Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Πλήγμα στα «πειρατικά» sites της Βουλγαρίας


Πρόκειται για την μεγαλύτερη εκστρατεία που έχει κάνει ποτέ η γειτονική χώρα ενάντια στην παράνομη διακίνηση λογισμικού. Τα sites που έκλεισαν, ήσαν τα nanoset.net, rapidadd.com, 4storing.com και afasta.com.

Όλα κατηγορούνται ότι διένειμαν παρανόμως βιβλία, κινηματογραφικές ταινίες, βιντεο-παιγνίδια, μουσική και λογισμικό, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Φωνογραφικής Βιομηχανίας (IFPI), η οποία εκπροσωπεί διεθνώς τις δισκογραφικές εταιρίες, χαιρέτισε την απόφαση και τόνισε ότι τα sites ελέγχονταν από ένα ενιαίο οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο και, πριν το κλείσιμο, είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από τις Αρχές επί μήνες.

Σύμφωνα με τη βουλγαρική αστυνομία, οι χρήστες των τεσσάρων ιστοσελίδων πλήρωναν συνολικά 5 εκατ. λέβα (γύρω στα 2,5 εκατ. ευρώ) για να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες ανταλλαγής αρχείων.

Η αστυνομία κατέσχεσε κεντρικούς υπολογιστές (servers) που περιείχαν περισσότερα από 120 terrabytes παράνομου περιεχομένου.

Η Βουλγαρική Ένωση Μουσικών Παραγωγών (ΒΑΜΡ) επίσης επαίνεσε την αστυνομική πρωτοβουλία, τονίζοντας ότι η «πειρατεία» αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για τη χώρα.

Εκπρόσωπός της δήλωσε ότι η Βουλγαρία είναι η χώρα με τα χαμηλότερα έσοδα από πωλήσεις νόμιμης μουσικής και ταινιών στην Ευρώπη, καθώς η «πειρατεία», σύμφωνα με την IFPI, αγγίζει το 100%!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...