Τρίτη 10 Μαΐου 2011

8-πύρηνος Intel Sandy Bridge στο eBay!


Η Intel απέστειλε πρόσφατα σε συνεργάτες της δείγματα των επερχόμενων επεξεργαστών Sandy Bridge-E (E=enthusiast). Όπως ήταν αναμενόμενο, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα υπήρξε η πρώτη αγγελία για πώληση στο eBay.

Ένας πωλητής υψηλού κύρους "έβγαλε στο σφυρί" έναν 8-πύρηνο Sandy Bridge, με τιμή 1360 δολάρια. Το πωλητήριο χαρακτηρίστηκε ως λήξαν λίγη ώρα μετά και δε γνωρίζουμε ακόμα αν έκλεισε την πώληση ο seller ή αν παρενέβη το eBay μετά από απαίτηση της Intel. Στη δεύτερη περίπτωση, πάντως, θα είχε εξαφανιστεί ολόκληρη η σελίδα και την ώρα που γράφονταν αυτές οι σειρές, η σελίδα φαινόταν κανονικά...


Ο επεξεργαστής που φαίνεται στη φωτογραφία έχει την ένδειξη INTEL CONFIDENTIAL, κάτι που σημαίνει ότι δεν πρόκειται για εμπορικό κομμάτι. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά που αναφέρει ο πωλητής είναι τα εξής:

Processor Manufacturer: Intel
Brand: Intel
CPU Type: SB EXTREME
Multi-Core Technology: 8 CORES
CPU Socket Type: 2011
Platform: X79 Express
Clock Speed: 1.6 GHz
Chipset: 7 Series Panther Point
Computer Type: ES SB Q19D
Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε ότι τα consumer chips της Intel έχουν "ταβάνι" τους έξι πυρήνες. Συνεπώς, το μοντέλο που ανακοινώθηκε στο eBay είτε είναι κάποιο server part, είτε σηματοδοτεί την πρόθεση της Intel να πειραματιστεί με οκταπύρηνους Sandy Bridge για το ευρύ κοινό.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...