Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Ανακοινώθηκαν τα πρώτα Chromebooks


Η σύνοδος Google I/O που διεξήχθη στις 11 και 12 Μαΐου στο San Francisco της California είχε πολλά και ενδιαφέροντα highlights, όπως οι ανακοινώσεις για τα νέα Android, το ντεμπούτο της υπηρεσίας Google Music και τα πρώτα netbooks με λειτουργικό σύστημα Chrome OS.

Η Google ανακοίνωσε τα δύο πρώτα Chromebooks, ένα από την Acer κι ένα από τη Samsung. Το μοντέλο της Acer διαθέτει οθόνη 11.6 ιντσών, διπύρηνο επεξεργαστή Atom, Wi-Fi και προαιρετικά 3G, HD webcam, δύο USB 2.0 ports, 4-in-1 card reader, HDMI output και μπαταρία που αντέχει έξι ώρες. Η τιμή που προτείνει η Acer είναι 349 δολάρια, δηλαδή 245 ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία.

Η πρόταση της Samsung περιλαμβάνει μεγαλύτερη οθόνη (12.1"), μπαταρία 8,5 ωρών και Mini-VGA, αντί για HDMI out. Το κόστος ανεβαίνει στα 429 δολάρια (300 ευρώ) για το μοντέλο Wi-Fi only και 499 δολάρια (349 ευρώ) για Wi-Fi+3G.

Οι νέοι φορητοί υπολογιστές θα διατίθενται για προπαραγγελία σε ΗΠΑ, Μεγ. Βρετανία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ολλανδία από τις 15 Ιουνίου. Δε γνωρίζουμε ακόμη πότε θα τα δούμε στην Ελλάδα.








Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...