Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Ντεμπούτο για τα εργαλεία επεξεργασίας στα videos του YouTube

Η Google αποφάσισε (επιτέλους!) να προσθέσει στο YouTube ένα χαρακτηριστικό που ανέμεναν εδώ και πολύ καιρό αρκετοί χρήστες που ανεβάζουν videos στη διάσημη υπηρεσία video hosting. Τα εργαλεία επεξεργασίας του οπτικοακουστικού υλικού είναι πλέον γεγονός.

Από εδώ και μπρος, οι χρήστες θα μπορούν να...

επεξεργάζονται τα videos που έχουν ήδη ανεβάσει στο YouTube. Τα εργαλεία προσφέρουν βασικές λειτουργίες και όχι πράγματα που βρίσκει κανείς σε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα επεξεργασίας video. Μεταξύ άλλων, ο χρήστης μπορεί να αλλάξει την ένταση και τη θερμοκρασία των χρωμάτων, να αυξήσει ή να μειώσει τη φωτεινότητα, να μετατρέψει το video σε απρόμαυρο, να δώσε έναν τόνο sepia κλπ.

Μετά την επεξεργασία, το video αποθηκεύει τις νέες ρυθμίσεις και διατηρεί το URL που είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή. Υπάρχουν, όμως, και εξαιρέσεις. Αν ο χρήστης ανεβάσει υλικό που αποδεδειγμένα ανήκει σε κάποιον τρίτο (π.χ. το trailer ενός επερχόμενου game), το επεξεργασμένο video θα αποθηκευτεί σε νέο URL. Ομοίως, αν ένα video έχει πάνω από 1000 views και δεχτεί επεξεργασία από τον uploader, το νέο video παίρνει και σε αυτή την περίπτωση καινούριο URL.







Πηγή:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...