Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Πιλοτικό δίκτυο ευρυζωνικών υπηρεσιών 4ης γενιάς (LTE) ετοιμάζει η COSMOTE


Πιλοτικό ευρυζωνικό δίκτυο τεχνολογίας LTE (Long Term Evolution), η οποία αποτελεί προπομπό των δικτύων κινητής τηλεφωνίας 4ης γενιάς, είναι έτοιμη να εγκαταστήσει η Cosmote. Ήδη, έχει υποβληθεί η αίτηση στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ώστε να της δοθεί η σχετική άδεια.

Τα δίκτυα 4ης γενιάς θα ξεκινήσουν πιλοτικά να εκπέμπουν από το Μαρούσι και το Χαλάνδρι, περιοχές που βρίσκονται κοντά στην βάση των τεχνικών υπηρεσιών της εταιρίας. Τα νέα αυτά LTE δικτυα, επιτρέπουν ταχύτητες 100 Mbps για τη λήψη δεδομένων (downlink) και 45 Mbps για την αποστολή (uplink).
Αυτές είναι ταχύτητες που μπορούν να συγκριθούν άμεσα μόνο με ταχύτητες των δικτύων οπτικών ινών.

Η Cosmote πιστεύει ότι θα έχουμε νέες και ταχύτατες υπηρεσίες, όπως High Definition streaming και High Definition video-conferencing. Η αποστολή αρχείων και το browsing θα είναι πλέων παιχνιδάκι. Χαρακτηριστικό είναι πως κατά μέσο όρο οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάσουν μια HD ταινία σε 2-3 λεπτά.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των δικτύων LTE είναι η δυνατότητά τους να λειτουργούν σε πολλές ζώνες συχνοτήτων, προσφέροντας ποιοτική κάλυψη με βέλτιστο κόστος και σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, συνεισφέροντας σημαντικά στην ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας.
πηγη:
cosmote.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...