Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Google ενάντια στην κυβέρνηση των Η.Π.Α.

Ο Eric Schmidt εκτελεστικός πρόεδρος της Google, δήλωσε χθες ότι εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ περάσει ένα νόμο που τις επιτρέπει να αποκλείσει συγκεκριμένες τοποθεσίες Web, η Google θα »την πολεμήσει».

Η νέα νομοθεσία για την οποία γίνεται λόγος είναι η επονομαζόμενη “Protect IP Act”, η οποία δίνει το δικαίωμα στη κυβέρνηση των Η.Π.Α. να «κλείσει ιστότοπους οι οποίοι έχουν ως στόχο την κλοπή προστατευμένου περιεχομένου». Με λίγα λόγια όποιες υπηρεσίες ή sites επιτρέπουν στον Χρήστη Α να «κατεβάζει» περιεχόμενο από τον Χρήστη Β, χωρίς να γνωρίζει εάν ο Β έχει το δικαίωμα διακίνησης του περιεχομένου αυτού...

Τα σχόλια και η διάθεση του Eric Schmidt δεν ήχησαν καλά στα αυτιά των οργανώσεων υπέρ της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων MPAA και RIAA με αποτέλεσμα η αντεπίθεση να ήταν σφοδρή. Η MPAA φαίνεται να χαρακτήρισε «εξωφρενικές» της ιδέες του. «Ως μια αμερικανική εταιρεία σεβαστή σε όλο τον κόσμο, είναι ατυχές το γεγονός ότι,τουλάχιστον σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του πρόεδρου της, η Google φαίνεται να πιστεύει ότι είναι πάνω από νόμους της Αμερικής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής λομπίστας της MPAA του Michael O’Leary σε μια δήλωση.

Αναμένουμε και τη συνέχεια της διαμάχης αυτής μεταξύ κυβέρνησης και του γίγαντα Google με ανυπομονησία.






πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...