Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Μήνυση κατά της Cisco επειδή βοηθούσε την Κίνα στην παρακολούθηση του Internet

Μέλη της θρησκευτικής οργάνωσης Falungong έχουν καταθέσει μήνυση κατά της εταιρείας Cisco για τη δημιουργία ενός εργαλείου, το οποίο χρησιμοποιούσε η κυβέρνηση της Κίνας για να παρακολουθεί τις κινήσεις τους.

Η Cisco απέρριψε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι είναι αναληθείς και αβάσιμες.
Η υπόθεση εκδικάστηκε στην Καλιφόρνια και η εταιρεία-κολοσσός καλείται να πληρώσει αποζημίωση και να σταματήσει να βοηθάει την Κίνα να εντοπίζει υποστηρικτές της Falungong...



Όπως ισχυρίζεται ο δικηγόρος της Cisco,
η εταιρεία παρείχε στην κυβέρνηση της Κίνας ένα δίκτυο «επιτήρησης» γνωστό ως GoldenShield, με σκοπό να τους βοηθήσει να εντοπίσουν μέλη της οργάνωσης, τα οποία ήταν υπό κράτηση, είχαν βασανισθεί ή και άλλα που είχαν σκοτωθεί.

Η Cisco υποστηρίζει πως τα προϊόντα που παρείχε στην Κίνα είναι σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, καθώς επίσης αυτά τα προϊόντα πωλούνται και σε άλλα κράτη, χωρίς να παραβαίνουν τους νόμους των Η.Π.Α.

Από την άλλη πλευρά, η Cisco εμφανίζεται ως ένοχη, όταν προσπαθώντας να εκπληρώσει τις ανάγκες του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, γράφει στις παρουσιάσεις της για ενέργειες εντοπισμού, αναγνώρισης, αλλά και περιορισμού των οπαδών της Falungong.





πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...