Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα πλατφόρμα πληρωμών από την PayPal

Μία νέα ολοκληρωμένη πλατφόρμα πληρωμών για φυσικά καταστήματα που προσφέρει βελτιωμένη εμπειρία αγορών, παρουσίασε η PayPal.
Παρ' ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια των προσεχών μηνών, η PayPal περιέγραψε ένα σύστημα που καλύπτει όλο τον κύκλο αγοράς των καταναλωτών: από προσφορές μέσω location-based υπηρεσιών, την πραγματοποίηση πληρωμών από οποιαδήποτε συσκευή (όχι μόνο το κινητό τηλέφωνο) και την παροχή μεγαλύτερης ευελιξίας στους καταναλωτές, ακόμη και μετά την πραγματοποίηση της συναλλαγής.

Το ενδιαφέρον στην υλοποίηση είναι ότι ...

τόσο οι έμποροι όσο και οι καταναλωτές δεν χρειάζεται να αλλάξουν τον εξοπλισμό τους. Για παράδειγμα η πληρωμή μπορεί να γίνει πληκτρολογώντας στο τερματικό του καταστήματος, ένα τηλεφωνικό αριθμό και ένα PIΝ, ενώ εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία κάρτα PayPal, η οποία δεν συνδέεται με κάποιο τραπεζικό λογαριασμό.

Βεβαίως, ο χρήστης θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το smartphone του για το σύνολο της διαδικασίας, από τη σάρωση του barcode ενός προϊόντος μέχρι την πληρωμή μέσω ενός mobile λογαριασμού στο PayPal. Δεν είναι πάντως απαραίτητη η υποστήριξη τεχνολογίας NFC στο smartphone, μία προσέγγιση που ακολουθούν αρκετοί άλλοι πάροχοι ανάλογων λύσεων όπως οι Google, MasterCard και Visa.

Μέσα από το σχετικό video της PayPal μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε ορισμένα από τα πράγματα που ετοιμάζει η εταιρεία.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...