how-to:Πως να σπάσετε κλειδιά ασυρμάτων δικτύων.

Θα σας δωσω το παρακατω tutorial. Εγώ άπλα το δημοσιεύω χωρίς να φέρω ευθύνη το πως θα το χρησιμοποιησετε...

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Οι δωρεάν τίτλοι για τους κατόχους 3DS και πώς θα τους προμηθευτείτε

Την Πέμπτη ανακοινώθηκε η επερχόμενη μείωση τιμής του Nintendo 3DS και η Nintendo θέλει να αποζημιώσει όσους προμηθεύτηκαν νωρίς τη φορητή κονσόλα. Το μόνο που πρέπει να κάνουν οι χρήστες για να προμηθευτούν δωρεάν 20 τίτλους, είναι να συνδεθούν μέσω wi-fi, έστω και μία φορά, στο Nintendo eShop μέχρι τις 12 Αυγούστου. Η διαδικασία θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου όπου και θα έρθει το πρώτο κύμα με 10 παιχνίδια του NES ανάμεσα στα οποία θα περιλαμβάνονται τα Super Mario Bros, The Legend of Zelda και Donkey Kong.

Προς το τέλος του χρόνου την εμφάνισή τους θα κάνουν στο Virtual Console τα υπόλοιπα 10 παιχνίδια από το Game Boy Advance, από τα οποία ξεχωρίζουν τα ... Yoshi's Island: Super Mario Advance 3, Mario Kart: Super Circuit, Metroid Fusion, WarioWare, Inc.: Minigame Mania και Mario vs. Donkey Kong.

Τα παιχνίδια της πρώτης «δεκάδας» θα μπορέσουν να τα κατεβάσουν και οι νεότεροι χρήστες της κονσόλας (επί πληρωμή φυσικά), ενώ για τη δεύτερη «δεκάδα» δεν υπάρχει κάποια σκέψη διάθεσης τους από την Nintendo στο μέλλον.



πηγη

Εκτός λειτουργίας το ραντάρ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Νέα προβλήματα με το ραντάρ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου! Το πρώτο πανελλαδικώς σε αφίξεις τσάρτερ αεροδρόμιο της χώρας ενημερώνει και πάλι ότι το πρωτεύον ραντάρ του θα εξακολουθεί να είναι εκτός λειτουργίας μέχρι και τα τέλη Αυγούστου! Κι αυτό γιατί το πρόβλημα που ξεκίνησε πριν από τέσσερις μήνες εξαιτίας μίας καμένης λάμπας, δεν έχει ακόμη επιλυθεί.

Το πρόβλημα στο ραντάρ είναι γνωστό εδώ κι αρκετό καιρό και παρά τις δεσμεύσεις της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας λύση δεν έχει ακόμη δοθεί σε ένα πρόβλημα που χρονολογείται από τις αρχές Μαΐου.

Στελέχη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας σε τοπικό επίπεδο κρούουν γι ακόμα μία φορά τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιούν ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση πριν είναι αργά, σύμφωνα με το Cretalive.

Όπως είναι γνωστό, το ραντάρ του «Νίκος Καζαντζάκης» αποτελείται από δύο συστήματα. Το πρωτεύον σύστημα και
το δευτερεύον. Το πρώτο δεν απαιτεί τη συνεργασία του αεροσκάφους καθώς στηρίζεται στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και υπάρχει σε όλα τα σύγχρονα ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Μόνο που το σύστημα αυτό είναι εκτός λειτουργίας εξαιτίας μία λάμπας thyratron αξίας λίγων χιλιάδων ευρώ, τα οποία η ΥΠΑ καθυστερεί σύμφωνα με τοπικά στελέχη της Υπηρεσίας να εγκρίνει ώστε να αντικατασταθεί.

Κάτι που θα έπρεπε να είχε κάνει από την πρώτη στιγμή κι όχι να περιμένει για να το πράξει την καλοκαιρινή περίοδο με τις εκατοντάδες αφίξεις και αναχωρήσεις σε καθημερινή βάση αεροσκαφών από το Ηράκλειο.



πηγη

Οι πρώτες ενδείξεις για τις τιμές των AMD Bulldozer

Ακόμα περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις της AMD σχετικά με τους επερχόμενους επεξεργαστές Bulldozer, φαίνεται όμως ότι το τοπίο ξεκαθαρίζει σιγά-σιγά. Μια διαρροή από το εσωτερικό της εταιρείας αποκαλύπτει την τιμή ενός Bulldozer.

Συγκεκριμένα, η AMD πρόκειται να διοργανώσει ένα διαγωνισμό για τους κατοίκους ΗΠΑ και Καναδά, με τα δώρα να περιλαμβάνουν πέντε οκταπύρηνους επεξεργαστές FX. Στις προδιαγραφές του διαγωνισμού αναφέρεται ότι η τιμή του κάθε επεξεργαστή είναι γύρω στα ...


300 δολάρια, δηλαδή κάτι παραπάνω από 200 ευρώ.

Βέβαια, οι προδιαγραφές δεν αναφέρουν για ποιο μοντέλο πρόκειται, οπότε δε μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, 200+ ευρώ για έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή νέας γενιάς είναι πολύ καλή τιμή και σίγουρα χαμηλότερη από τις αντίστοιχες προτάσεις της Intel.













Πηγή

Συνελήφθη φοιτήτρια ως μέλος των Anonymous

Μία φοιτήτρια δημοσιογραφίας από το Las Vegas της Nevada, η οποία φέρεται ως η χρήστης “No” και “MMMM”, βρίσκεται αντιμέτωπη με πιθανή κάθειρξη 15 ετών και πρόστιμο 500.000 δολαρίων, με την κατηγορία για συμμετοχή στο κίνημα των «Anonymous».
Το FBI, συνέλαβε την 20χρονη Mercedes Renee Haefer την προηγούμενη εβδομάδα αφού ...

θεωρείται ύποπτη για συμμετοχή στις επιθέσεις DDoS (Distributed Denial of Service), ενάντια στην ιστοσελίδα της PayPal. Η επίθεση, η οποία ονομάστηκε «Payback», κατάφερε να «ρίξει» τους διακομιστές των PayPal, MasterCard Worldwide, Visa, PostFinance, μεταξύ άλλων, ως αντίποινα για την αντιμετώπιση προς το WikiLeaks.

Η PayPal, πάντως, έδωσε στο FBI οκτώ διευθύνσεις IP μέσω των οποίων ανακαλύφθηκε η Haefer μετά από διαδικτυακές έρευνες του Ομοσπονδιακού τμήματος ηλεκτρονικού εγκλήματος, οι οποίες το οδήγησαν (εκτός από τις 14 συλλήψεις στις Η.Π.Α.) και σε σημεία στην υπόλοιπη υφήλιο.

Η εικοσάχρονη κατηγορείται για «πραγματοποίηση εκούσιας βλάβης σε Προστατευμένο Υπολογιστή», η οποία βάσει της ομοσπονδιακής νομοθεσίας αντιμετωπίζεται και τόσο αυστηρά.











πηγη

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Το σουτιέν που συγκρατεί τους κραδασμούς

Μια νέα εφεύρεση στον χώρο των γυναικείων εσωρούχων πρόκειται να διευκολύνει τις αθλήτριες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την αναπήδηση του στήθους τους.

Η εταιρεία εσωρούχων Panache, η οποία ειδικεύεται σε προϊόντα που στοχεύουν σε γυναίκες με μεγαλύτερο στήθος, ξόδεψε τρία χρόνια σε έρευνες ώστε να βρει τον τρόπο καταπολέμησης του εν λόγω προβλήματος. Το τελικό αποτέλεσμα πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο και -αν όντως λειτουργεί- αναμένεται να κάνει πάταγο...

Η καινοτομία του στηθόδεσμου αυτού έγκειται στο ότι έχει σχεδιαστεί για να στηρίζει ξεχωριστά το κάθε στήθος και όχι ενιαία και τα δύο. Μ' αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται μείωση της αναπήδησης κατά 83% (65% ήταν το μέγιστο που είχε φτάσει ως τώρα ο προκάτοχός του).

"Είναι σαν δύο χέρια να κρατάνε μονίμως το στήθος", επισημαίνουν οι δημιουργοί του.

Σύμφωνα με έρευνα, ένα 42% των αθλητριών που χρησιμοποιούν αθλητικά σουτιέν υποστηρίζουν πως δεν τους προσφέρεται επαρκής στήριξη ενώ πάνω από τις μισές νιώθουν συχνά πόνους κατά τη διάρκεια της εξάσκησής τους.





πηγη

Πούλησαν τα παιδιά τους για να παίζουν online games!

Μερικοί άνθρωποι θα έκαναν τα πάντα για να ικανοποιήσουν το πάθος τους. Όταν, μάλιστα, ο εξαρτημένος είναι από την Κίνα, τότε θα πρέπει να τα περιμένουμε όλα. Ένα ζευγάρι από την πόλη Dongguan πούλησε και τα τρία παιδιά του για χάρη των video games!

Ο Li Lin και η Li Juan γνωρίστηκαν το 2007 παίζοντας ένα online game. Η γεωγραφική εγγύτητα έπαιξε το ρόλο της και το ζευγάρι απέκτησε τελικά ένα αγοράκι. Κάποια στιγμή μέσα στο 2008, οι δύο ανήλικοι γονείς εκδήλωσαν τα πρώτα συμπτώματα εθισμού στο gaming, καθώς άφησαν μόνο του το μωρό προκειμένου να πάνε σε Internet καφέ και να παίξουν...

