Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

H Mozilla ετοιμάζει λειτουργικό σύστημα στο cloud για φορητές συσκευές

H Mozilla προχώρησε σήμερα στην ανακοίνωση ενός νέου, φιλόδοξου της project με προσωρινό όνομα Boot To Gecko ή αλλιώς B2G. Στόχος του είναι να αναπτυχθεί ένα λειτουργικό σύστημα που δε θα δεσμέυεται σε μία μόνο συσκευή και θα είναι εμπνευσμένο από το Chrome OS, όπου οι προγραμματιστές αναπτύσσουν τις web εφαρμογές τους με ιδιαίτερη ευκολία και ειδικότερα, χρησιμοποιώντας HTML5.

Το Boot To Gecko θα δανειστεί αρκετές πινελιές από το Android της Google, μαζί με τον πυρήνα και τις λειτουργίες που εμφανίζει σε χαμηλό επίπεδο. Ουσιαστικά θα χρησιμοποιηθεί ο Android Kernel για την εκκίνηση των φορητών συσκευών. Σύμφωνα με αναφορές στο Internet, το B2G θα είναι επίσης συμβατό και με τις εφαρμογές του Android.

Όπως αναφέρει ο Andreas Gal ένας από τους συμμετέχοντες στο project, το νέο λειτουργικό σύστημα θα ...

στραφεί εξ ολοκλήρου σε φιλοσοφία ανοιχτού κώδικα και οι web εφαρμογές που θα αναπτυχθούν θα εκμεταλλεύονται στο μέγιστο τις δυνατότητες των συσκευών. Θα δοθεί μάλιστα ιδιαίτερη προσοχή ώστε να υπάρχει συμβατότητα σχεδόν με οποιονδήποτε browser και όχι μόνο στον Firefox που αποτελεί προϊόν της Mozilla.

Η ανάπτυξη του B2G βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και ο μόνος λόγος για τον οποίο ανακοινώθηκε τόσο νωρίς είναι για τη μεγαλύτερη υποστήριξή του από τους προγραμματιστές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...