Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Υπηρεσία κυβερνοπολέμου εγκαινίασε το Ισραήλ

Κρατική υπηρεσία διοίκησης κυβερνοπολέμου δημιούργησε το Ισραήλ σεμία προσπάθεια να προστατευθεί η χώρα από κακόβουλες επιθέσεις εναντίον των ζωτικών της δικτύων, αλλά και με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων της χώρας στον τομέα της ασφάλειας υψηλής τεχνολογίας.

Η ομάδα των 80 ειδικών, με επικεφαλής της απόστρατο στρατηγό, συστήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Η υπηρεσία βασίσθηκε σε ανάλογες δυτικές, με αποστολή την πρόληψη και αντιμετώπιση…

δολιοφθορών στα ηλεκτρονικά δίκτυά τους. Παρότι οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες θεωρούνται υπεύθυνες για την πραγματοποίηση τέτοιων επιθέσεων κατά του Ιράν, ο πρωθυπουργός Νετανιάχου δεσμεύθηκε για την αμυντική φύση της νέας υπηρεσίας.

Η Εθνική Ομάδα Κυβερνητικής, όπως ονομάσθηκε η υπηρεσία, θα έχει προϋπολογισμό εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων μέσα στα ερχόμενα χρόνια. «Υπόσχομαι ότι θα αντισταθούμε στην απειλή μελλοντικών κυβερνο-επιθέσεων», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Το Ισραήλ κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας.

Η νέα διοίκηση θα εξετάζει τις ανάγκες της εθνικής άμυνας, τις οποίες θα συμβιβάζει με εκείνες του ιδιωτικού τομέα και της πανεπιστημιακής έρευνας.





Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...