Το 2009 ήρθε στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους, αυτή τη φορά κορίτσι. Το ζευγάρι ήθελε χρήματα εκείνη την εποχή καθώς οι "ανάγκες" για virtual cash στα online games είχαν αυξηθεί. Είχαν, λοιπόν, την τρομερή ιδέα να πουλήσουν το νεογέννητο κοριτσάκι τους. Έτσι, εξασφάλισαν κάτι λιγότερο από 350 ευρώ. Όταν τα ξόδεψαν πούλησαν και το μεγαλύτερο παιδί τους. Έχοντας πλέον εμπειρία από αγοραπωλησίες παιδιών, αυτή τη φορά κέρδισαν πάνω από 3.000 ευρώ!

Όταν, όμως, εξαντλήθηκε κι αυτό το ποσό σε virtual cash, το ζευγάρι βρέθηκε σε απόγνωση. Τη λύση έδωσε ο ερχομός τους τρίτου τους παιδιού, η μοίρα του οποίου ήταν προδιαγεγραμμένη. Το ζευγάρι εξασφάλισε άλλες 3.000 ευρώ.

Η μητέρα του νεαρού κατέδωσε το αρρωστημένο ζευγάρι στις αρχές. Η βασική τους υπερασπιστική γραμμή ήταν ότι δε γνώριζαν πως οι πωλήσεις παιδιών είναι παράνομες!

Είναι σίγουρα το πιο ακραίο περιστατικό απανθρωπιάς από την πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου. Όταν μάθαμε ότι οι δεσμοφύλακες σε μια φυλακή υποχρέωναν τους κρατουμένους να κάνουν gold farming στο World of Warcraft θεωρήσαμε ότι η Κίνα έπιασε πάτο στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κάναμε λάθος.



Πηγή

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Επιστήμονες απέδειξαν πως η μεγαλύτερη ταχύτητα στο σύμπαν είναι αυτή του φωτός

Για όλους όσους ονειρεύονταν πως κάποτε θα μπορούσαν να ταξιδέψουν στο χρόνο, όπως οι πρωταγωνιστές της γνωστής χολιγουντιανής ταινίας «Επιστροφή στο μέλλον», οι επιστήμονες δυστυχώς έχουν κάποια μάλλον απογοητευτικά νέα.

Τελικά κατέληξαν, μετά από μια δεκαετία ανελλιπών συζητήσεων, πως...

τίποτα δεν μπορεί να πάει γρηγορότερα από το φωτόνιο, υπακούοντας έτσι την θεωρία του Einstein που υποστηρίζει αυτό ακριβώς.

Ο επικεφαλής ερευνητής, Shengwang Du , του πανεπιστημίου του Hong Kong, δήλωσε πως τα αποτελέσματα των πειραμάτων του έρχονται να επισφραγίσουν αυτήν την θεωρία. Συγκεκριμένα απέδειξε πως ένα φωτόνιο δεν μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτή του φωτός.

Η ομάδα του είναι η πρώτη που απέδειξε την ύπαρξη πρόδρομων ουσιών στο επίπεδο ενός μόνο φωτονίου και πως αποτελούν το γρηγορότερο τμήμα του, υπό την έννοια της κυματοειδούς μορφής του.

Πριν από δέκα περίπου χρόνια είχε ξεκινήσει ένας νέος κύκλος συζητήσεων σχετικά με τα ταξίδια στο χρόνο που καλλιεργήθηκαν πάνω στην ανακάλυψη για μετάδοση οπτικών παλμών με ταχύτητες μεγαλύτερες από αυτή του φωτός.

Δυστυχώς όμως, οι επιστήμονες λίγο καιρό μετά ανακάλυψαν πως πρόκειται ουσιαστικά για ψευδαίσθηση και πως τα συγκεκριμένα τμήματα των φωτονίων υπό κυματική μορφή δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για μεταφορά οποιασδήποτε πληροφορίας.

Και νέα παράπονα για διαγραφές λογαριασμών στο Google+

Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν τα παράπονα χρηστών του Google+ που είδαν τους λογαριασμούς τους να διαγράφονται. Ο λόγος είναι ότι παραβίασαν τους κανόνες που θέτει η εταιρεία για τα ονόματα των λογαριασμών.

Δύο είναι η κατηγορίες ανθρώπων με τα "προβληματικά" ονόματα. Από τη μία υπάρχουν αυτοί που χρησιμοποιούν το πραγματικό τους όνομα, το οποίο όμως είτε είναι μη συμβατικό για κάποιο λόγο, είτε περιέχει χαρακτήρες από αλφάβητα που δεν επιτρέπει η Google. Από την άλλα μεριά, υπάρχουν και οι ...

άνθρωποι που δε θέλουν να χρησιμοποιήσουν το πραγματικό τους όνομα κι επιλέγουν ένα ψευδώνυμο. Όλες αυτές οι περιπτώσεις παραβιάζουν τους όρους της Google και για το λόγο αυτό οι λογαριασμοί διαγράφονται.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι επιμένει στις προϋποθέσεις για τα ονόματα, καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να βρίσκονται εύκολα οι άνθρωποι μεταξύ τους. Τα παράπονα, πάντως, είναι πλέον πολλά και αξίζει να σημειωθεί ότι το Facebook δεν έχει τέτοιους περιορισμούς.





Πηγή

H Mozilla ετοιμάζει λειτουργικό σύστημα στο cloud για φορητές συσκευές

H Mozilla προχώρησε σήμερα στην ανακοίνωση ενός νέου, φιλόδοξου της project με προσωρινό όνομα Boot To Gecko ή αλλιώς B2G. Στόχος του είναι να αναπτυχθεί ένα λειτουργικό σύστημα που δε θα δεσμέυεται σε μία μόνο συσκευή και θα είναι εμπνευσμένο από το Chrome OS, όπου οι προγραμματιστές αναπτύσσουν τις web εφαρμογές τους με ιδιαίτερη ευκολία και ειδικότερα, χρησιμοποιώντας HTML5.

Το Boot To Gecko θα δανειστεί αρκετές πινελιές από το Android της Google, μαζί με τον πυρήνα και τις λειτουργίες που εμφανίζει σε χαμηλό επίπεδο. Ουσιαστικά θα χρησιμοποιηθεί ο Android Kernel για την εκκίνηση των φορητών συσκευών. Σύμφωνα με αναφορές στο Internet, το B2G θα είναι επίσης συμβατό και με τις εφαρμογές του Android.

Όπως αναφέρει ο Andreas Gal ένας από τους συμμετέχοντες στο project, το νέο λειτουργικό σύστημα θα ...

στραφεί εξ ολοκλήρου σε φιλοσοφία ανοιχτού κώδικα και οι web εφαρμογές που θα αναπτυχθούν θα εκμεταλλεύονται στο μέγιστο τις δυνατότητες των συσκευών. Θα δοθεί μάλιστα ιδιαίτερη προσοχή ώστε να υπάρχει συμβατότητα σχεδόν με οποιονδήποτε browser και όχι μόνο στον Firefox που αποτελεί προϊόν της Mozilla.

Η ανάπτυξη του B2G βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και ο μόνος λόγος για τον οποίο ανακοινώθηκε τόσο νωρίς είναι για τη μεγαλύτερη υποστήριξή του από τους προγραμματιστές.

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Πειράματα 150 ανθρωπίνων υβριδίων με ζώα

Επιστήμονες έχουν δημιουργήσει περισσότερα των 150 ανθρώπινων υβριδίων με ζώα σε Βρετανικά εργαστήρια.

Ο λόγος δημιουργίας αυτών ήταν η επιθυμία ερευνητών να αναζητήσουν πιθανές θεραπείες σε μία ευρεία γκάμα διαφόρων παθήσεων.

Η αποκάλυψε έγινε μόλις μια μέρα μετά την προειδοποίηση μια επιστημονικής επιτροπής για πιθανό εφιαλτικό σενάριο, παρόμοιο με αυτό της ταινίας ο «Πλανήτης των πιθήκων», στην οποία πειράματα δημιουργίας υβριδίων ανθρώπου με ζώο προχωράει σε υπερβολικό βαθμό.

Συγκεκριμένα η είδηση κάνει λόγο για 155 έμβρυα τα οποία...

περιέχουν στο γονιδίωμά τους γενετικό υλικό τόσο από ανθρώπους όσο και από ζώα και πως οι όλες εργασίες έχουν ξεκινήσει από το 2008, με το σχετικό ψήφισμα για την Γονιμοποίηση Ανθρώπινων Εμβρύων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την νομιμοποίηση της δημιουργίας διαφόρων υβριδίων, συμπεριλαμβανομένου ενός αυγού το οποίο είχε γονιμοποιηθεί από ανθρώπινο σπέρμα.

Τα υβρίδια αυτά, δηλαδή μεταξύ ανθρώπου και ζώου, τα κατατάσσουμε σε δύο κατηγορίες στα cybrids, που ανθρώπινο γενετικό υλικό εισάγεται μέσα σε ένα κύτταρο ζώου και στις χίμαιρες, στα οποία ανθρώπινα κύτταρα αναμιγνύονται με έμβρυα ζώων.

Από τη μεριά τους, οι επιστήμονες , υποστηρίζουν πως μέσω αυτών των τεχνικών θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε σύντομα εμβρυικά βλαστικά κύτταρα τα οποία στην συνέχεια θα χρησιμοποιούνται σε μια σειρά μέχρι τώρα ανίατων ασθενειών, ενώ τα έμβρυα θανατώνονται μετά το πέρας 14 ημερών κάτι που υπαγορεύει η ίδια η νομοθεσία.

