Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Η Google καταναλώνει ρεύμα για 41 ουρανοξύστες

Πόση ενέργεια καταναλώνει η Google ώστε να λειτουργούν η μηχανή αναζήτησης στο Ιντερνετ, τα βίντεο του YouTube, οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail και οι διαφημίσεις στις ιστοσελίδες της;

Και ποιος είναι ο όγκος των αερίων του θερμοκηπίου που παράγει; Η απάντηση ήταν ένα από τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά της εταιρείας, όμως τελικά αποκαλύφθηκε από την ίδια την Google...

Ανακαλύπτουμε λοιπόν πως η Google κατανάλωσε το 2010 2,3 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες, δηλαδή όση ενέργεια είναι απαραίτητη για 207.000 κατοικίες και όσο ηλεκτρικό καταναλώνουν 41 ουρανοξύστες όπως το Εμπάιερ Στέιτ Μπίλντινγκ μέσα σε διάστημα ενός χρόνου. Μέσω του επίσημου μπλογκ του, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Ουρς Χέλτσλε αποκάλυψε ακόμη πως το 2010 η Google εξέπεμψε 1,46 εκατ. τόνους διοξειδίου του άνθρακα, όσους εκπέμπονται μέσα σ' έναν χρόνο από 70.000 ανθρώπους.

Μολονότι πρόκειται για τεράστιους αριθμούς, ο Χέλτσλε τους αναφέρει για να δείξει πως η εταιρεία του είναι από τις πιο οικολογικά υπεύθυνες του πλανήτη. «Μέσα σ' έναν μήνα, οι σέρβερ της Google χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια, ανά χρήστη, απ' όση μια λάμπα που μένει αναμμένη για τρεις ώρες» λέει.

Η ανησυχία της Google ήταν μήπως ο κόσμος θεωρήσει πως μολύνει την ατμόσφαιρα περισσότερο απ' όσο πραγματικά τη μολύνει, λέει ο Νόα Χόροβιτς του Συμβουλίου Υπεράσπισης των Φυσικών Πόρων. Η Google ορκίζεται ότι χρησιμοποιεί τη μισή από την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνουν οι κολοσσοί του πετρελαίου, της αυτοκινητοβιομηχανίας και της χαλυβουργίας και ανακοινώνει για το μέλλον όλο και πιο «πράσινες» πρωτοβουλίες.


Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...