Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Κάποιοι θα έχουν ευρυζωνικό διαδίκτυο στο 1Gbps

Οι κάτοικοι της Silicon Valley θα πάρουν μία πρώτη γεύση του, πειραματικού προς το παρόν, ευρυζωνικoύ δικτύου της Google του 1Gbps, το οποίο θα επιτρέπει ταχύτητες «κατεβάσματος» μέχρι 100 φορές γρηγορότερων από τις συνήθεις.

Οι ταχύτητες σε δίκτυο μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 300Mbps με ταχύτητα μεταφορτόσεως στα 150Mbps, και θεωρούνται οι γρηγορότερες ταχύτητες που μπορεί να «βιώσει» ένας χρήστης στο σπίτι του.

Η υπηρεσία στο Palo Alto, της Καλιφόρνιας, έδρα του πανεπιστημίου του Stanford,που είναι ενεργή εδώ και ένα μήνα, αποτελείται από ένα νέο ...

δίκτυο οπτικών ινών που οδηγούν σε κατοικίες και έχει αντικαταστήσει τα πεπαλαιωμένα χάλκινα καλώδια των τηλεφωνικών συνδέσεων.

Στο συγκεκριμένο δίκτυο, έχουν συνδεθεί περίπου 850 «επίλεκτες» κατοικίες, κυρίως επιστημόνων και καθηγητών του πανεπιστημίου, ώστε να δοκιμασθεί η νέα αυτή προσπάθεια. Για τον πρώτο χρόνο, που θα είναι και ο δοκιμαστικός, η υπηρεσία αυτή θα είναι δωρεάν.

Το δίκτυο αυτό που πρακτικά συνδέει το κάθε νοικοκυριό με οπτική ίνα, στο Stanford, καθώς και ένα ακόμα μεγαλύτερο που κατασκευάζεται στην πόλη του Κάνσας, θα αποτελέσουν τα πιλοτικά εκείνα δίκτυα που στο μέλλον θα μας προσφέρουν υπερταχύτητες ευρυζωνικές υπηρεσίες.

Η Google, εάν όλα αποβούν θετικά, προσβλέπει σε αναμεταδόσεις υψηλής ποιότητας όσον αφορά τα ψυχαγωγικά μέσα, αλλά το σημαντικότερο θα είναι η επανάσταση που θα επιφέρει στον απομακρυσμένο έλεγχο διαφόρων συσκευών, ειδικότερα σε αυτές που χρησιμοποιούνται σε ιατρικές εφαρμογές.

Η Εθνική Επιτροπή Επικοινωνιών δήλωσε ότι στόχος της είναι η επέκταση ταχύτερων συνδέσεων στο διαδίκτυο σε κάθε αμερικανικό σπίτι, προσφέροντας ταχύτητες 100Mbps σε περισσότερους από 100 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το 2020.




πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...