Συγκεκριμένα σε τρία εργαστήρια στην Βρετανία, των πανεπιστημίων King College, Newcastle και Warwick, είχαν χορηγηθεί άδειες για να διεξάγουν τέτοια είδους πειράματα μετά την εφαρμογή του σχετικού ψηφίσματος.

Αν και τώρα έχουν σταματήσει τα πειράματα, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, οι επιστήμονες φαίνονται να θεωρούν πως δεν είναι το τέλος για αυτά και πως στο μέλλον θα υπάρξουν ακόμα περισσότερα.

Ο αριθμός των εμβρύων αποκαλύφθηκε ύστερα από ερώτηση που έθεσε στην βουλή ο Λόρδος Alton. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι όταν οι επιστήμονες ρωτήθηκαν ποια θα ήταν τα οφέλη, εκείνοι απάντησαν έμμεσα πως αν τους αφήσουν να προχωρήσουν θα καταφέρουν να αναπτύξουν θεραπείες για κάθε ασθένεια γνωστή στον άνθρωπο.

Στη συνέχεια ανέφερε στοιχεία ότι σε 80 από τις θεραπείες που παρουσιάστηκαν, χρησιμοποιήθηκαν ενήλικα βλαστικά κύτταρα, και όχι εμβρυικά.

Όταν μια ομάδα κορυφαίων επιστημόνων, νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα, προειδοποίησε για την επικινδυνότητα αυτών των πειραμάτων και μάλιστα απαίτησε να δημιουργηθούν νόμοι για για αποφευχθούν φαινόμενα κατά τα οποία να προσδίδονται ανθρώπινα «χαρακτηριστικά» σε ζώα, όπως γίνεται με την εισαγωγή ανθρώπινων βλαστικών κυττάρων στον εγκέφαλο πρωτευόντων θηλαστικών.

Τέλος πρέπει να αναφερθεί πως υβρίδια ανθρώπου με ζώα κατασκευάζονται και σε άλλες χώρες και μάλιστα δεν υπάρχει κανένας νομοθετικός κανονισμός και περιορισμός.




πηγη

Έξυπνη διαφήμιση με το ipad2

Δείτε την διαφήμιση πιο κάτω...

Ένα βήμα πιο κοντά στην ανακάλυψη του σωματιδίου του «Θεού»

Πιο κοντά από ποτέ δείχνουν να είναι οι επιστήμονες στην απομόνωση του μποζονίου του Higgs ή αλλιώς σωματίδιο του «Θεού», που θεωρείται ως ένα από τα πλέον θεμελιώδη σωματίδια σχετικά με την δημιουργία του σύμπαντος.

Μετά από ένα σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα, που διεξάγονται τα σχετικά πειράματα στα Γαλλοελβετικά σύνορα, οι επιστήμονες είναι σε θέση πλέον να μας παρουσιάσουν απτά στοιχεία για το μέχρι τώρα θεωρητικό αυτό σωματίδιο.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε τη Παρασκευή, οι ερευνητές ανακοίνωσαν ...

στο εργαστήριο σωματιδιακής φυσικής στη Γενεύη, τα πολύ ενδιαφέροντα ευρήματά τους.


Δύο διαφορετικές ομάδες, που εργάζονται με διαφορετικούς ανιχνευτές στον επιταχυντή, παρατήρησαν κάποιες συγκρούσεις σωματιδίων στα δεδομένα τους, κάτι που συνήθως είναι δείγμα κάποιας νέας ανακάλυψη και άρα στη συγκεκριμένη περίπτωση πολύ πιθανό να είναι η εύρεση του πολυπόθητου για μελέτη σωματιδίου.


Όμως ειδικοί υιοθετώντας μία πιο συγκρατημένη στάση, επεσήμαναν πως θα μπορούσαν αυτές οι «συγκρούσεις» να οφείλονται σε κάποια δυσλειτουργία των ηλεκτρονικών υπολογιστών ή σε κάποια υπολογιστικά ελαττώματα του προγράμματος.

Εκπρόσωποι και από τις δύο ομάδες συμμερίζονται εν μέρει αυτήν την άποψη. Αν και έχουν χρησιμοποιήσει διαφορετικές μεθόδους για την ανίχνευση των σωματιδίων και οι δύο έχουν παρατηρήσει αυτές τις συγκρούσεις κάτι που αν τελικά δεν οφείλεται σε κάποιο ελάττωμα στα προγράμματα τότε θα είναι πολύ ενδιαφέροντες οι συγκεκριμένες παρατηρήσεις.





πηγη

Αντικατάσταση σκληρών δίσκων στους προβληματικούς iMac

Η Apple ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα αντικατάστασης σκληρών δίσκων, το οποίο αφορά μοντέλα iMac που πωλήθηκαν τους τελευταίους τρεις μήνες. Όπως διαπιστώθηκε, σε ορισμένες περιπτώσεις οι σκληροί δίσκοι 1TB της Seagate μπορεί να εμφανίσουν πρόβλημα.

Ο συγκεκριμένος σκληρός βρίσκεται στους iMac 21.5 και 27 ιντσών. Απ' ό,τι φαίνεται, το πρόβλημα δεν είναι γενικευμένο και αφορά ένα μικρό ποσοστό των συστημάτων που διατέθηκαν, ωστόσο η Apple επέλεξε να προχωρήσει σε ολική απόσυρση για να έχει το κεφάλι της ήσυχο...

Η εταιρεία θα επικοινωνήσει μέσω email με όλους τους νέους κατόχους iMac, προκειμένου να τους ενημερώσει για τη διαδικασία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βάλουν το σειριακό αριθμό του υπολογιστή τους σε αυτή τη σελίδα για να δουν αν τους αφορά το πρόγραμμα.





Πηγή

TheInfo Pro: Κόστος και ασφάλεια "πλήτουν" το cloudcomputing

Η αναγκαιότητα πραγματοποίησης σειράς εσωτερικών αλλαγών σε συνδυασμό με την απαιτούμενη διαδικασία εκπαίδευσης αποτελούν τα κύρια εμπόδια για την επιτυχημένη ολοκλήρωση cloud projects, σύμφωνα με όσα δήλωσαν το 52% των ερωτηθέντων σε μελέτη την οποία πραγματοποίησε η εταιρεία TheInfo Pro, θυγατρική της 451 Group.

Στη χορεία των εμποδίων συμπεριλαμβάνονται το ...

αυξημένο κόστος σε επίπεδο προκαταβολής, καθώς επίσης και η εν γένει ΙΤ ασφάλεια. Όσο για τα πλεονεκτήματα της υιοθέτησης του cloud computing, αναφέρονται η αύξηση του βαθμού της ευελιξίας και της δυνατότητας κλιμάκωσης, αλλά και η μείωση της πολυπλοκότητας.



πηγη


Antisec Operation: Παραβιάστηκαν τα συστήματα της Ιταλικής Κυβέρνησης

Πραγματοποιήθηκε επίθεση από ομάδα φιλική προς τους Anonymous στα συστήματα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ιταλία (CNAIPIC – Centro Nazionale Anticrimine Informatico per la Protezione delle Infrastrutture Critiche), η οποία κατέληξε στην αποκάλυψη πολλών εμπιστευτικών πληροφοριών. Πρόκειται για ακόμη μια επίθεση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της επιχείρησης Antisec.
Οι hackers σε μήνυμά τους χαρακτηρίζουν τον οργανισμό ως τον πιο διεφθαρμένο, ο οποίος χρησιμοποιούσε κατασχεμένη περιουσία ειδικών πληροφορικής για να εκτελεί…

παράνομες και καταχρηστικές ενέργειες σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες ασφάλειας.
Το μήνυμα που δημοσίευσαν βρίσκεται παρακάτω , όπου μπορείτε να δείτε και τους συνδέσμους για την μεταφόρτωση των αρχείων που αλίευσαν:
Heynow,
This is a prerelease of a series we are going to make to reveal the biggest in history of European LE cyber operation Evidence exploitation and abuse. Thing’s gonna get published and twittered all over anonymous and lulzsec community.
Today we were granted with the Italian law enforcement Pandora box, we really think it shall be a new era of “regreaissance” to the almighty Homeland Security Cyber Operation Unit in EU.
So we decided to leak everything they got since they were established as a full scale cyber taskforce named CNAIPIC.
This corrupted organization gathered all the evidence from the seized property of suspected computer professional entertainers and utilized it over many years to conduct illegal operations with foreign intelligence agencies and oligarchy to facilitate their lust for power and money, they never used obtained evidence to really support ongoing investigations.
Today we reveal a whole Load of stuff (estimated leak would be over 8Gb) from such owned institutions, just to make it clear all of this stuff was stored on CNAIPIC evidence servers for years while people are doing time in jail waiting for the trial while CNAIPIC used the evidence in the global spy game galore:

Egypt: Ministry of Transport and Communication

Australia: Ministry of Defence

Russia: Atomstroyexport, Diaskan, Sibneft, Gazprom etc.

Ukraine: several embassies and consulates on it’s territory

Nepal: Ministry of Foreign Affairs

Belarus: Ministry of Foreign Affairs, Belneftehim, Belspetzexport

Gibraltar, Cyprus, Cayman Islands etc: Tecno Develp, Line Holdings, Dugsberry Inc, Alpha Prime, Alpha Minerals etc.

