Τρίτη 24 Μαΐου 2011

How-to :Δημιουργήστε εντυπωσιακές profile pages, εκμεταλλευόµενοι τις νέες λειτουργίες του Facebook

Το προφίλ σας στο Facebook έχει πιο µεγάλη σηµασία από ό,τι νοµίζετε, καθώς µπορεί να επιδράσει θετικά στο status σας και να εκφράσει περισσότερο το χαρακτήρα σας. Όταν αποκαλύφθηκε η νέα µορφή του προφίλ από το Facebook, ορισµένοι χρήστες έσπευσαν να το εκµεταλλευτούν µε έξυπνο τρόπο. Το ίδιο µπορείτε να κάνετε κι εσείς, πολύ πιο εύκολα...







Schweppes App

To Schweppes Profile App θα το βρείτε στη διεύθυνση apps.facebook.com/schweppesprofileapp. Μόλις επισκεφτείτε αυτό το URL, το app θα ζητήσει την έγκρισή σας. Με κλικ στο Αποδοχή, συµφωνείτε µε όλα τα παραπάνω και εγκαθιστάτε το app στο Facebook. Στη συνέχεια θα σας ρωτήσει αν έχετε εγκαταστήσει το νέο Facebook profile. Αν όχι, κάνετε κλικ στο URL που σας υποδεικνύει για να το ενεργοποιήσετε. Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε είναι αρκετά απλή [εικ. 1]: Ανεβάζετε µια φωτογραφία µε κλικ στο Upload Photo, τη µετακινείτε [µε το ποντίκι], τη µεγεθύνετε [µε το scale] και την περιστρέφετε [µε το rotate], ώστε να πάρει τη µορφή που θέλετε. Όταν µείνετε ικανοποιηµένοι µε το αποτέλεσµα, κάνετε κλικ στο Save in Photo Album. Ακολούθως πηγαίνετε στο Schweppes Profile Layout album [µε κλικ στο Go to album] και εισάγετε tags µε το όνοµά σας σε όλες τις επιµέρους φωτογραφίες. Χρειάζεται προσοχή ώστε η εισαγωγή των tags να γίνει από την τελευταία photo της σειράς και συνεχίζοντας τη διαδικασία αντίστροφα, πηγαίνετε προς τα πίσω µέχρι να φτάσετε στην πρώτη, τη µεγάλη, εικόνα. Δεν την κάνετε tag, αλλά την ορίζετε απλώς ως φωτογραφία προφίλ. Αυτό ήταν ;-)







PicScatter

Το PicScatter ακολουθεί παρόµοια προσέγγιση µε το Schweppes app, επιτρέποντάς σας να κάνετε upload, να κλιµακώσετε και να µετακινήσετε τη φωτογραφία σας, χωρίς όµως να µπορείτε να την περιστρέψετε. Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία, επισκεφτείτε τη διεύθυνση picscatter.com και επιλέξτε την εντολή upload picture. Όταν τελειώσετε µε τους πειραµατισµούς σας, κάνετε κλικ στο Publish to Facebook. Tο PicScatter διαθέτει µερικές λειτουργίες που δεν έχει το Schweppes. Κατ’ αρχάς, µπορεί να κατεβάσει όλες τις φωτογραφίες σε ένα αρχείο zip [µε κλικ στο download pictures] και στη συνέχεια να τις ανεβάσετε χειροκίνητα στο Facebook, αν το επιθυµείτε. Αν πάλι εκτελέσετε την εντολή Publish to Facebook, το PicScatter θα περάσει αυτόµατα τα tags σε αυτές [εικ. 2]. Επιπλέον, απεικονίζει εννιά αποσπάσµατα από την αρχική σας φωτογραφία και όχι έξι όπως το Schweppes. Όταν επιλέξετε Publish, θα πρέπει να δώσετε την άδεια στο app να έχει πρόσβαση στο λογαριασµό σας στο Facebook, µε κλικ στο Αποδοχή. Στη συνέχεια ορίστε την κεντρική φωτογραφία ως αυτή που θα απεικονίζεται στο προφίλ σας. Λάβετε, ωστόσο, υπόψη ότι στη βάση της θα εµφανίζεται ένα κείµενο που θα αναφέρει ότι η φωτογραφία έχει δηµιουργηθεί από το PicScatter.com.

































πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...