Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Microsoft: Εξαγόρασε το Skype έναντι 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων!


Το Skype, την κορυφαία εταιρεία επικοινωνίας μέσω internet απέκτησε έναντι 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων η Microsoft. Με τη συγκεκριμένη κίνηση, αναμένεται να ενισχυθεί η προσβασιμότητα σε real-time βίντεο και επικοινωνίες φωνής, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη τόσο στους τελικούς όσο και στους επαγγελματίες χρήστες...

Με βάση την εν λόγω συμφωνία, το Skype εκτιμάται πως θα υποστηρίξει συσκευές της Microsoft, όπως λ.χ. Xbox και Kinect, Windows Phone, αλλά και μια ευρεία γκάμα από συσκευές που "τρέχουν" σε Windows, ενώ η Microsoft θα συνδέσει τους χρήστες του Skype με μια σειρά από κοινότητες χρηστών, όπως τις Lync, Outlook, Xbox Live κ.ο.κ. Μάλιστα, το Skype αναμένεται να αποτελέσει ένα καινούριο επιχειρηματικό τομέα της Microsoft, ενώ ο μέχρι σήμερα Διευθύνων Σύμβουλός του, Tony Bates, θα διατηρήσει τον τίτλο του Προέδρου του τμήματος Microsoft Skype Division. Σημειώνεται πως το Skype διαθέτει κάτι παραπάνω από 170 εκατομμύρια συνδεδεμένους χρήστες, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους πραγματοποίησαν 207 δισεκατομμύρια λεπτά της ώρας συνομιλιών φωνής και βίντεο!

"Δίχως αμφβολία, το Skype αποτελεί μια υπηρεσία-φαινόμενο, την οποία και χρησιμοποιούν δεκάδες εκατομμυρίων χρηστών σε ολόκληρο τον κόσμο. Σε συνεργασία με τη Microsoft θα διαμορφώσουμε από κοινού το μέλλον των επικοινωνιών σε πραγματικό χρόνο, έτσι ώστε οι χρήστες με ιδιαίτερη ευκολία να παραμείνουν συνδεδεμένοι με μέλη της οικογένειάς τους, φίλους, πελάτες και συνεργάτες. Κι αυτό, οπουδήποτε κι εάν βρίσκονται στον κόσμο!", όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του ο Steve Ballmer, Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...