Vietnam: PetroVietnam (PTSC), Ministry of Natural Resources (MONRE)

USA: EXXON MOBIL, US Department of agriculture and hundreds of attorneys and DOJ accounts including: McCallion & Associates LLP, Goodkind, Labaton, Rudoff & Sucharow, LLP, and hundreds of bullshit agencies we don’t even know why we pay taxes to support all of them.

So to cut the crap let’s get it over with fellaz…














Is the image preview to get a glimpse on what is meant to be said.

http://depositfiles.com/files/tm7zeqiq9

first of 2 preview archives with preview documents to get a general idea.

http://depositfiles.com/files/nn6dbleyv

2nd preview archive

http://www.sendspace.com/file/ta62tk

CNAIPIC file structure and listing Part 1
Thank you all,
Stay tuned…4 update on this one.
NKWT LOAD






Ρομπότ-ναυαγοσώστης θα περιπολεί τις παραλίες της Κρήτης

Ενα αυτοσχέδιο... μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο σκάφος αναμένεται να αποτελέσει τον "φύλακα άγγελο" των λουόμενων στις παραλίες της Κρήτης. Το σκάφος-ρομπότ σε περίπτωση κινδύνου γίνεται? σίφουνας και σε χρόνο μηδέν μοιράζει σωσίβια και σώζει ανθρώπινες ζωές.

Πρόκειται για μία διεθνή εφεύρεση του 48χρονου Κρητικού ηλεκτρολόγου Μανόλη Μηναδάκη, ο οποίος, όπως λέει, φιλοδοξεί να φανεί χρήσιμο στην κοινωνία και να αποκτήσουν όλες οι παραλίες της χώρας μας το σωτήριο ναυαγοσωστικό σκάφος...

Ο Κρητικός πολυτεχνίτης αποκαλύπτει στο "Εθνος" την τεχνολογική του ανακάλυψη, λέγοντας παράλληλα ότι είναι δοκιμασμένη και έχει πάρει άδεια κατοχύρωσης. Την Τετάρτη 27 Ιουλίου, στις 5.30 το απόγευμα, στην παραλία Γουρνών, θα γίνει και επίσημα η παρουσίαση.

Το τηλεκατευθυνόμενο ναυαγοσωστικό σκάφος έχει μήκος 120 εκατοστά, ζυγίζει 20 κιλά και κινείται με πράσινη ενέργεια (φωτοβολταϊκά). Εχει εμβέλεια τριών χιλιομέτρων, διαθέτει πομπό, δέκτη, αισθητήρες , ανακλαστήρες, φώτα πλοήγησης, φάρο, σειρήνες, αλλά και μεγάφωνο για οδηγίες σε όσους κινδυνεύουν. Το σκάφος είναι αβύθιστο και αντέχει ακόμα και στα εννέα μποφόρ. Κατευθύνεται από ειδικό ναυαγοσώστη, ο οποίος, από την παραλία, μέσω τηλεχειριστηρίου, δίνει εντολές ανάλογα με την περίπτωση. Μπορεί να τραβήξει τους λουόμενους προς την ξηρά ή να τους μοιράσει σωσίβια. Η σωτήρια προσφορά του σκάφους εντοπίζεται στο γεγονός ότι σε ελάχιστα δευτερόλεπτα βρίσκεται κοντά στον άνθρωπο που χρειάζεται βοήθεια. Πέρα από τις παραλίες, το ναυαγοσωστικό, σύμφωνα με τον δημιουργό του, μπορεί να χρησιμοποιείται και στα πλοία, καθώς σε ένα πιθανό ναυάγιο μπορούν να το κατεβάσουν στη θάλασσα και αυτό αμέσως να απαγκιστρώσει σωσίβια.

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Celine Dion : Έκλεισε ιστοσελίδα που φιλοξενούσε αστείες φωτογραφίες της !!

Το χιούμορ και η Celine Dion μάλλον δεν πάνε μαζί! Η καναδή τραγουδίστρια δεν παίρνει από πλάκες και δεν είναι από τις περιπτώσεις καλλιτεχνών, που δεν έχουν πρόβλημα να «τσαλακωθεί» η εικόνα τους...

Μόλις έμαθε η Dion ότι υπήρχε ιστοσελίδα, που φιλοξενούσε αστείες φωτογραφίες της έβαλε αμέσως του δικηγόρους της ...

ώστε να «κατέβει» η εν λόγω ιστοσελίδα.

«Γεια σας, η Celine Dion είδε το site μας και δεν της άρεσε. Μας έστειλαν ένα γράμμα οι δικηγόροι της, ότι πρέπει να κλείσει αμέσως. Δυστυχώς δεν έχουμε τα χρήματα για να προσλάβουμε ένα δικηγόρο και να απαντήσουμε. Το όνειρο τελείωσε», έγραψαν οι υπεύθυνοι του χιουμοριστικού site.

πηγη

Ο έρωτας στα χρόνια του Ίντερνετ

Ο τρόπος γνωριμιών έχει αλλάξει κατά πολύ σε σύγκριση με όσα ίσχυαν παλαιότερα.

Ο λόγος;

 Οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με τους επιστήμονες που μελετούν τη συμπεριφορά των ατόμων και των σχέσεων μεταξύ των δύο φύλων. Μπορεί σε περίοδο οικονομικών δυσκολιών η διαδικτυακή επικοινωνία να ενισχύει τη διαπροσωπική επαφή, οι ιστοσελίδες, όμως, που δίνουν την ευκαιρία για εύκολες γνωριμίες, μπορούν να οδηγήσουν επίσης πολύ εύκολα το χρήστη να παρουσιάσει έναν «ψεύτικο» εαυτό, παραπλανώντας περισσότερο τον ίδιο παρά το… συνομιλητή του.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας που δημοσιεύει ο «Τύπος της Κυριακής», σχεδόν το 10% των χρηστών έχει απατήσει το σύντροφό του με άτομο που γνώρισε μέσω Ίντερνετ, γεγονός που δημιουργεί εύλογες απορίες γύρω από τη συναισθηματική επικοινωνία των σχέσεων, με 2 στους 3 χρήστες να είναι άνδρες και 1 στις 3 γυναίκες.

Συγκεκριμένα:
-96,8% των χρηστών του Διαδικτύου έχει λογαριασμό στο Facebook.

-27,9% μπαίνει σε chat rooms και σελίδες dating.

-10% αναζητά αποκλειστικά ερωτική γνωριμία.

-45,7% θα έκανε σεξ με κάποιον που γνώρισε μέσω Διαδικτύου.

-46% έχει κάνει φιλίες μέσω Ίντερνετ.

-45,6% φλερτάρει μέσω Ίντερνετ.

-Οι άνδρες σε ποσοστό 56% και οι γυναίκες σε ποσοστό 35%.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.014 άτομα, άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18-54 ετών.





πηγη

Msn.gr: Συνεργασία με το Gazzetta.gr

Τον παλμό της αθλητικής επικαιρότητας μεταφέρει στους αναγνώστες-χρήστες του το msn.gr, μέσα από την πρόσφατα ανασχεδιασμένη ενότητα “Αθλητισμός”, πάροχος του οποίου είναι το portal gazzetta.gr.

Όπως σημείωσε η Βάλια Παπασπύρου, MSN Executive Producer για την Ελλάδα: “Το www.msn.gr ...

εκσυγχρονίζεται, ανανεώνει και εμβαθύνει διαρκώς το επίπεδο των υπηρεσιών του, προς την κατεύθυνση της παροχής πολυφωνίας, έγκυρης και αξιόπιστης πληροφόρησης για όλα τα πιθανά θέματα που αφορούν τον αναγνώστη. Υπό αυτό το πρίσμα, η ανανεωμένη θεματική ενότητα “Αθλητισμός” φιλοδοξεί να καλύψει τις ανάγκες του αναγνώστη που θέλει ολοκληρωμένη ενημέρωση, αλλά και εμπεριστατωμένες απόψεις για τον κόσμο των sportsμε εμπλουτισμό και βάθος περιεχομένου”.



πηγη

Μήνυση κατά της Microsoft για το Kinect

Η εταιρεία Impulse Technology από το Ohio των Ηνωμένων Πολιτειών κατέθεσε πρόσφατα μήνυση εναντίον της Microsoft, κατηγορώντας τη ότι χρησιμοποίησε πατέντες που δεν της ανήκουν για να κατασκευάσει το σύστημα ασύρματου χειρισμού Kinect.

Στη μήνυσή της, η Impulse Technology ισχυρίζεται ότι ...

η Microsoft αντέγραψε όχι μία, ούτε δύο, αλλά επτά πατέντες της που σχετίζονται με την ανίχνευση κίνησης στο χώρο. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει ενημερώσει τη Microsoft για το θέμα από τον περασμένο Μάρτιο, ωστόσο δε διευκρινίζει αν η Microsoft έχει δώσει κάποια απάντηση όλο αυτό το διάστημα.

Η μήνυση κατατέθηκε στην πολιτεία του Delaware και οι τοπικές δικαστικές αρχές θα αποφασίσουν αν η υπόθεση θα προχωρήσει στις αίθουσες.

Από την πλευρά της, η Microsoft δε σχολίασε την ουσία της μήνυσης και περιορίστηκε να δηλώσει ότι κάνει τα πάντα έτσι ώστε τα προϊόντα της να μην παραβιάζουν κατοχυρωμένα προϊόντα.



