Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Σύλληψη τριών "πειρατών" συνδρομητικών δορυφορικών υπηρεσιών

Στη σύλληψη τριών ανδρών ηλικίας 32, 35 και 37 ετών για παράνομη διανομή τηλεοπτικού συνδρομητικού σήματος μέσω διαδικτύου προχώρησε η αστυνομία στην Καρδίτσα και στη Λαμία.

Ειδικότερα, μετά από σχετική μήνυση που υπέβαλε ανώνυμη εταιρία παροχής υπηρεσιών σε ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, εκδόθηκαν διατάξεις και βουλεύματα άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών. Ακολούθησε ηλεκτρονική έρευνα, κατά την οποία...

εξακριβώθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και τα στοιχεία ταυτότητας των εμπλεκόμενων προσώπων.

Όπως διαπιστώθηκε, οι συλληφθέντες διαμοίραζαν το κωδικοποιημένο τηλεοπτικό σήμα σε 723 επιβεβαιωμένους χρήστες του διαδικτύου, που κατείχαν ειδικές συσκευές αποκωδικοποίησης.

Η οικονομική ζημία που έχει υπολογιστεί, κατ' ελάχιστη εκτίμηση της εγκαλούσας εταιρείας, κυμαίνεται στο χρηματικό ποσό των 978.000 ευρώ, μέρος των οποίων αποτελεί ζημία του Ελληνικού Δημοσίου ως ΦΠΑ και ποσοστό από υφιστάμενη Σύμβαση μεταξύ των δύο μερών.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις τοπικές Εισαγγελικές Αρχές, παραπέμφθηκαν σε τακτικούς ανακριτές και τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Παράλληλα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., για τη διερεύνηση της υπόθεσης όσον αφορά το φορολογικό σκέλος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...