαλόνι σας στον απόλυτο χώρο ψυχαγωγίας και να ξεχάσετε τον κόσμο γύρω σας, όπως θα συνέβαινε στον κινηματογράφο.

Βασιζόμενα σε χρόνια έρευνας και καινοτομιών, τα ηχεία 360Sound της Philips έχουν σχεδιαστεί με οδηγούς ήχου μοναδικής τοποθέτησης, οι οποίοι γεμίζουν ολόκληρο το χώρο σας με ήχο surround σαν να καθόσασταν στην πρώτη σειρά του κινηματογράφου. Κάθε δορυφορικό ηχείο της ναυαρχίδας της σειράς 360Sound έχει τρία ηχεία: ένα με κατεύθυνση προς τα εμπρός και δύο προς το πλάι. Χάρη στον 'τριπολικό' συνδυασμό, φτάνει σε εσάς ήχος από διαφορετικές γωνίες, ανεξάρτητα από τη θέση σας στο χώρο. Όλη αυτή η μαγευτική ηχητική ισχύς έρχεται από ένα διακριτικό, αλλά ταυτόχρονα στιλάτο σχήμα, το οποίο αναμφίβολα συμβάλλει στην αισθητική του χώρου σας και ταιριάζει απόλυτα με τα σχεδιαστικά στοιχεία της σειράς τηλεοράσεων Philips 9000, για την οποία μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα μόνο τηλεχειριστήριο που συνδυάζει το χειρισμό τόσο της τηλεόρασης Philips όσο και του HTS9520.

Το Immersive Sound home theater με 360Sound της Philips αναπαράγει τους αγαπημένους σας δίσκους Blu-ray και DVD, όπως και τη μουσική και τα βίντεο που είναι αποθηκευμένα σε φορητές συσκευές, όπως το MP3 player σας. Μπορείτε επίσης να απολαμβάνετε ασύρματα online περιεχόμενο με τον προσαρμογέα Wi-Fi USB, ή απλά να 'χαθείτε' στην ατελείωτη επιλογή άλλων online υπηρεσιών με την ενσωματωμένη υπηρεσία Net TV.

Η δυνατότητα Easy Unpack Experience κάνει ευκολότερη από ποτέ την αποσυσκευασία του HTS9520 με 360Sound – χωρίς να σηκώνετε μεγάλο βάρος – ώστε να μπορείτε να αρχίσετε να το απολαμβάνετε αμέσως, ενώ το ηλεκτρονικό εγχειρίδιο χρήσης κάνει παιχνιδάκι τη γνωριμία σας με το Philips HTS9520. Το HTS9520 είναι επίσης ενεργειακά αποδοτικό με χαμηλή ισχύ στο stand-by μικρότερη από 0,3W, χρήση φυτικών μελανιών και υλικών συσκευασίας από 100% ανακυκλωμένο χαρτοπολτό.

Για μια πραγματικά μαγευτική εμπειρία ψυχαγωγίας, το Immersive Sound home theater με 360Sound της Philips παράγει αυθεντικό κινηματογραφικό ήχο και ατμόσφαιρα στην άνεση του σπιτιού σας.

Απόλυτη εμπειρία ακρόασης
Η τεχνολογία 360Sound γεμίζει το χώρο σας με ήχο από όλες τις γωνίες
DTS-HD και Dolby TrueHD για surround ήχο υψηλής πιστότητας
Σχεδιασμένο ώστε να ομορφαίνει τον χώρο σας
Μοντέρνα και συμπαγή ηχεία
Εξελιγμένη σχεδίαση με φινίρισμα αλουμινίου υψηλής ποιότητας
Συνδέστε και απολαύστε ψυχαγωγία
DLNA Network Link για να απολαμβάνετε μουσική & βίντεο από τον Η/Υ Net TV για δημοφιλείς online υπηρεσίες στην τηλεόρασή σας

Υδρόψυκτες μνήμες από την Kingston


Ακόμα και στον κόσμο των υπερχρονισμένων PC, οι υδρόψυκτες μνήμες ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής, μην το πείτε όμως στην Kingston, γιατί η εταιρεία μόλις άρχισε την πώληση των κορυφαίων της μνημών DDR3 όπου η ψύξη επιτυγχάνεται με νερό.


Αντίθετα από την OCZ, που στην σειρά μνημών flex χρησιμοποιεί και πτερύγια αλουμινίου για ψύξη, οι νέες Kingston Hyper H20 ψύχονται καθαρά με ένα λεπτό σωλήνα που το διαπερνά νερό. Αυτό σημαίνει ότι η ονομαστική ταχύτητα των 2,000ΜΗz (ή 2,133ΜHz) μπορεί να ανεβεί ανάλογα με το πόσο καλό είναι το σύστημα ψύξης που διαθέτετε. Τα χαρακτηριστικά χρονισμού είναι CL9-11-9-27 στα 1.65Volt.

Αν και ακόμα δεν είναι διαθέσιμη η έκδοση στα 2.4GHz, μπορείτε να προμηθευτείτε την τωρινή έκδοση σε μορφή dual-channel (4GB) ή triple-channel (6GB) με τιμές που ξεκινούν από τα $157 και $235 αντίστοιχα, και αν το σύστημα ψύξης τελικά γνωρίσει επιτυχία, φανταζόμαστε θα το δείτε να πωλείται και χωριστά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...