Πηγή

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Σημαντική ανακάλυψη από το τηλεσκόπιο Hubble ! Βρήκε ένα μικρό τέταρτο φεγγάρι σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Πλούτωνα

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble ανακάλυψε ένα μικρό τέταρτο φεγγάρι σε τροχιά γύρω από τον μακρινό παγωμένο «νάνο» πλανήτη Πλούτωνα, ανακοίνωσε σήμερα η NASA.

Το διαστημικό τηλεσκόπιο έψαχνε για δακτυλίους γύρω από τον «εκκεντρικό» πλανήτη στην άκρη του ηλιακού μας συστήματος όταν εντόπισε...

το P4, όπως είναι το προσωρινό όνομα που δόθηκε στο πρόσφατα ανακαλυφθέν φεγγάρι.

Με εκτιμώμενη διάμετρο 13 έως 34 χιλιόμετρα, το P4 είναι το μικρότερο από τα τέσσερα φεγγάρια του Πλούτωνα, αναφέρει σε ανακοίνωση της η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ.

Το μεγαλύτερο φεγγάρι του Πλούτωνα, ο Χάρων, έχει διάμετρο 1.043 χιλιόμετρα, και τα δυο άλλα φεγγάρια του, Νιξ και Ύδρα, έχουν διάμετρο από 32 - 113 χλμ.

«Το θεωρώ αξιοσημείωτο ότι οι κάμερες του Hubble μας έδωσαν τη δυνατότητα να δούμε ένα τέτοιο μικρό αντικείμενο με τόση σαφήνεια από απόσταση μεγαλύτερη των 5 δισεκατομμυρίων χλμ.», δήλωσε ο Μαρκ Σοουόλτερ του Ινστιτούτου SETI στο Μάουντεν Βιου της Καλιφόρνιας, ο οποίος είναι επικεφαλής αυτού του προγράμματος παρατήρησης με το Hubble.

Η παρατήρηση από το Hubble αποτελεί μέρος των συνεχιζόμενων εργασιών για την υποστήριξη της αποστολής «Νέοι Ορίζοντες» της NASA, που έχει προγραμματιστεί να έχει μια στενή επαφή με τον Πλούτωνα και τα φεγγάρια του το 2015.

Το P4 βρίσκεται ανάμεσα στις τροχιές του Νιξ και της Ύδρα, και τα δύο ανακαλύφθηκαν από το Hubble το 2005. Ο Χάρων ανακαλύφθηκε το 1978 από το αμερικανικό Ναυτικό Παρατηρητήριο.






πηγη

Konica Minolta: Πραγματοποίησε δωρεά στον φιλανθρωπικό οργανισμό ΕΛΕΠΑΠ


Δωρεά που σχετίζεται με ποσοστό επί του τζίρου από τις πωλήσεις του bizhub PRESS C8000 κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους στον φιλανθρωπικό οργανισμό ΕΛΕΠΑΠ, πραγματοποίησε η Konica Minolta Επιχειρηματικές Λύσεις Ελλάς Α.Ε.

Μάλιστα, εκτός από τη συγκεκριμένη κίνηση, η τελευταία δώρισε και...

ένα πολυμηχάνημα για τις εκτυπωτικές ανάγκες του προαναφερθέντος οργανισμού, προσφέροντας δωρεάν και τα αναλώσιμα. Όπως σημείωσαν σχετικά στελέχη της Konica Minolta Επιχειρηματικές Λύσεις Ελλάς Α.Ε., η εταιρεία αισθάνεται περήφανη που μπορεί να συνεχίζει το κοινωνικό της έργο και θα συνεχίσει να βοηθά το πολύτιμο έργο του οργανισμού ΕΛΕΠΑΠ.



πηγη

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

250.000 δολάρια η επικήρυξη για τους εγκεφάλους του Rustock botnet

Τον περασμένο Μάρτιο, η Microsoft και οι συνεργάτες της κατάφεραν να αδρανοποιήσουν το Rustock, ένα ιδιαίτερα εκτεταμένο botnet που ήταν υπεύθυνο για την αποστολή δισεκατομμυρίων spam email κάθε μέρα. Η υπόθεση, όμως, δεν έχει τελειώσει εδώ για τη Microsoft.

Η εταιρεία επικήρυξε τους εγκεφάλους του botnet με το ποσό των 250.000 δολαρίων. Το ποσό αυτό θα δοθεί σε όποιον...

παράσχει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην καταδίκη των υπευθύνων. Σημειωτέον ότι η επικήρυξη ισχύει για όλες τις χώρες του κόσμου και όχι μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Απ' ό,τι φαίνεται, η Microsoft δυσκολεύεται να εντοπίσει τους εγκεφάλους του Rustock και στρέφεται τώρα στους απανταχού πληροφοριοδότες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Microsoft προσφέρει χρήματα για τον εντοπισμό απατεώνων. Πριν από 8 περίπου χρόνια είχε διαθέσει ένα παρόμοιο ποσό αναζητώντας τους εμπνευστές του διαβόητου ιού Blaster, χωρίς πάντως αποτέλεσμα.





Πηγή

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Σε αγορά-μαμούθ εξελίσσονται παγκοσμίως οι νανοτεχνολογίες

Στο 1 τρισ. ευρώ αναμένεται το μέγεθος της αγοράς νανοτεχολογίας μέχρι το 2018, αλλά στην Ελλάδα... ακόμη περιμένουμε. Σε αγορά-μαμούθ, της τάξης του 1 τρισ. ευρώ παγκοσμίως, εκτιμάται ότι θα έχει εξελιχθεί μέχρι το 2017-2018 ο κλάδος της νανοτεχνολογίας.

Εντός του ιδίου χρονικού ορίζοντα, το μέγεθος της αγοράς των νέων οργανικών υλικών υπολογίζεται ότι θα προσεγγίσει τα 30-40 δισ. και των φωτοβολταϊκών νέας γενιάς τα 10 δισ. Εξάλλου, μέχρι το 2025, η αγορά των οργανικών ηλεκτρονικών και υλικών θα... κοντράρεται, πλέον, ευθέως με εκείνη των συμβατικών προϊόντων του είδους, προσεγγίζοντας τα 250-300 δισ. ευρώ!

Στο 1 τρισ. ευρώ αναμένεται το μέγεθος της αγοράς νανοτεχολογίας μέχρι το 2018, αλλά στην Ελλάδα... ακόμη περιμένουμε. Σε αγορά-μαμούθ, της τάξης του 1 τρισ. ευρώ παγκοσμίως, εκτιμάται ότι θα έχει εξελιχθεί μέχρι το 2017-2018 ο κλάδος της νανοτεχνολογίας.

Εντός του ιδίου χρονικού ορίζοντα, το μέγεθος της αγοράς των νέων οργανικών υλικών υπολογίζεται ότι θα προσεγγίσει τα 30-40 δισ. και των φωτοβολταϊκών νέας γενιάς τα 10 δισ. Εξάλλου, μέχρι το 2025, η αγορά των οργανικών ηλεκτρονικών και υλικών θα... κοντράρεται, πλέον, ευθέως με εκείνη των συμβατικών προϊόντων του είδους, προσεγγίζοντας τα 250-300 δισ. ευρώ!






πηγη

Οι Anonymous δημιουργούν το δικό τους social network

Η Google έχει αφαιρέσει από τη νέα της υπηρεσία Google+ λογαριασμούς μελών των Anonymous, ο ακριβής αριθμός των οποίων δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός.

Η Google προχώρησε στο κλείσιμο ορισμένων λογαριασμών από το νεοσύστατο Google+ όπως ακριβώς έχουν κάνει και το Facebook, το Twitter, το YouTube καθώς και αρκετές κυβερνήσεις χωρών οι οποίες χρησιμοποιούν προγράμματα και εργαλεία λογοκρισίας διαδικτυακού περιεχομένου.
Λόγω λοιπόν της μαζικής τους δίωξης, οι Anonymous αποφάσισαν...

να δημιουργήσουν τη δική τους ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης:
το Anonplus, το οποίο φιλοξενείται στο anonplus.com.
Η τολμηρή αυτή κίνηση των Anonymous έγινε με σκοπό τη δικαίωση ολόκληρου του κινήματος των χακτιβιστών.

Για την ώρα η νέα ιστοσελίδα έχει απλώς ανακοινωθεί. Στο κάτω αριστερά μέρος μπορείτε να δείτε την έκδοση η οποία είναι η 0.5 Alpha, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ιστοσελίδα έχει ακόμη πολύ μέλλον μέχρι να φτάσει σε μια ολοκληρωμένη πρώτη έκδοση.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε γραπτή δήλωση του εκπρόσωπος των Anonymous: “είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης η οποία γίνεται προς όφελος των χρηστών και μόνο” και πρόσθεσε “έχουμε υποφέρει όλοι μας ήδη πολλά από κακοδιαχειρίσεις κυβερνήσεων και εταιρειών λέγοντας μας πάντοτε τι είναι καλό για εμάς. Η εποχή που ήμασταν πρόβατα έχει περάσει πλέον για τα καλά στο παρελθόν.”




πηγη

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Μεγάλος διαγωνισμός από τη Sony

Από την 1η Ιουλίου έως και την 31η Αυγούστου, η Sony δίνει την ευκαιρία σε 1.000 τυχερούς να κερδίσουν απίθανα δώρα, αγοράζοντας μια Full HD Cyber-shot™, Handycam® ή bloggie™ !

