Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Οι Τούρκοι αρχίζουν να κατασκευάζουν κατασκοπευτικούς δορυφόρους


Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η Τουρκική Αεροπορική Βιομηχανία ( ΤΑΙ)...
και η αμερικανική κατασκευάστρια δορυφόρων Sierra Nevada Corporation (SNC) προκειμένου να παράγουν κατασκοπευτικούς δορυφόρους .

Στο μνημόνιο εκτός των άλλων οι δύο εταιρίες θα συνεργάζονται στο τομέα των δορυφορικών συστημάτων και τεχνολογιών σε διεθνή προγράμματα. Τη συμφωνία υπέγραψαν στις 11 Μαΐου ο γενικός διευθυντής της ΤΑΙ Μουχαρέμ Ντορκασίλ και ο διευθύνων σύμβουλος της SNS Φατίχ Οζμεν. Ο κ. Οζμέν σε δηλώσεις του τόνισε ότι : “Αυτή η συνεργασία θα επιτρέψει να προσφέρουν αξιόπιστες λύσεις στους διεθνείς πελάτες”...

Κοντολογίς οι Τούρκοι σε συνεργασία με τη συγκεκριμένη αμερικανική εταιρεία που είναι τουρκικών συμφερόντων, θα μπορούν να την εγκαταστήσουν στα Σκόπια , στο Κόσοβο , στην Αλβανία και να συλλέγουν σημαντικές στρατιωτικές πληροφορίες για τους γείτονες τους.

Αλλά ποια είναι η Sierra Nevada Corporation (SNC);

Στην Αμερική κατατάσσεται μέσα στις 10 ταχύτερα αναπτυσσόμενες ιδιωτικές εταιρίες για τις καινοτόμες τεχνολογίες στο χώρο της ηλεκτρονικής πληροφόρησης , των μικροδορυφόρων,των συστημάτων επικοινωνίας και της ηλιακής ενέργειας. Σήμερα απασχολεί 2.100 άτομα και έχει υποκαταστήματα σε 15 περιοχές των ΗΠΑ. Ο ιδρυτής της Φατιχ Οζμέν είναι ένα μυστήριο πρόσωπο με χαμηλό προφίλ που δεν εμφανίζεται σχεδόν ποτέ. Φροντίζει όμως πάρα πολύ το προσωπικό του και τις οικογένειες των εργαζομένων του . Όλοι τον χαρακτηρίζουν ως γενναιόδωρο που προσφέρει υποτροφίες για τα παιδιά των υπαλλήλων του, ενώ ο ίδιος επιδίδεται σε φιλανθρωπίες συντηρώντας ορφανοτροφεία.

Σύμφωνα με την τοποθεσία www. FedSpending.org, που είναι ένα ανεξάρτητο κέντρο πληροφόρησης για τις δημόσιες συμβάσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ , αποδεικνύεται ότι η SNC έχει λάβει 602,5 εκατ δολάρια . Από αυτά τα 474,1 εκατ δολάρια τα έδωσε η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ στην εταιρία και άλλα 36,8 εκατ δολάρια τα έλαβε από το στρατό. Η συγκεκριμένη αρχή καταγγέλλει ότι δεν υπάρχει δημόσια εγγραφή για το πόσα χρήματα η εταιρεία έχει λάβει συνολικά στο προϋπολογισμό της .

Υπάρχουν δημοσιεύματα όπως για παράδειγμα στη Wall Street Journal στις 30 Μαρτίου ότι εξωτερικός σύμβουλος της SNC, ο Dawn Gibbons έλαβε 35.000 δολάρια το 2004 για αμοιβές του και την ίδια χρονιά η εταιρεία απέκτησε εργολαβία 2 εκατ δολαρίων πουλώντας το σύστημα ανάπτυξης προσγείωσης ελικοπτέρων στον αμερικανικό στρατό. Τυχαίο;

Το σίγουρο όμως είναι ότι οι γείτονες μας Τούρκοι σε λίγο θα παρακολουθούν και επίσημα ακόμα και την ανάσα μας. Εμείς τι κάνουμε; Απλά παρακολουθούμε τα γεγονότα και τα καταγράφουμε αμήχανοι!





πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...