Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Κινέζοι φυλακισμένοι farmάρανε gold σε MMORPG!

Κατάδικοι σε Κινέζικες φυλακές ωθήθηκαν στο να παίζουν MMORPG και να farmάρουν gold για λογαριασμό αστυνομικών! 




Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην Κίνα μετά από δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας Guardian. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εγκληματίες σε Κινέζικες φυλακές ωθήθηκαν με τη βία από την διεύθυνση της φυλακής τους να farmάρουν gold σε γνωστά MMORPG. Όσοι ήταν αντίθετοι θα υπέκυπταν σε βασανιστήρια.



Πως γινόταν η δουλειά
Το gold αυτό οι προϊστάμενοι των φυλακών το εμπορεύονταν σε γνωστά gold farming sites έναντι αντιτίμου. Από αυτή τη διαδικασία έβγαζαν περισσότερα χρήματα από οποιαδήποτε άλλη παράνομη δραστηριότητα (όπως εμπόριο ναρκωτικών, τσιγάρων κτλ). Συνολικά 300 κρατούμενοι επιδίδονταν σε καταναγκαστική καθημερινή εργασία με 12ωρες βάρδιες και τους υπολογιστές να μην κλείνουν ποτέ.

Αν μάλιστα οι κρατούμενοι δεν έβγαζαν το επιθυμητό ποσό σε gold τότε οι φύλακες τους βασάνιζαν με καψόνια. Τους έβαζαν να σταθούν με τα χέρια σηκωμένα και τους βασάνιζαν χτυπώντας τους με πλαστικούς σωλήνες. Επί της ουσίας, οι φυλάκισμένοι έπαιζαν χωρίς διάλειμμα μέχρι που....δεν μπορούσαν να δουν μπροστά τους.

Το ταμείο
Το κύκλωμα των φυλακών έβγαζε 540-650 ευρώ κάθε μέρα, χωρίς φυσικά να δίνει στους κρατούμενους το παραμικρό ποσοστό. Οι επικεφαλείς των φυλακών αρνήθηκαν τις όποιες κατηγορίες. Σε ερώτηση δημοσιογράφου της Guardian, ένας προϊστάμενος δήλωσε χαρακτηριστικά "Δεν επιτρέπουμε στους φυλακισμένους μας να έχουν επαφή με τον έξω κόσμο. Αν έπαιζαν αυτά τα games θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν με άλλους ανθρώπους. Ποτέ δεν θα επιτρέπαμε κάτι τέτοιο".

Από το εμπόριο gold στην Κίνα, το οποίο έχει κηρυχθεί παράνομο από τις κατασκευάστριες εταιρείες, έχουν βγει μέχρι σήμερα δισσεκατομμύρια ευρώ. Η χώρα κατέχει το 80% του gold farming παγκοσμίως.




πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...