Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Οι Anonymous δημιουργούν το δικό τους social network

Η Google έχει αφαιρέσει από τη νέα της υπηρεσία Google+ λογαριασμούς μελών των Anonymous, ο ακριβής αριθμός των οποίων δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός.

Η Google προχώρησε στο κλείσιμο ορισμένων λογαριασμών από το νεοσύστατο Google+ όπως ακριβώς έχουν κάνει και το Facebook, το Twitter, το YouTube καθώς και αρκετές κυβερνήσεις χωρών οι οποίες χρησιμοποιούν προγράμματα και εργαλεία λογοκρισίας διαδικτυακού περιεχομένου.
Λόγω λοιπόν της μαζικής τους δίωξης, οι Anonymous αποφάσισαν...

να δημιουργήσουν τη δική τους ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης:
το Anonplus, το οποίο φιλοξενείται στο anonplus.com.
Η τολμηρή αυτή κίνηση των Anonymous έγινε με σκοπό τη δικαίωση ολόκληρου του κινήματος των χακτιβιστών.

Για την ώρα η νέα ιστοσελίδα έχει απλώς ανακοινωθεί. Στο κάτω αριστερά μέρος μπορείτε να δείτε την έκδοση η οποία είναι η 0.5 Alpha, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ιστοσελίδα έχει ακόμη πολύ μέλλον μέχρι να φτάσει σε μια ολοκληρωμένη πρώτη έκδοση.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε γραπτή δήλωση του εκπρόσωπος των Anonymous: “είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης η οποία γίνεται προς όφελος των χρηστών και μόνο” και πρόσθεσε “έχουμε υποφέρει όλοι μας ήδη πολλά από κακοδιαχειρίσεις κυβερνήσεων και εταιρειών λέγοντας μας πάντοτε τι είναι καλό για εμάς. Η εποχή που ήμασταν πρόβατα έχει περάσει πλέον για τα καλά στο παρελθόν.”




πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...