Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Ξανά online το wikileaks.org

Ο ιστότοπος WikiLeaks ανακοίνωσε ότι είναι εκ νέου προσβάσιμος με ανακοίνωσή του την Τετάρτη, εννέα μήνες αφότου η πρόσβαση σε αυτόν άρχισε να παρεμποδίζεται εν μέσω του σάλου που ξέσπασε λόγω της απόφασης της συντακτικής του ομάδας να δημοσιοποιήσει διπλωματικά τηλεγραφήματα των ΗΠΑ.

Η ομάδα ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι το...

κύριο url της wikileaks.org λειτουργεί εκ νέου κανονικά. Η αμερικανική διαδικτυακή εταιρία everyDNS.net είχε πάψει να εξυπηρετεί την διεύθυνση αυτή τον Δεκέμβριο, με το επιχείρημα ότι η ιστοσελίδα δεχόταν μαζικές επιθέσεις αφότου άρχισε να δημοσιοποιεί τα τηλεγραφήματα, αρκετά εκ των οποίων περιείχαν διπλωματικά επιζήμιες τοποθετήσεις στελεχών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για ξένους ηγέτες, μεταξύ άλλων.

Η κίνηση είχε προκαλέσει ένα κύμα συμπάθειας για τον WikiLeaks, ο οποίος σύντομα φιλοξενήθηκε σε μια ελβετική διεύθυνση, τη wikileaks.ch, ενώ πάνω από 1.000 υποστηρικτές του διέθεσαν αποθηκευτικό χώρο σε δικούς τους servers.

Η αμερικανική εταιρία Dynadot είναι ο νέος καταχωρητής της διεύθυνσης wikileaks.org. Δεν είναι η πρώτη φορά που υποστηρίζει την ιστοσελίδα.





πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...