Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Τα videos του YouTube αναβαθμίζονται από 2D σε 3D

Το YouTube ανακοίνωσε μια νέα υπηρεσία, η οποία αναλαμβάνει να αναβαθμίσει τα 2D videos σε 3D. Η νέα λειτουργία διατίθεται αυτή τη στιγμή ως beta. Παράλληλα, το YouTube προχωρά στην άρση το 15λεπτου περιορισμού στα videos όλων των "επαληθευμένων" χρηστών.

Η μετατροπή από 2D σε 3D γίνεται με βάση έναν ειδικό αλγόριθμο, ο οποίος ανιχνεύει κίνηση και χρώμα και τελικά δημιουργεί την αίσθηση του βάθους. Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο εντυπωσιακό όσο ένα native 3D video που τραβήχτηκε με 3D camera, ωστόσο είναι μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στις επιλογές επεξεργασίας. Να διευκρινίσουμε ότι εξακολουθούν να απαιτούνται 3D γυαλιά ή έστω μια οθόνη που μπορεί να προβάλει glasses-free 3D.

Εν τω μεταξύ, το YouTube ανακοίνωσε ότι καταργείται ο περιορισμός των 15 λεπτών για όλα τα videos που ανεβαίνουν σε verified accounts. Οποιοδήποτε λογαριασμός μπορεί να γίνει verified, αρκεί ο χρήστης να δώσει το τηλέφωνό του και να εισαγάγει στη σελίδα τον ειδικό κωδικό που θα του έρθει με SMS.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...