Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Χάος με τη συμβατότητα εφαρμογών στα Windows 8

Η πρώτη beta των Windows 8 πλησιάζει, όμως η σύγχυση για το αν θα υπάρχει συμβατότητα με τις παλαιότερες εφαρμογές καλά κρατεί. Ο λόγος, βέβαια, δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι τα Windows 8 θα τρέχουν και σε συστήματα με επεξεργαστή ARM.

Με λίγα λόγια, η αρχιτεκτονική της ARM είναι τελείως διαφορετική από την x86 που έχει αναπτύξει η Intel και χρησιμοποιεί και η AMD. Εκεί ακριβώς στηρίχτηκε η αντιπρόεδρος της Intel Renée James πριν από λίγους μήνες, όταν ...

δήλωνε ότι οι τέσσερις εκδόσεις για ARM systems που αναπτύσσει η Microsoft δε θα είναι συμβατές με τα προγράμματα που ήδη τρέχουν στα Windows 7 και σε παλαιότερες εκδόσεις. Ωστόσο, η Microsoft έσπευσε να διαψεύσει τη James, λέγοντας ότι οι αναφορές της είναι "ανακριβείς και παραπλανητικές". Δε διευκρινίστηκε, πάντως, τι από τα όσα είπε η James δεν ισχύει.

Στη συζήτηση μπαίνει τώρα και η AMD, η οποία λέει ότι οι παλιές εφαρμογές θα τρέχουν μεν στους επεξεργαστές της ARM, αφού όμως πρώτα έχουν γίνει recompiled. Παραμένει άγνωστο τι ακριβώς θα γίνει με τις εφαρμογές που θα δημιουργηθούν από εδώ και μπρος. Η AMD λέει ότι η Microsoft θα μιλήσει εκτενώς γι' αυτό το θέμα μέσα στο επόμενο διάστημα.






Πηγή

1 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...