Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Βροχή τα στοιχήματα για το σημείο που θα συντριβεί ο UARS

Βροχή τα διαδικτυακά στοιχήματα για το σημείο στο οποίο θα συντριβούν τα θραύσματα του αμερικανικού ερευνητικού δορυφόρου UARS, ο οποίος ετοιμάζεται να πέσει στη Γη Παρασκευή βράδυ ή Σάββατο ξημερώματα.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της NASA, ο δορυφόρος, μήκους 11 μέτρων και βάρους 6 τόνων, τη συγκεκριμένη «χρονική περίοδο δεν θα περάσει πάνω από τη Βόρειο Αμερική». Πάντως στην οριοθετημένη ζώνη πτώσης περιλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Σύμφωνα με τελευταίους υπολογισμούς της NASA, θα υπάρχει μια...

πιο σαφή εικόνα για την είσοδο του δορυφόρου στην ατμόσφαιρα της Γης μέσα στο τελευταίο 12ωρο από την επιστροφή του. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το μεγαλύτερο μέρος του δορυφόρου θα καταστραφεί από την τριβή αλλά ότι 26 κομμάτια θα «επιβιώσουν». Υπάρχει απλά μια εκτίμηση ότι αυτά τα 26 μέρη του δορυφόρου θα διασκορπιστούν σε μια ακτίνα 700 χλμ.
Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι, οι πιθανότητες να υπάρξει ατύχημα, δηλαδή να χτυπήσει κάποιος από την πτώση των συντριμμιών, είναι μία στις 3.200, ποσοστό σίγουρα όχι αμελητέο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Γκάρντιαν, η NASA καλεί την κυβέρνηση χώρας στης οποίας το έδαφος πέσει εξάρτημα να μεριμνήσει για την επιστροφή του, ενώ εφιστά την προσοχή σε όποιον άνθρωπο βρει τέτοι εξάρτημα, να μην επιχειρήσει να το αγγίξει και να ειδοποιήσει την Αστυνομία.

Στην ιστοσελίδα του το αμερικανικό Fox News προσφέρει στους επισκέπτες εφαρμογή με την οποία μπορούν να παρακολουθήσουν σε πραγματικό χρόνο την πορεία του δορυφόρου.

Ιρλανδική ιστοσελίδα στοιχημάτων δίνει την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να ποντάρουν πού θα συντριβούν τα διαστημικά απόβλητα. Οι πιθανότητες ένα ή περισσότερα θραύσματα να καταλήξουν στην Ιρλανδία διαμορφώνονται στις 66 προς 1.

Σε δημοσκόπηση στην ιστοσελίδα του ABC News, στην ερώτηση «πού πιστεύετε ότι θα συντριβεί ο UARS», ένας στους δύο αναγνώστες απαντούν «στο σπίτι μου!».





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...