Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2010

Wind: Oλοκλήρωση της διαδικασίας ταυτοποίησης των καρτοκινητών τηλεφώνων


Δελτίο Τύπου: Με ποσοστό ταυτοποίησης που άγγιξε το 95% της βάσης ενεργών χρηστών καρτοκινητής ολοκληρώθηκε το Σάββατο η διαδικασία ταυτοποίησης των καρτοκινητών F2G, WIND καρτοκινητή και Q, στο δίκτυο της WIND. Σημαντικός αριθμός αναμένεται να ταυτοποιήσει και αυτήν την εβδομάδα.

Η προσέλευση των χρηστών κατά τις τελευταίες δύο μέρες της προθεσμίας (29&30/7) στα καταστήματα WIND αλλά και σε περισσότερα από 2.500 εξουσιοδοτημένα σημεία σε όλη την Ελλάδα, ήταν διπλάσια σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα ενώ και το Σάββατο έσπευσαν να ταυτοποιήσουν τα καρτοκινητά τους κάτοχοι οι οποίοι ήταν εκπρόθεσμοι και είχαν φραγεί. Για τη διευκόλυνσή τους, τα καταστήματα WIND παρέμειναν ανοιχτά ως τις 20.00 το βράδυ της 31ης Ιουλίου.

Η WIND, μετά τις 30 Ιουλίου 2010, προχώρησε σε διακοπή όλων των συνδέσεων καρτοκινητών που δεν είχαν ταυτοποιηθεί, όπως προβλέπεται από το σχετικό νόμο (Ν.3783/2009). Σημειώνεται ότι οι χρήστες καρτοκινητών που δεν έχουν ταυτοποιήσει τον αριθμό τους, τον διατηρούν για έξι ακόμη μήνες, ως τις 31/1/2011, χωρίς ωστόσο να μπορούν να πραγματοποιούν ή να δέχονται κλήσεις. Από τα «φραγμένα» καρτοκινητά είναι δυνατή μόνο η κλήση του πανευρωπαϊκού αριθμού 112 για έκτακτη ανάγκη και οι κάτοχοί τους ενημερώνονται με ηχητικό μήνυμα για τη δυνατότητα ταυτοποίησης και άμεσης επαναφοράς του αριθμού τους.

Σημαντικός αριθμός συνδρομητών αναμένεται να ταυτοποιήσει τον αριθμό του και αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τα καταστήματα WIND και τα σημεία ταυτοποίησης. Η ενεργοποίηση των φραγμένων καρτοκινητών WIND F2G, WIND καρτοκινητή και Q γίνεται απλά και άμεσα καθώς ισχύει η ίδια διαδικασία που είχε εφαρμοστεί και για την εμπρόθεσμη ταυτοποίηση. Το μόνο που χρειάζεται είναι ο χρήστης να έχει μαζί του την ταυτότητα ή το διαβατήριό του και την κάρτα SIM.

Οι χρήστες μπορούν να προσέλθουν στα 400 καταστήματα WIND, στο δίκτυο των 851 καταστημάτων ΕΛΤΑ καθώς και σε άλλα 1.000 εναλλακτικά σημεία (όπως κέντρα τύπου, καταστήματα ψιλικών και περίπτερα) με σχετική σήμανση, σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου έστω και εκ των υστέρων να ταυτοποιήσουν και να ενεργοποιήσουν ξανά το καρτοκινητό τους. Επιπλέον, σημεία ταυτοποίησης για τους κατόχους καρτοκινητών WIND παραμένουν και όλα τα καταστήματα των Media Markt, Saturn, Κωτσόβολος, Space Hellas και Sanyocom.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδικασία ταυτοποίησης, καθώς και η λίστα των εξουσιοδοτημένων σημείων είναι διαθέσιμες στο www.wind.com.gr.


Βασικές ερωτήσεις – απαντήσεις για την ταυτοποίηση

1. Γιατί το καρτοκινητό μου έχει φραγεί;
Βάσει του νόμου Ν.3783/2009 η προθεσμία ταυτοποίησης των καρτοκινητών ίσχυε μέχρι και 30/7/10. Όσα καρτοκινητά δεν έχουν δηλωθεί, έχουν από τις 31/7/10 διακοπεί και οι συνδρομητές δεν θα μπορούν να λαμβάνουν και να πραγματοποιούν κλήσεις, να στέλνουν SMS ή να κάνουν χρήση άλλων υπηρεσιών.
Θα πρέπει οι κάτοχοι να ταυτοποιηθούν άμεσα και ως τις 31/1/2011 το αργότερο, στα καταστήματα WIND και σε όλα τα εξουσιοδοτημένα σημεία ταυτοποίησης για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν πάλι το κινητό τους.

2. Έχω υπόλοιπο χρόνο ομιλίας αλλά δεν πρόλαβα να ταυτοποιήσω το καρτοκινητό μου. Θα τον χάσω;
Εφόσον ταυτοποιήσετε το καρτοκινητό σας ως τις 31/1/2011 ή μέσα σε 12 μήνες από την τελευταία ανανέωση χρόνου ομιλίας, η σύνδεσή σας ενεργοποιείται ξανά χωρίς να χαθεί το τo υπόλοιπό σας.

3. Εάν o συνδρομητής έχει αγοράσει πακέτα δωρεάν χρόνου ομιλίας, μηνυμάτων, mobile internet χάνονται κατά τη διάρκεια της φραγής ή θα ισχύουν έστω και τυπικά μέχρι την ημερομηνία λήξης τους;
Τα πακέτα θα ισχύουν κανονικά μέχρι την ημερομηνία λήξης τους. Όσο όμως ο συνδρομητής είναι φραγμένος δεν θα μπορεί να τα χρησιμοποιεί.

4. Μπορεί να γίνει ταυτοποίηση μέσω εξουσιοδότησης;
Ναι, αλλά θα πρέπει η ο εξουσιοδοτούμενος να προσκομίσει την Υπεύθυνη Δήλωση ταυτοποίησης, υπογεγραμμένη από τον εξουσιοδοτούντα, επικυρωμένο αντίγραφο δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου του εξουσιοδοτούντος, τη SIM κάρτα που θα ταυτοποιηθεί, έγγραφο εξουσιοδότησης στο οποίο να αναφέρεται ότι ο εξουσιοδοτών εξουσιοδοτεί το πρόσωπο που θα υποβάλλει την υπεύθυνη δήλωση για την εν λόγω ενέργεια και ο εξουσιοδοτούμενος θα πρέπει να φέρει μαζί του την ταυτότητα ή το διαβατήριό του προκειμένου για τη διενέργεια της ταυτοπροσωπίας.

5. Μπορώ να μεταβιβάσω το καρτοκινητό μου κατά την περίοδο φραγής;
Η μεταβίβαση γίνεται αφού ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση.

6. Πως μπορούν οι συνδρομητές οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό να ταυτοποιηθούν;
Οι συνδρομητές που δεν έχουν προβεί σε ταυτοποίηση, δεν θα μπορούν να ταυτοποιηθούν κατά την παραμονή τους στο εξωτερικό.Πηγή: Wind

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...