Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Το Bing χρησιμοποιεί το Facebook στη μάχη εναντίον της Google


Η χρήση δεδομένων από το Facebook στο Bing δεν είναι κάτι άγνωστο, αφού η Microsoft και το Facebook έχουν αρχίσει την συνεργασία τους από τον περασμένο Οκτώμβρη. Το Bing φαίνεται πως αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα likes και τα shares των φίλων σας από το Facebook, σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό, φέρνοντας έτσι τον όρο “Friend Effect” στην αναζήτηση. Οι αλλαγές αυτές, σύμφωνα με το επίσημο blog του Bing, θα αρχίσουν να ισχύουν από σήμερα...

Μετά και από την αποκάλυψη την προηγούμενη βδομάδα της ύπουλης επίθεσης του Facebook εναντίον της Google, τίποτα δεν δείχνει πως υπάρχει περίπτωση να διορθώθει η κατάσταση ανάμεσα στις δύο εταιρείες. Μεγάλος κερδισμένος αυτής της ιστορίας είναι το Bing, το οποίο αυξάνει συνεχώς τα ποσοστά του μαζί με τη βοήθεια που του προσφέρει το Facebook.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αλλαγές που θα έχουμε, είναι η ύπαρξη μίας νέας Bing bar η οποία θα περιλαμβάνει ένα Like button. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορείτε να κάνετε “like” όποια σελίδα θέλετε, ακόμα κι αν εκείνη δεν έχει εγκαταστήσει το κουμπί του Like. Επιπλέον, το Bing αποφάσισε να προωθεί σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό τα άρθρα που αρέσουν ή μοιράζονται οι φίλοι σας στο Facebook. Έτσι, αν ένα αποτέλεσμα, το οποίο κανονικά θα εμφανίζονταν στην 16η σελίδα των αποτελεσμάτων, αρέσει στους φίλους σας, από σήμερα θεωρητικά θα εμφανίζεται στην 1η σελίδα. Προσωπικά δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο αυτό θα μας δείνει εύστοχα αποτελέσματα, αλλά είναι κάτι που θα το δούμε στην πορεία.

Χάρη στις καλές σχέσεις που διατηρεί ο Steve Ballmer με τον Mark Zuckerberg, οι δύο εταιρείες συμφώνησαν στο να μπορεί η μηχανή αναζήτησης της Microsoft, να υπολογίζει και τα likes αυτών που δεν είναι φίλων σας, έτσι ώστε να μπορεί να προβάλλει τα καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό είναι κάτι που η Google δεν μπορεί να το κάνει, αφού δεν της το επιτρέπει το Facebook. Με τις τελευταίες κινήσεις που βλέπουμε, ενώ Microsoft και Facebook έρχονται πιο κοντά, η απόσταση που χωρίζει Google και Facebook δείχνει να μεγαλώνει.

Πως βλέπετε αυτές τις αλλαγές στο Bing; Είναι αρκετές για να χτυπήσουν το “+1″ που εγκαινίασε η Google την τελευταία μέρα του Μαρτίου; Με βάση τη δυναμική του Facebook, θα έλεγα πως είναι. Στο παρακάτω video μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στη λειτουργία των αλλαγών στο Bing.

<a href="http://video.msn.com/?mkt=en-us&from=sp&fg=shareEmbed&vid=243216f7-9941-4f48-a2d0-2065e06a47b5&src=FLCP:sharebar:embed:null" target="_new" title="Facebook Friends Now Fueling Faster Decisions on Bing">Video: Facebook Friends Now Fueling Faster Decisions on Bing</a>









πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...