Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Η HTC κατέθεσε μήνυση κατά της Apple

Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, η Apple είναι αυτή που καταθέτει μηνύσεις κατά διαφόρων εταιρειών, κατηγορώντας τες για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Δε λείπουν, όμως, και οι περιπτώσεις στις οποίες η Apple κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Η HTC κατέθεσε μήνυση κατά της Apple σε δικαστήριο του Delaware, κατηγορώντας την ότι έκλεψε εννέα πατέντες που της ανήκουν και οι οποίες σχετίζονται με τη λειτουργία των κινητών τηλεφώνων. Υπάρχει, όμως, ένα ενδιαφέρον παρασκήνιο στην ιστορία αυτή...

Η HTC αγόρασε τις πατέντες αυτές λίγες ημέρες πριν από τη Google. Πρόκειται για τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν αρχικά από τη Motorola, την Palm και άλλες εταιρείες. Οι πατέντες αυτές πέρασαν στη Google, η οποία με τις σειρά της τις πούλησε μια βδομάδα πριν στην HTC.

Κάποιοι θα πουν ότι πίσω από τη μήνυση αυτή βρίσκεται η Google, η οποία βάζει μπροστά την HTC για να μην εμφανιστεί ως αντίδικος της Apple. Το σίγουρο είναι ότι οι κατά τόπους δικαστικές αρχές έχουν πολλή δουλειά τώρα τελευταία με την Apple.







Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...