Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Η Nokia καταργεί 3.500 θέσεις εργασίας

Η Nokia, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα ότι πρόκειται να καταργήσει 3.500 θέσεις εργασίας... που θα χαθούν κυρίως όταν θα κλείσει ένα εργοστάσιο στη Ρουμανία. Η εταιρία εκτιμά ότι 2.200 εργαζόμενοι θα επηρεαστούν από το κλείσιμο του εργοστασίου στην Κλουζ στα τέλη της χρονιάς. Η απόφαση εντάσσεται στη στρατηγική της Νόκια η παραγωγή των συσκευών της να γίνεται πιο κοντά στις κύριες αγορές της, στην Ασία.

Οι υπόλοιπες 1.300 θέσεις που καταργούνται...

ανήκουν στο εμπορικό και σε άλλα τμήματα και αφορούν εργαζόμενους στη Γερμανία, στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και στην έδρα της, τη Φινλανδία. «Πρέπει να κάνουμε επώδυνα αλλά απαραίτητα βήματα για να αναδιοργανώσουμε το εργατικό μας δυναμικό και τη λειτουργία μας», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Στέφεν Έλοπ.

Η Νόκια αποπειράται να ανακτήσει την άλλοτε κυρίαρχη θέση της στην αγορά των κινητών τηλεφώνων και νωρίτερα εφέτος συνήψε συμφωνία συνεργασίας με την εταιρία-γίγαντα του λογισμικού Microsoft για να χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Windows στις συσκευές της. Πρόκειται να αποσύρει το δικό της λειτουργικό σύστημα, το Symbian, το ποσοστό αγοράς του οποίου έχει μειωθεί.

Στο μεταξύ ανακοινώθηκε ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, ο Όλι-Πέκα Καλάσβουο, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Nokia Siemens Networks -που παράγει τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό- εγκαταλείπει την εταιρία. Τη θέση του θα αναλάβει ο Γέσπερ Όβεσεν.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...