Συγκεκριμένα, στέλνοντας με SMS* το σειριακό αριθμό της καινούργιας τους συσκευής (ο οποίος βρίσκεται στο κάτω μέρος της) και το ονοματεπώνυμο τους στο 54260 για την Ελλάδα και το 2500 για την Κύπρο, για παράδειγμα “SONY 1718193 ΜΑΡΙΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ” ή καταχωρώντας το σειριακό αριθμό και τα προσωπικά τους στοιχεία στο site http://www.spread-it.gr/sony/ , οι καταναλωτές μπορούν να κερδίσουν:

5 Σαββατοκύριακα για 2 άτομα σε επιλεγμένους ελληνικούς προορισμούς με τα έξοδα πληρωμένα**
10 τηλεοράσεις Sony Bravia 3D Full HD 40’’
15 laptop Sony VAIO
20 PlayStation® 3
200 δωροκάρτες Allou! Fun Park
250 κάρτες μνήμης Sony SD 4GB
500 αυθεντικές θήκες μεταφοράς Sony

Αυτό το καλοκαίρι ο ήλιος, η θάλασσα και οι αναμνήσεις των διακοπών μας απεικονίζονται σε Full HD και φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά τα πιο μοναδικά δώρα από τη Sony!

Ο διαγωνισμός ισχύει από 1/7 έως 31/8/2011, σε Ελλάδα και Κύπρο, με την αγορά των μοντέλων:
Cyber-shot™ DSC- HX1, HX5, HX7, HX9V, HX100V, TX1, TX5, TX7, TX9, TX10, TX100V, WX1, WX5, WX7, WX9
Handycam® ΗDR-CX115, CX155, CX130, CX160, CX305, CX550V, CX560V, CX700V, TG7, XR155, XR160, XR350V, XR550V, PJ10, PJ30V, PJ50V, TD10E, FX1000E, AX2000E, NEX-VG10
bloggie™ MHS-FS1, FS2, FS3, ΤS20K, PM5, PM5K, CM5
Σημείωση: Στην ενέργεια μπορούν να συμμετέχουν και καταναλωτές που έχουν αγοράσει ένα από τα συγκεκριμένα μοντέλα και πριν την 1η Ιουλίου.

* Χρέωση ανά SMS για Ελλάδα / 0,31€ και για Κύπρο / 0,35€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.
** Κάλυψη κόστους διαμονής για 2 διανυκτερεύσεις και αεροπορικά ή ακτοπλοϊκά εισιτήρια για 2 άτομα





Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Χάκερ χτύπησαν το αμερικανικό Πεντάγωνο και υπέκλεψαν 24.000 αρχεία

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, περίπου 24.000 αρχεία έπεσαν στα χέρια αγνώστων, έπειτα από μια επίθεση που εκδηλώθηκε την περασμένη άνοιξη. Η υποκλοπή έγινε μέσα από το δίκτυο μιας εταιρείας που συνεργάζεται με το υπουργείο...
Πρόκειται για μια από τις σοβαρότερες υποθέσεις υποκλοπής δεδομένων με στόχο το αμερικανικό Πεντάγωνο. Η ηγεσία του υπουργείου δεν έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το τι περιείχαν τα αρχεία που εκλάπησαν, ωστόσο σε ένα τόσο μεγάλο πλήθος αρχείων είναι σχεδόν βέβαιο ότι υπήρχαν και πληροφορίες κρίσιμης σημασίας. Δεν υπάρχει ακόμη κάποια πληροφορία σχετικά με το ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Το 2008 είχε εκδηλωθεί άλλη μια επίθεση μεγάλης κλίμακας, όταν άγνωστοι κατάφεραν να εγκαταστήσουν κακόβουλο software στο εσωτερικό δίκτυο του υπουργείου

πηγή

Η Microsoft κατοχυρώνει τη διεύθυνση sony-microsoft.com

Η Microsoft προχώρησε στην κατοχύρωση του domain sony-microsoft.com, καθώς επίσης και του παρόμοιου microsoft-sony.com. Δε γνωρίζουμε ακόμη τι έχει στο μυαλό της η Microsoft, ωστόσο τα πιθανά σενάρια είναι δύο.

Το πρώτο έχει να κάνει με...τον ανταγωνισμό των δύο εταιρειών στο χώρο των video games. Δεν αποκλείεται η Microsoft να χρησιμοποιήσει το νέο domain για μια διαφημιστική καμπάνια, στο πλαίσιο της οποίας θα επιχειρήσει να αναδείξει την υπεροχή του Xbox 360 έναντι του PlayStation 3. Το δεύτερο σενάριο λέει ότι οι δύο εταιρείες πρόκειται να ξεκινήσουν μια νέα συνεργασία και το domain θα αξιοποιηθεί για αυτό το λόγο.

Αυτή τη στιγμή, η διεύθυνση sony-microsoft.com δεν εμφανίζει κάτι και δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το πότε θα αλλάξει αυτό.




Πηγή

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

SBIRS GEO-1:Δορυφόρος Προειδοποίησης Εκτόξευσης Πυραύλων


Είναι ο νέος ‘υπερδορυφόρος’ κατασκοπίας των ΗΠΑ…Ο δορυφόρος ονομάζεται Space Based Infrared System (SBIRS) geosynchronous (GEO-1) και έχει παραδώσει τις πρώτες του εικόνες.Ο δορυφόρος έχει ξεκινήσει να παραδίδει μια σειρά τις πρώτες εικόνες στο υπέρυθρο φάσμα. Είναι ένα σύστημα που μπορεί να ανιχνεύσει εκτοξεύσεις πυραύλων σε όλο τον κόσμο, να «…βελτιώνει τη συλλογή πληροφοριών και να αυξάνει την ποιότητα της εικόνας στο πεδίο μάχης.» Ο πρώτος δορυφόρος του συστήματος, το διαστημικό σκάφος Space Based Infrared System (SBIRS) geosynchronous (GEO-1) εκτοξεύτηκε πριν από έναν μήνα και παραδίδει υπέρυθρες εικόνες σε έναν σταθμό βάσης SBIRS. Ο δορυφόρος περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας συστήματα σάρωσης και εικονοποίησης και το κάνει σε μια ευρεία περιοχή. Στόχος είναι να μην γίνεται θέαση μόνο εκτοξεύσεων αλλά και τοπικών καιρικών φαινομένων αλλά ταυτόχρονα υπάρχει και ένα άλλο σύστημα που την ίδια ώρα ‘κοιτά’ μια μικρότερη περιοχή με αυξημένη ευαισθησία. Το σύστημα αναμένεται να βελτιώσει την ικανότητα των ΗΠΑ να ανιχνεύει εκτοξεύσεις πυραύλων σε όλο τον κόσμο.

Μετά την εκτόξευση στις 7 Μάιου, η ομάδα της Αμερικανικής Αεροπορίας και της Lockheed Martin SBIRS ολοκλήρωσαν έξι τεστ Liquid Apogee Engine (LAE) με χρήση δηλαδή του κινητήρα ώστε ο πανάκριβος και εξωτικός δορυφόρος να βρεθεί σε γεωσύγχρονη τροχιά.

Η ομάδα μετά ανέπτυξε τους ηλιακούς συλλέκτες του συστήματος, το σύστημα κεραιών και μόλις πριν από λίγες ημέρες άνοιξε τη θύρα του φορτίου και άρχισαν να λειτουργούν οι πολύπλοκοι αισθητήρες για δοκιμές. «Ο SBIRS GEO-1 λειτουργεί αψεγάδιαστα μέχρι στιγμής με την πρώτη εικόνα να είναι καταπληκτική από τον δορυφόρο,» είπε ο κος Jeff Smith, αντιπρόεδρος της Lockheed Martin για το τμήμα Overhead Persistent Infrared (OPIR). Η ομάδα SBIRS διοικείται από τη διεύθυνση Infrared Space Systems Directorate της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας ενώ το Κέντρο Missile Systems Center.

Βασικός ανάδοχος η Lockheed Martin με τη Northrop Grumman να έχει αναλάβει την ενσωμάτωση του φορτίου και τη λειτουργία του SBIRS να είναι στα χέρια τη Air Force Space Command.
Η Lockheed Martin στο αρχικό συμβόλαιο SBIRS έχει αναλάβει την κατασκευή των φορτίων HEO, δύο δορυφόρους γεωσύγχρονης τροχιάς – geosynchronous orbit (GEO) satellites, αλλά και το τμήμα εδάφους για λήψη και επεξεργασία των υπέρυθρων δεδομένων.

Η ομάδα όμως έχει αναλάβει και νέο συμβόλαιο για δύο ακόμη φορτία HEO και τον τρίτο και τέταρτο GEO δορυφόρο.Νέες, πρωτάκουστες δυνατότητες παρακολούθησης στο διάστημα…


πηγη


Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Επίθεση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας !!!

Οι επιθέσεις σε Ελληνικούς δικτυακούς τόπους καλά κρατούν, ενώ η χώρα μας φαίνεται ανήμπορη, στην δίνη της οικονομικής κρίσης να λάβει τα απαραίτητα αντίμετρα ώστε να αποφευχθούν αντίστοιχα κρούσματα !!!

Μετά την επίθεση στην ιστοσελίδα της Βουλής και της έκθεσης εσωτερικών κωδικών πρόσβασης, νέος στόχος κακόβουλων εισβολέων έγινε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με δημοσίευση σε ιστοσελίδα καταγραφής επιθέσεων του εξωτερικού, χτες...

το απόγευμα (19:24 σύμφωνα με την ιστοσελίδα), διαπιστώθηκε αλλοίωση του περιεχομένου της κεντρικής ιστοσελίδας του Υπουργείου http://www.mod.mil.gr.

