Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Έρχεται η πρώτη BMW με φώτα laser

Η BMW i8 είναι ένα concept car της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, το οποίο φέρνει μια ενδιαφέρουσα καινοτομία σε ένα σημείο που ελάχιστοι προσέχουν. Τα φώτα LED είναι ήδη ξεπερασμένα σύμφωνα με τους Γερμανούς και σειρά έχουν τα laser.

Σύμφωνα με τους μηχανικούς της BMW, τα laser ...

καταναλώνουν τη μισή ενέργεια από τα LED, όμως είναι 1000 φορές ισχυρότερα. Ακόγοντας την ιδέα για "φώτα laser", το μυαλό μας πήγε σε αυτά τα laser pointer που μπορούν να προκαλέσουν ζημιά αν η ακτίνα πέσει πάνω στο μάτι. Οι άνθρωποι της BMW, όμως, είναι απόλυτα καθησυχαστικοί κι αυτό γιατί η ακτίνα βγαίνει επεξεργασμένη στο χώρο. Το μπλε laser που μπορεί όντως να κάνει ζημιά στο μάτι μετατρέπεται σε ένα λευκό φως που δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του laser είναι ότι ο μηχανισμός που το εκπέμπει είναι πολύ μικρός σε μέγεθος. Έτσι, είναι εφικτό να τοποθετηθούν τα φώτα αυτά οπουδήποτε στο αυτοκίνητο χωρίς να πιάνουν χώρο. Η BMW δεν έχει πειραματιστεί ακόμα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά υποθέτουμε ότι κάποια στιγμή θα το κάνει, δοκιμάζοντας παράλληλα νέα design για το αυτοκίνητο του μέλλοντος.















πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...