Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Πουλήθηκε τελικά το MySpace

Τελικά, η οργιάζουσα φημολογία των τελευταίων ημερών είχε βάση. Το MySpace αλλάζει χέρια, με τη News Corporation να μεταβιβάζει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών στην εταιρεία Specific Media, έναντι ενός ποσού που δεν περιποιεί τιμή στην ιστορία του πασίγνωστου site...

Το ποσό της εξαγοράς δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, ωστόσο εικάζεται ότι κινείται στην περιοχή των 35 εκατομμυρίων δολαρίων. Είναι σαφές ότι ο δημοσιογραφικός κολοσσός του Rupert Murdoch θέλησε να ξεφορτωθεί "όσο-όσο" το MySpace, το οποίο αγόρασε έναντι 580 εκατομμυρίων δολαρίων το 2005. Τότε, βέβαια, δεν υπήρχε το Facebook και το MySpace ήταν η απόλυτη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης. Οι καιροί, όμως, αλλάζουν και το MySpace έχασε κατά κράτος τη μάχη απέναντι στο Facebook.

Δεν ξέρουμε τι σχέδια έχει η Specific Media για το MySpace. Ενδεχομένως να είναι ικανοποιημένη με τα 35 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες το μήνα, οπότε σε αυτή την περίπτωση δε θα αλλάξουν και πολλά πράγματα. Αν, όμως, υπάρχει ήδη κάποιο στρατηγικό σχέδιο για το MySpace, τότε δεν αποκλείεται να έχουμε μια μεγάλη μεταμόρφωση μέσα στο επόμενο διάστημα.


Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...