Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Η Apple κατηγορήθηκε για πορνογραφία στην Κίνα

Μερικοί άνθρωποι στην Κίνα θεωρούν ότι η Apple προμοτάρει την πορνογραφία...
Την εποχή που οι χρήστες ενδιαφέρονται για... το hardware και το software, οι Κινέζοι φαίνεται ότι ενδιαφέρονται και για το περιεχόμενο και τις διαφημίσεις.

Απ' ότι φαίνεται ένας άντρας τηλεφώνησε στον Εθνικό Ραδιοφωνικό Σταθμό και παραπονέθηκε για «σεξουαλικό υλικό» που περιείχε μια εφαρμογή που κατέβασε.

Η εφαρμογή με τον προκλητικό τίτλο ...

«18 novels in the Ming and Qing prohibited», περιλάμβανε περιεχόμενο το οποίο θα αναστάτωνε την οικογένεια του, και για αυτό έψαχνε να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει σε μεταφρασμένη έκδοση.

Ο Li Qiang, καθηγητής στην Κινεζική Ακαδημία Επιστημών, είπε στο ραδιόφωνο ότι το προσβλητικό περιεχόμενο αποτελεί έγκλημα σύμφωνα με την δικαστική οδηγία για τον περιορισμό της πορνογραφίας στην Κίνα το 2010, κατηγορώντας την Apple εμμέσως πλην σαφώς.

Εκπρόσωπος της Apple από την άλλη μεριά δήλωσε ότι η εφαρμογή είχε επισημανθεί πως είναι κατάλληλη για ενήλικες άνω των 17 ετών, ενώ συνέχισε πως σε μια χώρα που υπάρχει μηδενική αποδοχή απέναντι στα πορνογραφικά υλικά, δεν είναι δυνατό να αποδεχτεί καμία αξιολόγηση.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...