Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Άρχισε η αποστολή των πρώτων 16πύρηνων επεξεργαστών

Η AMD ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η αποστολή των πρώτων 16πύρηνων επεξεργαστών που βλέπει η αγορά των x86 CPUs. Οι OEMs και οι λιανοπωλητές έχουν ήδη αρχίσει να παραλαμβάνουν τους Opteron 6200 και η διάθεσή τους αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

Πρόκειται για επεξεργαστές με την κωδική ονομασία Interlagos και απευθύνονται στην αγορά των servers. Ο 16πύρηνος επεξεργαστής της AMD έχει ...

οκτώ Bulldozer modules, με το κάθε module να φιλοξενεί δύο ανεξάρτητους πυρήνες, αλλά μόνο μία FPU και κοινές μονάδες fetch/decode/execute. Οι Opteron 6200 είναι συμβατοί με το socket G34.

Πληροφορίες λένε ότι έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από κατασκευαστές υπερυπολογιστών για τους νέους 16πύρηνους επεξεργαστές. Δεδομένου, μάλιστα, ότι η πλατφόρμα Knights Ferry της Intel καταφθάνει μέσα στο 2012, η AMD έχει κάποιους μήνες μπροστά της για να εκμεταλλευτεί ανενόχλητη τις δυνατότητες των Interlagos.

Όσο για τις desktop εκδόσεις των Bulldozer, εδώ η AMD εξακολουθεί να τηρεί σιγή ιχθύος. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες φήμες, η εταιρεία προσπαθεί να φέρει τις συχνότητες λειτουργίας σε επίπεδα ανταγωνιστικά με τους Core i7 της Intel, όμως φαίνεται να αντιμετωπίζει κάποιες δυσκολίες.






Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...