Τρίτη 24 Μαΐου 2011

How-to : Twitter στο Outlook !


Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να λαµβάνετε τα µηνύµατα από όσους ακολουθείτε [follow] στο Twitter. Ο πιο απλός είναι να έχετε ανοικτό τον browser όλη την ηµέρα στη σελίδα σας ή µε τη χρήση εφαρµογών όπως το αρκετά γνωστό TweetDeck [tweetdeck.com/beta], µε το οποίο µπορείτε να οργανώσετε ακόµα περισσότερο την εµφάνισή τους. Οι περισσότεροι χρήστες, όµως, έχουν εγκατεστηµένο το MS Office στο σύστηµά τους και άρα και το Outlook, το οποίο είναι έτσι κι αλλιώς ανοικτό όλη την ηµέρα για να λαµβάνουν τα email τους. Εποµένως, µια εφαρµογή που συνδυάζει mail και tweets θα βόλευε πολλούς...



Εγκατάσταση

Το TwInbox [tinyurl.com/orpokg] είναι ένα add-on για το Outlook [παλαιότερα γνωστό µε την ονοµασία OutTwit], µε το οποίο µπορείτε να λαµβάνετε εκεί τα tweets σας, ενώ σας δίνει και τη δυνατότητα να τα οργανώσετε καλύτερα χωρίς να έχετε κάποια άλλη εφαρµογή ανοιχτή. Η εγκατάστασή του είναι αρκετά απλή: Θα χρειαστεί απλώς να είναι κλειστό το Outlook έτσι ώστε να µπορέσει να ολοκληρώσει την εγκατάσταση. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία και ανοίξετε το Outlook, θα δείτε την µπάρα του Twinbox ακριβώς κάτω από τις γραµµές εργαλείων του Outlook.


Επιλέξτε τον τρόπο λειτουργίας


Η µπάρα διαθέτει πλήκτρα για τη δηµοσίευση ενός νέου tweet [New], για την αποστολή ενός direct tweet σε κάποιο χρήστη [d], την απάντηση σε κάποιο tweet [@], την αναµετάδοση κάποιου [RT], ενώ πατώντας στο TwInbox εµφανίζεται το µενού επιλογών του, µε πρώτη επιλογή το Options το οποίο θα πρέπει να επισκεφτείτε για να κάνετε τις απαραίτητες ρυθµίσεις. Πατώντας το, ανοίγει το παράθυρο TwInbox Options, το οποίο διαθέτει τέσσερις καρτέλες, µε πρώτη την Account, όπου θα πρέπει να καταχωρήσετε τα στοιχεία του λογαριασµού σας για να ξεκινήσετε. Στη συνέχεια, από την καρτέλα Receiving επιλέγετε σε ποιο φάκελο του Outlook θα αποθηκεύονται τα µηνύµατα που λαµβάνετε. Σας συµβουλεύουµε να δηµιουργήσετε έναν ξεχωριστό φάκελο και να µην τα λαµβάνετε στο φάκελο των εισερχόµενων µια και θα γεµίσει µε µηνύµατα. Το παραπάνω λάβετέ το σοβαρά υπ' όψιν σας, ειδικά αν κάνετε follow αρκετούς χρήστες, οπότε και λαµβάνετε πολλά µηνύµατα σε καθηµερινή βάση. Σε αυτήν την καρτέλα υπάρχει επιλογή για την αυτόµατη κατηγοριοποίηση των εισερχόµενων µηνυµάτων σε κατηγορίες που εσείς επιλέγετε, ενώ ρυθµίζετε το χρονικό διάστηµα στο οποίο θα γίνεται έλεγχος για νέα µηνύµατα [εικ. 1]. Στις επόµενες δύο καρτέλες ρυθµίζετε τη συµπεριφορά κατά την αποστολή των µηνυµάτων σας, στη Sending αν και σε ποιο φάκελο θα αποθηκεύονται τα δικά σας tweets, καθώς και αν θα γίνεται αυτόµατα σµίκρυνση των µεγάλων URL που στέλνετε, ενώ στην τελευταία καρτέλα UI ρυθµίζετε τη συµπεριφορά της εφαρµογής. Σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέγετε κάποιον ήχο για κάθε νέο tweet που λαµβάνετε, να επιλέξετε αν στην µπάρα θα υπάρχει και πεδίο για να στέλνετε άµεσα νέα µηνύµατα ή αν θα µπορεί να εµφανίζεται παράθυρο µε µια συντόµευση πλήκτρων που εσείς ορίζετε για να στείλετε νέο µήνυµα. Αρκετές, δηλαδή, παράµετροι για να γίνει χρηστικό για τους περισσότερους.

Οργάνωση


Το TwInbox θα σας βοηθήσει να οργανώσετε αρχικά τα µηνύµατα και κατά συνέπεια την πληροφορία που λαµβάνετε από όσους ακολουθείτε στο Twitter. Δεδοµένου ότι είναι ενσωµατωµένο στο Outlook, µπορείτε να διαχειριστείτε και να αναζητήσετε τα µηνύµατα όπως ακριβώς και στα email σας, αφού σας δίνει τη δυνατότητα να χρησιµοποιήσετε την Απάντηση [Reply] και την Απάντηση σε όλους [Reply To All] που διαθέτει το Outlook για απάντηση σε ένα χρήστη ή σε όλους όπως θα κάνατε και µε τα email σας. Μια τελευταία -χρήσιµη για κάποιους- λειτουργία είναι η εµφάνιση στατιστικών για τα µηνύµατα.








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...