Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Χάκερ "έσπασαν" το PlayStation 3


Tέσσερα χρόνια μετά από τη "γέννηση" του PlayStation 3, η ομάδα χάκερ PSJailbreak υποστηρίζει ότι κατόρθωσε να το σπάσει και μάλιστα πρόκειται να λανσάρει στην αγορά μια συσκευή που θα επιτρέπει την εκτέλεση πειρατικών παιχνιδιών και προγραμμάτων. Ειδικότερα, οι PSJailbreak ετοιμάζονται να προωθήσουν στο εμπόριο μια συσκευή που θα συνδέεται στη θύρα USB του PlayStation 3 και θα επιτρέπει την εκτέλεση πειρατικών παιχνιδιών και προγραμμάτων που δεν έχουν έγκριση της Sony.

Ο παίχτης, με το νέο USB στικάκι, θα έχει τη δυνατότητα να παίξει με το μηχάνημα κόπιες παιχνιδιών είτε στο σκληρό δίσκο του PlayStation είτε σε εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Η νομιμότητα τέτοιων προϊόντων, όπως επισημαίνεται σε άρθρο του BBC, διαφέρει από χώρα σε χώρα. Έτσι για παράδειγμα η γαλλική εταιρεία Fox-Chip ετοιμάζεται να αρχίσει τη διάθεση της συσκευής, υποστηρίζοντας ότι είναι νόμιμη στη Γαλλία.

Η συσκευή, σύμφωνα με το OzModChips.com, είναι ήδη διαθέσιμη για προπαραγγελία στην τιμή των 169,99 δολαρίων.

Η εταιρεία ασφάλειας υπολογιστών Trend Micro προειδοποίησε για ενδεχόμενα κενά ασφάλειας από τον κώδικα του PSJailbreak, καθώς φαίνεται πως απενεργοποιεί ορισμένες ρυθμίσεις του PS3.

Ένα παρόμοιο πρόγραμμα που "σπάει" το PlayStation 3 είχε παρουσιαστεί από το 19χρονο Αμερικανό χάκερ Τζορτζ Χοτζ, ο οποίος έγινε διάσημος όταν κατάφερε να «ξεκλειδώσει» το iPhone.

Ο δαιμόνιος Τζορτζ Χοτζ χρειάστηκε μόλις πέντε εβδομάδες για να τα καταφέρει, ανοίγοντας το δρόμο στους χρήστες να «τρέχουν» πειρατικά παιγνίδια στην κονσόλα τους ή λογισμικό που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι.

Ωστόσο, λίγο αργότερα, η Sony ενημέρωσε τον κώδικα firmware του PlayStation 3 έτσι ώστε να εμποδίζει το τρικ του Τζορτζ Χοτζ. .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...