Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Διαρροή 1,7 εκ. κωδικών για το DiRT 3 έπειτα από γκάφα της AMD

Μπορεί να βρισκόμαστε σε μια χρονική στιγμή που οι επιθέσεις hackers είναι καθημερινό φαινόμενο, φαίνεται όμως ότι κάποιες εταιρείες δεν παίρνουν και πολύ στα σοβαρά το θέμα της ψηφιακής ασφάλειας. Η AMD έπεσε πρόσφατα θύμα της δικής της απροσεξίας.

Οι προσφορές παιχνιδιών με την αγορά μιας νέας κάρτας γραφικών είναι συνήθης τακτική των εταιρειών εδώ και πολλά χρόνια. Σε κάποια από τα προϊόντα της, η AMD προσφέρει μια άδεια χρήσης του racing game DiRT 3, με τη μορφή ενός κωδικού για την υπηρεσία Steam. Ωστόσο, τα μέτρα ασφαλείας είναι...

κάθε άλλο παρά δρακόντεια σε ορισμένους servers της AMD, όπως αποδεικνύεται από τη διαρροή 1,7 εκατομμυρίων κλειδιών στο Internet!

Το μόνο που έχει να κάνει ένας χρήστης της υπηρεσίας Steam για να κατεβάσει το παιχνίδι είναι να βάλει τον κωδικό στο σχετικό πεδίο της εφαρμογής. Πάντως, αν τύχει να βρείτε έναν τέτοιο κωδικό, καλό θα ήταν να μην τον δοκιμάσετε. Προφανώς, είναι θέμα χρόνου να αποκλειστούν τα συγκεκριμένα κλειδιά, ενώ είναι πιθανό να μπλοκαριστούν και τα Steam accounts που θα κάνουν χρήση αυτών των κωδικών.

Πηγή: Pc Magazine

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...