Η αλλοίωση αφορούσε μήνυμα που αναρτήθηκε στο menu “Τελευταίες Ενημερώσεις”, όπου οι επιτιθέμενοι τοποθέτησαν το μήνυμα “PWNZ BY LATINHACKTEAM” συνήθης έκφραση που σημαίνει “Ελεγχόμενο site-Ιδιοκτησία των LATINHACKTEAM”.

Η επίθεση δεν κρίνεται ιδιαίτερης σημαντικότητας, μιας και πρόκειται ουσιαστικά για μερική αλλοίωση της ιστοσελίδας που είναι διαθέσιμη στο ευρύ κοινό. Δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις για την συγκεκριμένη επίθεση, ενώ πιθανολογείται ότι πρόκειται για αδυναμία SQL Injection ή αδυναμία του συστήματος διαχείρισης της ιστοσελίδας [CMS] που εντόπισαν οι επιτιθέμενοι με αυτοματοποιημένα εργαλεία.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν οι κακόβουλοι χρήστες θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τη συγκεκριμένη αδυναμία της ιστοσελίδας ώστε να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό στους ανυποψίαστους επισκέπτες εν αγνοία τους, μέσω της ιστοσελίδας [κάτι πολύ συνηθισμένο - drive-by download attacks].

Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα αντίστοιχες επιθέσεις (με μερική ή ολική αλλοίωση) έχει δεχτεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο παρελθόν χωρίς όμως να δημιουργηθεί πότε πρόβλημα στα εσωτερικά πληροφοριακά συστήματα.

Η ιστοσελίδα επιδιορθώθηκε άμεσα από τους αρμοδίους, ενώ η συγκεκριμένη επίθεση δεν φαίνεται να σχετίζεται με τους “χακτιβιστές” Anonymous.



πηγη

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Η Bayer AG ο επόμενος στόχος των Anonymous

Η εταιρεία Bayer AG έχει τραβήξει το ενδιαφέρον της γνωστής ομάδας hacking Anonymous και ίσως θα πρέπει να ετοιμάζεται για μια ενδεχόμενη επίθεση, η οποία ακολουθείται πάντοτε από αρνητικό αντίκτυπο στο κοινό.
Σε μια ανοιχτή επιστολή οι Anonymous κατηγορούν την Bayer AG ότι...

έχει διαπράξει εγκλήματα και ότι δεν θα το αφήσουν να περάσει έτσι. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσουν την επιχείρηση Operation Green Rights.

Οι Anonymous υποστηρίζουν ότι η εταιρεία κερδοσκοπεί σε βάρος των ανθρώπων προκαλώντας θανάτους και καταστροφές, χωρίς να έχουν τιμωρηθεί.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει:

“You have won our attention after decades of greedy abuses of humanity and nature. Bayer – we see you profiting off of death and destruction! We see you escape unscathed from justice!”
“Bayer AG pharmaceutical (formerly known as IG Farben) has been involved in countless corporate abuses, which have resulted in the death of thousands in the last century. These abuses have been consistently ignored, and cannot be ignored further.”

Βλέπουμε ότι οι Anonymous διευρύνουν τους στόχους τους και δεν φαίνεται να δυσαρεστούν κανέναν παρά μόνο τον επόμενο στόχο!





πηγη

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Σύναψη κοινοπραξίας μεταξύ των Lenovo και NEC.


Το NEC Lenovo Japan Group, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει τον μεγαλύτερο πάροχο ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Ιαπωνία, αποτελεί -πλέον- πραγματικότητα έπειτα από τη συμφωνία για τη σύναψη κοινοπραξίας μεταξύ των Lenovo και NEC...

Βάσει της στρατηγικής συμμαχίας, το NEC Lenovo Japan Group αποτελείται απο τρείς εταιρείες: Τις Lenovo NEC Holdings B.V. και τις κατά θυγατρικές της NEC Personal Computers Ltd. και Lenovo Japan Ltd. Σύμφωνα με τον Yang Yuanqing, Διευθύνων Σύμβουλο της Lenovo: "Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που δημιουργήσαμε το NEC Lenovo Japan Group. Από τον Ιανουάριο που ανακοινώθηκε η κοινοπραξία, έχουν γίνει εκτεταμένες συζητήσεις με τη NEC, προκειμένου να επιτευχθεί αμοιβαία ανάπτυξη και, έτσι, να σταθεροποιηθούν τα θεμέλιά της". Από την πλευρά του, ο Nobuhiro Endo, Πρόεδρος της NEC σημείωσε: "Με τη συγκεκριμένη συμμαχία, αμφότερες οι εταιρείες θα εξακολουθήσουν να αναπτύσσονται, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς Η/Υ στην Ιαπωνία. Παράλληλα, αναμένεται να ενδυναμώσουμε τις προσπάθειές μας προκειμένου να ικανοποιούμε σε απόλυτο βαθμό τους πελάτες μας αναφορικά με την ποιότητα, τις λειτουργίες και τις διαθέσιμες υπηρεσίες. Τέλος, δεν θα πάψουμε να σκεφτόμαστε πρόσθετες ευκαιρίες δραστηριοποίησης".








πηγη

Το Picasa και το Blogger αλλάζουν όνομα


Στη μετονομασία των υπηρεσιών Picasa και Blogger ετοιμάζεται να προχωρήσει η Google, στα πλαίσια της ομαλότερης ενοποίησης των υπηρεσιών αυτών με τη νέα υπηρεσία κοινωνική δικτύωσης που ετοιμάζει, Google+.

Συγκεκριμένα ...

το Picasa θα μετονομαστεί σε Google Photos ενώ το Blogger σε Google Blogs. Πρόκειται να μετονομαστούν και άλλες υπηρεσίες που δεν φέρουν στην επωνυμία τους το “Google” εκτός από το YouTube.

Η μετονομασία της υπηρεσίας του Blogger την καθιστά ως τη μεγαλύτερη αλλαγή επωνυμίας υπηρεσίας για την εταιρεία, καθώς χρησιμοποιείται από μεγάλος πλήθος χρηστών και βρίσκεται μέσα στις 10 πιο συχνά επισκεπτόμενες ιστοσελίδες στον κόσμο.

Οι δύο παραπάνω υπηρεσίες είχαν εξαγοραστεί πριν μερικά χρόνια από την Google και η μετονομασία τους θυμίζει τη μετονομασία του JotSpot σε Google Sites και της VOIP πλατφόρμας GrandCentral σε Google Voice, όταν και οι 2 προηγούμενες εξαγοράστηκαν από την Google.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Mashable, οι αλλαγές θα ισχύσουν σε περίπου ενάμιση μήνα και θα συμπέσουν με τη δημόσια λειτουργία του Google+.






πηγη

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Νέα επίθεση εξαπέλυσε η Ελληνική Hacking Σκηνή κατά του e-services.gov.gr

Νέα επίθεση εξαπέλυσε η GHS (Ελληνική Hacking Σκηνή) κατά του e-services.gov.gr (Ενίσχυση Επιχειρήσεων για Την Υλοποίηση Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών) αλλοιώνοντας το περιεχόμενο της σελίδας και αναρτώντας σχετικό μήνυμα για την παιδεία και τους πολιτικούς...

Δείτε εδώ και εδώ ολόκληρο το μήνυμα στην αλλοιωμένη σελίδα στην οποία και παρατίθενται και τα tables της βάσης δεδομένων του Υπουργείου Παιδείας.

Για ακόμα μια φορά ερώτημα είναι το πόσο στοίχισε στον Ελληνικό λαό η κατασκευή και συντήρηση αυτών των ιστοσελίδων και πόσα χρήματα διακινούνται δια μέσω αυτών;

Αποσπάσματα του κειμένου που αναρτήθηκε:

Για την παιδεία:

- Η αληθινή μόρφωση δεν είναι να ξέρεις πόσο κάνει ένα και ένα αλλά η μόρφωση του ανθρώπου απέναντι στον συνάνθρωπο του.. απλά κοιτάξτε όλους αυτούς τους “σπουδαίους” στην βουλή των Ελλήνων.. αυτούς τους 300.. αυτούς που θα έπρεπε να θαυμάζουμε για την μόρφωση τους σε τι κατάσταση μας έχουν φέρει….
“Napsterakos”

Για τη βουλή και τους πολιτικούς:

- Είμαστε όλοι αγανακτισμένοι, πλέον δεν έχουμε πολιτικά χρώματα αλλά επιζητούμε λύσεις, πραγματικές λύσεις για το μέλλον μας. Και αν δεν μπορείτε να πάρετε πρωτοβουλίες και να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Τότε αφήστε εμάς να το κάνουμε, γιατί εμείς ο λαός και θα πάρουμε πρωτοβουλίες και θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Και αν κάτι δεν πάει καλά, τουλάχιστον εμείς θα το επιλέξαμε. Γιατί η νεολαία έχει και ιδέες και όραμα για ένα καλύτερο αύριο!





πηγη

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Anonymous OpGreece !!!!!

"Συγχαρητήρια. Τραβήξατε την προσοχη μας και τώρα είστε ο στόχος, στον πόλεμο μας ενάντια στο σάπιο σύστημά σας. Είμαστε ανώνυμοι. Είμαστε λεγεώνα. Δεν συγχωρούμε. Δεν ξεχνούμε. Να μας περιμένετε..."


Aκολουθεί η ανακοίνωση των Anonymous...



Politicians, media, police and banksters of Greece. This is a message to all of you.

