Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν θα χρειαστεί να εκκενωθεί ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός

Η καθήλωση των ρωσικών πυραύλων Soyuz δεν θα διαρκέσει αρκετά ώστε να οδηγήσει σε εκκένωση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS): Η ρωσική υπηρεσία Διαστήματος ανακοίνωσε ότι η επόμενη επανδρωμένη αποστολή στο τροχιακό συγκρότημα θα πραγματοποιηθεί με σχετικά μικρή καθυστέρηση στις 12 Νοεμβρίου.

Μετά τον παροπλισμό των αμερικανικών διαστημικών λεωφορείων, τα Soyz είναι τα μόνα σκάφη που μπορούν να μεταφέρουν πληρώματα στο πολυεθνικό τροχιακό συγκρότημα.

Μετά τη συντριβή...

ενός μη επανδρωμένου Soyuz στις 24 Αυγούστου, οι ρωσικοί πύραυλοι καθηλώθηκαν για ελέγχους, δημιουργώντας την ανησυχία ότι ο σταθμός θα έπρεπε να εκκενωθεί για πρώτη φορά στην εικοσαετή ιστορία του.

Οι προμήθειες που υπάρχουν στο σταθμό επαρκούν για μεγάλο διάστημα, ωστόσο οι αστροναύτες που βρίσκονται ήδη εκεί δεν μπορούν να παρατείνουν την παραμονή τους για λόγους υγείας.

Το ατύχημα του Αυγούστου οδήγησε σε αναβολή της επόμενης επανδρωμένης πτήσης, καθώς το ανώτερο στάδιο του μη επανδρωμένου πύραυλου χρησιμοποιείται και στις εκτοξεύσεις πληρωμάτων.

Η επιτροπή που διερεύνησε το ατύχημα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το τρίτο στάδιο του πυραύλου τέθηκε εκτός λειτουργίας όταν ένας βουλωμένος αγωγός σταμάτησε την τροφοδοσία με καύσιμα.

Ήταν μια δύσκολη στιγμή για τον νέο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, έπειτα από την «καρατόμηση» του προκατόχου του για μια σειρά προηγούμενων αποτυχιών στις εκτοξεύσεις δορυφόρων.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...