We have been watching as you demolish any last sign of democracy in your country. We have been watching as you were signing the outrageous loan agreements with the IMF, as you sold out your peoples souls to keep your friends happy, as you deployed para-state troops to act as provocateurs in the peaceful protests.

We have been watching as you attack protesters with teargas, rocks and all around violence, leaving at least 500 injured, including pensioners and women.

For centuries your country has been the proud cradle of democracy and civilization, but now you have turned your own country into a playground for lobbyists so they can test how they will make their economic Reich work.

You have rejected agreements that would save you in no time with Arab countries, Russia and China. You failed to stand up to the situation and demand your world war 2 money back from the Germans. You have failed in every possible aspect of protecting your citizens interests against a monstrous economy that represents nothing but air, building more and more wealth for the wealthy, and leaving the middle and lower classes poorer and poorer. Instead you have gone into austerity measures that even force you to keep buying weapons.

The media have demonized the protests.

The bank executives still bathe in gold.

You gave the final blow to your economy by accepting another loan despite the disagreement of your people.

Congratulations, you have earned our undivided attention and are now a target on our war on your rotten system.

We are Anonymous, we are Legion.
We do not forgive, we do not forget.
Expect us.



Οι Αρχές έκλεισαν το site τυχερών παιχνιδιών Full Tilt Poker

Μια Βρετανική επιτροπή έκλεισε τη γνωστή ιστοσελίδα τυχερών παιχνιδιών Full Tilt Poker ως απάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, που έκλεισε τις τρεις μεγαλύτερες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών.
Η κυβέρνηση δεν έκλεισε απλά τις ιστοσελίδες αλλά...

συνέλαβε τους ιδιοκτήτες τους και άσκησε αστική δίωξη 3 δις δολαρίων κατά αυτών και του Full Tilt Poker.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι τα sites προσπάθησαν να παρακάμψουν την αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύει στις τράπεζες και σε εκδότες πιστωτικών καρτών την επεξεργασία πληρωμών σε τέτοιου είδους ιστοσελίδες.
Φυσικά, το δυστύχημα είναι ότι όποιος είχε χρήματα στον λογαριασμό του σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα, ακόμα και στο Full Tilt Poker, δεν μπορεί να τα πάρει πίσω.




πηγη

«Χάκαραν» την ιστοσελίδα του Alter

Μήνυμα με βολές κατά των νέων οικονομικών μέτρων
Χάκερς με την ονομασία «Evil Bytes» χάκαραν την ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού Alter και στη θέση της αρχικής σελίδας ανάρτησαν το δικό τους μήνυμα.
Σε αυτό, μεταξύ άλλων, γίνεται ουσιαστικά αναφορά στα πρόσφατα σκληρά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι...

μεταξύ άλλων,
«οι αξιότιμοι αντιπρόσωποί του (σ.σ του λαού), που υπόσχονταν λαγούς με πετραχήλια, όχι μόνο δεν του έδωσαν τίποτα, αλλά του πήραν ύπουλα αυτά που με κόπους χρόνων κατέκτησε».
«Τον κατάντησαν 50 χρονών και απολυμένο, με τρία στόματα να θρέψει. 30 χρονών άνεργο, να ζητιανεύει από τους γονείς του. 70 χρονών με 300 ευρώ σύνταξη….» αναφέρεται επίσης, ενώ οι χάκερς «καταγγέλλουν» και το ρόλο των δημοσιογράφων, οι οποίοι, όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, «φταίνε, γιατί γνωρίζουν τους συστηματικούς κλέφτες της πολιτικής και δεν τους καταγγέλλουν δημόσια».
Η λειτουργία του site αποκαταστάθηκε γρήγορα και τώρα έχει και πάλι την κανονική του μορφή.





Πηγή

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Xάκερ μπήκαν στο σύστημα της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας και έκαναν ανάληψη από λογαριασμούς κρητικών !!!!

Απίστευτη απάτη σε βάρος καταθετών της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας αποκαλύφθηκε σήμερα το πρωί.

Άγνωστοι χάκερ από το εξωτερικό μπήκαν στο σύστημα του υποκαταστήματος της 62 Μαρτύρων, στις 20 και 21 Ιουνίου και...

αντέγραψαν τους κωδικούς των καρτών που έκαναν συναλλαγές από το ΑΤΜ.

Στη συνέχεια έφτιαξαν νέες κάρτες κλώνους, μέσω των οποίων έκαναν αναλήψεις από ΑΤΜ τραπεζών του εξωτερικού. Συνολικά αντέγραψαν 30 κάρτες και οι καταθέτες ενημερώθηκαν για την ανάληψη που δε γνώριζαν μέσω μηνύματος στο κινητό τους τηλέφωνο, που έλαβαν από τη τράπεζα που έγινε η συναλλαγή.

Σήμερα το πρωί η τράπεζα μπλόκαρε τους λογαριασμούς και ενημέρωσε τους πελάτες της που έχουν θιγεί, πως θα καλυφθούν για το ποσό που έχασαν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το συνολικό ποσό που κατάφεραν να αποσπάσουν οι χάκερ.

Νέα επίθεση στην ιστοσελίδα MasterCard.com

Για ακόμη μια φορά δέχθηκε επιτυχημένη διαδικτυακή επίθεση η ιστοσελίδα MasterCard.com από συνεργασία των Anonymous και του Wikileaks.

Η διάσημη ιστοσελίδα δέχθηκε επίθεση DDoS (distributed denial of service attack) ενδεχομένως στα πλαίσια της συνεργασίας που είχε ξεκινήσει…

μεταξύ των Anonymous και των Lulzsec με την ονομασία “Operation Antisec”.
Πρόκειται για τη δεύτερη επιτυχημένη επίθεση εναντίον της ιστοσελίδας MasterCard.com. Όπως είχαμε δηλώσει σε προηγούμενη δημοσίευσή μας, η ιστοσελίδα είχε πέσει θύμα hacking ακόμη μια φορά όταν είχε προχωρήσει σε παύση συνεργασίας με το Wikileaks και ως αντίποινα ορισμένοι Wikirebels πραγματοποίησαν τη συγκεκριμένη επίθεση.

Όπως δηλώνουν ειδήμονες δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία να εντοπιστούν οι IP όσων πραγματοποίησαν την πρόσφατη επίθεση διότι δεν θα μπορέσει να αναγνωριστεί από την αστυνομία ποιοι υπολογιστές χρησιμοποιήθηκαν εθελοντικά και ποιοι είχαν δεχθεί επίθεση και είχαν γίνει hijacked.



πηγη

Αποσύρεται από τη λιανική πώληση η Nokia

Η Nokia προχωρά σε μεγάλες οργανωτικές αλλαγές, στο πλαίσιο των οποίων τερματίζεται η λειτουργία των καταστημάτων λιανικής. Έτσι, όλα τα φυσικά καταστήματα στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς και το online κατάστημα των ΗΠΑ κλείνουν, ακολουθώντας έτσι τη μοίρα των καταστημάτων σε Ισπανία, Γαλλία και Ολλανδία που επίσης έχουν κλείσει...

Προφανώς, η εταιρεία κρίνει ότι είναι προς το συμφέρον της να διαθέτει τις συσκευές της αποκλειστικά μέσω των providers. Οι αλλαγές συνδέονται κατά πάσα πιθανότητα με τη γενικότερη αλλαγή προσανατολισμού, εν όψει και της έλευσης των συσκευών με Windows Phone 7.

Στελέχη της Nokia λένε ότι τα καταστήματα λιανικής διακινούσαν ένα πολύ μικρό ποσοστό των συσκευών, οπότε δεν είχαν λόγο ύπαρξης. Βέβαια, η Apple τα καταφέρνει μια χαρά με την προώθηση των προϊόντων της και μέσω των providers, αλλά και μέσω των καταστημάτων της. Μάλλον κάποιοι στη Nokia δε χειρίστηκαν καλά το θέμα του λιανεμπορίου...

Πηγή

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Πουλήθηκε τελικά το MySpace

Τελικά, η οργιάζουσα φημολογία των τελευταίων ημερών είχε βάση. Το MySpace αλλάζει χέρια, με τη News Corporation να μεταβιβάζει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών στην εταιρεία Specific Media, έναντι ενός ποσού που δεν περιποιεί τιμή στην ιστορία του πασίγνωστου site...

Το ποσό της εξαγοράς δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, ωστόσο εικάζεται ότι κινείται στην περιοχή των 35 εκατομμυρίων δολαρίων. Είναι σαφές ότι ο δημοσιογραφικός κολοσσός του Rupert Murdoch θέλησε να ξεφορτωθεί "όσο-όσο" το MySpace, το οποίο αγόρασε έναντι 580 εκατομμυρίων δολαρίων το 2005. Τότε, βέβαια, δεν υπήρχε το Facebook και το MySpace ήταν η απόλυτη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης. Οι καιροί, όμως, αλλάζουν και το MySpace έχασε κατά κράτος τη μάχη απέναντι στο Facebook.

Δεν ξέρουμε τι σχέδια έχει η Specific Media για το MySpace. Ενδεχομένως να είναι ικανοποιημένη με τα 35 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες το μήνα, οπότε σε αυτή την περίπτωση δε θα αλλάξουν και πολλά πράγματα. Αν, όμως, υπάρχει ήδη κάποιο στρατηγικό σχέδιο για το MySpace, τότε δεν αποκλείεται να έχουμε μια μεγάλη μεταμόρφωση μέσα στο επόμενο διάστημα.


Πηγή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...